Hungary - Szeged: Intraocular lenses

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:2017-415437
Date
2017-10-20
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-415437

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Szeged: Intraocular lenses
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price

Award criteria for item 9:
- Price

Award criteria for item 10:
- Price
Award period
2017-11-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok bármelyike fennáll, figyelemmel a Kbt. 64.§ (1) -(2) bekezdésében foglaltakra.
Az előírt kizáró okok valamennyi rész tekintetében irányadóak.
A Kbt. 74.§ (1) b) pontja alapján az ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt, alvállalkozót, illetve az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, akivel szemben valamely kizáró ok az eljárás során következett be.
Ajánlattevő, az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdés szerint az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával köteles előzetesen igazolni a Kbt. 62. §-ában említett kizáró okok hiányát.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 15. §-a alapján az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot köteles benyújtani az említett Kbt. 62. §-ában foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében.
Az igazolások benyújtására felhívott gazdasági szereplőknek a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 8.§, 10.§, 12-14.§ és 16. § szakasza szerint kell igazolnia, hogy nem tartozik a kizáró okok hatálya alá.
Azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot köteles benyújtani.
A kizáró okok tekintetében az ajánlattevők, alvállalkozók, valamint az ajánlattevő által az alkalmasságának igazolására igénybe vett más szervezet által tett nyilatkozatok keltezése nem lehet korábbi a jelen felhívás feladásának napjánál.
Az egységes európai közbeszerzési dokumentum (formanyomtatvány) a Dokumentum mellékleteként kerül kiadásra.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 13. §-a alapján ajánlatkérő előírja, hogy folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás esetében az ajánlattevő az ajánlathoz köteles csatolni a cégbírósághoz benyújtott változásbejegyzési kérelmet és az annak érkezéséről a cégbíróság által megküldött igazolást. Változásbejegyzési eljárás hiányában a nemleges tartalmú nyilatkozat csatolása szükséges.
A gazdasági szereplőnek olyan nyilatkozatot, igazolást kell csatolnia a kizáró okok tekintetében, amely nem régebbi keltezésű a közbeszerzési eljárás megindításának időpontjánál, azaz az eljárást megindító felhívás feladását követően került kiállításra.
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 18. § szerinti a Hatóság útmutatót ad ki a 8-11. §-ban hivatkozott, a Magyarországon, valamint az Európai Unióban és az Európai Gazdasági Térségben letelepedett gazdasági szereplők által benyújtandó igazolásokról, nyilatkozatokról, nyilvántartásokról és adatokról.

Technical/professional eligibility:

M.1/AT cégszerű referencianyilatkozata a Kbt.65.§ (4)bek.és a 321/2015.(X.30.)Korm.r.21.§(1)a)pontja alapján a felhívás feladásától számított 6 éven belül megkezdett és 3 éven belül befejezett szállítások vehetők figyelembe,az igazolás, illetve nyilatkozat tartalmazza legalább a következő adatokat:a teljesítés ideje (kezdő és befejező időpontja),a szerződést kötő másik fél, a szállítás tárgya, valamint mennyisége továbbá nyilatkozni kell arról,hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e,a 321/2015.(X. 30.)Korm.r.22.§ (1)-(2)bekezdés szerinti módon igazolva.Az előírt alkalmassági követelményeknek Ajánlattevő több szerződésből teljesíthető referenciaigazolással is megfelelhet.
M.2/Ajánlattevőnek rendelkeznie kell a 321/2015.(X.30.)Korm.rendelet 21.§(1)bekezdés i)pontja alapján elismert (bármely nemzeti rendszerben akkreditált)tanúsító szervezettől származó tanúsítvánnyal,amely tanúsítja,hogy a leírásokra vagy szabványokra történő hivatkozással egyértelműen meghatározott áru megfelel bizonyos leírásoknak vagy szabványoknak.
AK a Kbt.21/A.§ pontja értelmében a 21.§(1)bekezdés a)pontja,(2)bekezdés a)pontja és(3)bekezdés a)pontja alkalmazásában a teljesítés igazolásaként köteles elfogadni annak igazolását is,ha a referencia követelményben foglalt eredmény vagy tevékenység a szerződés részteljesítéseként valósult meg.
Amennyiben az AT a referenciát konzorciumban teljesítette,a referencia-igazolásból egyértelműen ki kell derülnie, hogy az AT a referencia mely részeit teljesítette.
A csatolt nyilatkozat(ok)ból,ill.igazolás(ok)ból derüljenek ki egyértelműen az előírt alkalmassági minimumkövetelmények
Megfelelő a referencianyilatkozat,ha a szállítás tárgyaként csak a termékcsoport,azaz szemlencse/műlencse megnevezése szerepel,nem szükséges termékenkénti bontás.
Egy ref.nyíl.több részre történő ajánlat benyújtásához is felhasználható.Több részre történő ajánlattétel esetén, amennyiben AT igazolja a megajánlott részek tekintetében az előírt legmagasabb minimumkövetelményt,azt AK valamennyi megajánlott részre vonatkozóan elfogadja.
Az egy intézménytől származó referencia esetében igazolható egy referenciaigazolással a különböző termékcsoportokba tartozó termékek szállítása.
Kbt.65.§(7)bek.alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet(vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és a felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt,melynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására vagy arra is támaszkodik.A Kbt.67.§(3 alapján a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést. Az érintett szervezetek vagy személyek mindegyike által kitöltött és aláírt külön EEKD-t is be kell nyújtania.Ilyen esetben a kapacitásaikat rendelkezésre bocsátó szervezetek vagy személyek az alkalmassági feltételek vonatkozásában csak azokról nyilatkoznak,amelyeket az ajánlattevő igénybe kíván venni alkalmasságának igazolásához [321/2015.(X.30.)Korm.r.3.§(2)].
A fentiekben részletezett igazolások benyújtására a felhívott gazdasági szereplőket AK a Kbt.69.§(4) alapján az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően hívja fel.
AT,az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a 321/2015.(X. 30.)Korm.r.1.§(1) bek-ben foglaltakra figyelemmel a 4.§(1)bek. szerinti EEKD benyújtásával köteles előzetesen igazolni az alkalmassági követelményeknek való megfelelést tekintettel a Kbt.65.§(6)-(7)és(10)-(11)bek-ben foglaltakra.
AK előírja,hogy valamennyi érintett gazdasági szereplő a 321/2015.(X.30.)Korm.r.2.§(5)bek.alapján a közbesz.dok. részeként rendelkezésre bocsátott EEKD IV.részének részletes kitöltésével igazolja a jelen felhívási pontban megadott alkalmassági követelménynek való megfelelését.

Technical/professional minimum level:

Alkalmatlan az ajánlattevő valamennyi rész tekintetében, amennyiben
M.1/ Alkalmatlan AT amennyiben nem rendelkezik referencianyilatkozattal/igazolással az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított megelőző három évből történő szállításról, az adott közbeszerzés tárgyát képező részekben megjelölt termékek tekintetében minimum, az alábbiak szerint:
1. rész: műlencse- 20db;
2. rész: műlencse- 60db;
3. rész: műlencse- 1 000db;
4. rész: műlencse- 500db;
5. rész: műlencse- 20db;
6. rész: műlencse- 400db;
7. rész műlencse- 500db;
8. rész: műlencse- 800db;
9. rész: műlencse- 100db;
10. rész: műlencse- 50db.
A Kbt. 65. § (6) bekezdése alapján közös ajánlattétel esetén az M/1 alkalmassági minimumkövetelménynek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek. Az M/1.pont szerinti alkalmassági követelményeknek ajánlattevő bármely más szervezet (vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhet a Kbt. 65. § (7) bekezdésében foglalt rendelkezések szerint.
M/2. Alkalmatlan AT amennyiben nem rendelkezik a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdés i) pontja alapján elismert (bármely nemzeti rendszerben akkreditált) tanúsító szervezettől származó tanúsítvánnyal, amely tanúsítja, hogy a leírásokra vagy szabványokra történő hivatkozással egyértelműen meghatározott áru megfelel bizonyos leírásoknak vagy szabványoknak
Csatolni kell:
a megajánlott termék CE tanúsítványt, a 93/42/EEC irányelvben, illetve a 4/2009. (III.17.) EüM rendeletben előírtak szerint a jogszerű forgalomba hozatal igazolására a gyártói megfelelőségi nyilatkozatot.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-10-20 - 2017-11-23
Value
1.00 HUF
Minimum value
1.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:1
Classification
CPV / 33731110
Description
PMMA, merev, transscleralis fixációs műlencse mennyiség 24 hónapra: 40 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza. Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:2
Classification
CPV / 33731110
Description
PMMA, merev, egytestű műlencse -mennyiség 24 hónapra: 120 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:3
Classification
CPV / 33731110
Description
Hydrofil, akril coma abberráció mentes műlencse- mennyiség 24 hónapra: 2 000 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:4
Classification
CPV / 33731110
Description
Hydrofob akril hajlítható műlencse – mennyiség 24 hónapra: 1 000 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:5
Classification
CPV / 33731110
Description
Hydrofob akril kékfény elleni védelemmel műlencse – mennyiség 24 hónapra: 40 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:6
Classification
CPV / 33731110
Description
Hydrofob, akril nulla fokos angulációjú haptikával műlencse- mennyiség 24 hónapra: 800 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:7
Classification
CPV / 33731110
Description
Hydrofil akril, aszférikus műlencse – mennyiség 24 hónapra: 1 000 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:8
Classification
CPV / 33731110
Description
Hydrofob akril, zárt hurkú műlencse- mennyiség 24 hónapra: 1 600 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:9
Classification
CPV / 33731110
Description
Hydrofil, akril, 5°-os angulációs műlencse -mennyiség 24 hónapra: 200 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-415437:obj:10
Classification
CPV / 33731110
Description
PMMA elülső csarnokba implantálható műlencse – mennyiség 24 hónapra: 100 db.
Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a megajánlott termékek esetén a 321/2015. (X.30.) Korm. r. 46. § (3) bekezdése irányadó.
A részletes termékkritériumokat a közbeszerzési dokumentum részét képező műszaki specifikáció tartalmazza.
Ajánlat részenként csak a teljes mennyiségre tehető.
Ajánlattevő feladata kiterjed a közbeszerzési dokumentumban és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott valamennyi feladatra.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Szegedi Tudományegyetem
Street address
Dugonics tér 13.
Locality
Szeged
Postal code
6720
Country
HU
Contact name
Macsek Bernadett
E-mail
macsek.bernadett@gmf.u-szeged.hu
Phone
+36 62546481
Fax
+36 62545073
Website
Link

Organization data Organization in JSON