Hungary - Budapest: Chromatographs

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-413094:2017-413094
Date
2017-10-19
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-413094
Releases
2017-10-19 (ocds-pyfy63:2017-413094:2017-413094)
2018-03-06 (ocds-pyfy63:2017-413094:2018-098269)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Budapest: Chromatographs
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (70)
- Quality: A hűtőcsapda tisztíthatóságának egyszerűsége érdekében a hűtőcsőnek a csapda falán kívül kell elhelyezkednie (pl. TFÁ-t és DMSO-t tartalmazó minták liofilizálására) (20)
- Quality: Digitális hőmérséklet kijelzés (5)
- Quality: A kötelezően előírt 12 hónap jótálláson felül megajánlott további teljeskörű jótállás egész hónapokban (minimum 0, maximum 24 hónap) (5)

Award criteria for item 2:
- Price (70)
- Quality: Legyen létrehozható a szoftverben több készülék konfiguráció, amelyek közötti váltás egy-egy ikonra történő -egéren keresztüli- kattintással elvégezhető legyen (20)
- Quality: Kiértékelő szoftverekre + 3 db szoftver licensz((a kötelezően előírt 2 db-on felül) (5)
- Quality: A kötelezően előírt 12 hónap jótálláson felül megajánlott további teljeskörű jótállás egész hónapokban (minimum 0, maximum 24 hónap) (5)

Award criteria for item 3:
- Price (70)
- Quality: Megfelelő előkészítés után a készülék képes 48 órás beavatkozás mentes kötődési affinitás mérésre (20)
- Quality: Kiértékelő szoftverekre + 3 db szoftver licensz (a kötelezően előírt 2 db-on felül) (5)
- Quality: A kötelezően előírt 12 hónap jótálláson felül megajánlott további teljeskörű jótállás egész hónapokban (minimum 0, maximum 24 hónap) (5)
Award period
2017-11-24 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésében felsorolt kizáró okok bármelyike fennáll.
2. A kizáró okok fenn nem állása, valamint az alkalmassági feltételeknek való megfelelőség nyilatkozat tekintetében ajánlattevőnek – valamint a kapacitást rendelkező bocsátó szervezetnek – az Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentumot kell benyújtania, ajánlatkérő az ajánlatok érvényességét kizárólag ennek és a felhívásban felsorolt egyéb iratok alapján ellenőrzi.
3. Ajánlatkérő a részvételi feltételeket (kizáró okok) a minősített ajánlattevőkre vonatkozó követelményeknél szigorúbban határozta meg, azonban a 321/2015. (X. 30.) Korm. rend. 12. § alkalmazása alapján minden olyan kizáró ok vonatkozásában, amelyet a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékében való szereplés tényével ajánlattevő igazol, azon kizáró okokat ajánlatkérő igazoltnak fogad el.
4. Ajánlattevőnek nyilatkoznia kell (Kbt. 67. § (4), hogy nem vesz igénybe a szerződés teljesítéséhez a fentiek szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót. (A nyilatkozatot akkor is be kell nyújtani, ha az ajánlatkérő az eljárásban nem írta elő a már ismert alvállalkozók megnevezését.)
Ajánlatkérő a kizáró okok fenn nem állásának ellenőrzése, vizsgálata során a 321/2015. (X.30.) Kr.1-8.§, 10.§ és 12.-16.§-ai alapján jár el. A kizáró okok tekintetében benyújtott nyilatkozatoknak, igazolásoknak az eljárást megindító felhívás feladásának napjánál nem régebbi keltezésűnek kell lennie.

Technical/professional eligibility:

III.1.3) Műszaki, illetve szakmai alkalmasság.
A közbeszerzési dokumentációban megadott kiválasztási szempontok.
A kiválasztási szempontok felsorolása és rövid ismertetése:
M.1.: Az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 36 hónapban teljesített legjelentősebb szállításainak ismertetése részfeladatként, amely tartalmazza a szerződést kötő másik fél megnevezését, kapcsolattartó megnevezését, elérhetőségét, a szállítás tárgyát, az ellenszolgáltatás nettó összegét, a teljesítés idejét (kezdő és befejező időpontja legalább év és hónap megjelölésével) és nyilatkozatot arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e. Amennyiben az alkalmasságot igazolni kívánó a teljesítést közös ajánlattevőként végezte, az ismertetésben szerepelnie kell, hogy a teljesítésben milyen arányban (százalékban) vett részt. [321/2015. (X. 30. ) Korm. rendelet 21. § (1) a), 22. § (1)-(2) bek.] AK felhívja a figyelmet a 321/2015. (X. 30. ) Korm. rendelet 21. (1a) bek. a) pontjára.
Ajánlattevőnek a műszaki-szakmai alkalmasság igazolása tekintetében a Kbt. 65. §, 67. § és 69.§-ában valamint a 321/2015. (X. 30. ) Korm. rendelet 21-22. §-ában foglaltak alapján kell eljárnia.
A Kbt. 65. § (7) bekezdése alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet (vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt, amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására vagy arra is támaszkodik, és csatolnia kell az ajánlatában a kapacitást rendelkezésre bocsátó szervezet olyan szerződéses vagy előszerződésben vállalt kötelezettségvállalását tartalmazó okiratot.
Ajánlattevőnek, kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezetnek az ESPD-ben elég nyilatkoznia arról, hogy megfelel az alkalmassági követelményeknek, a nem szükséges a IV. szakaszban a részletes adatok megadása. A kiválasztási kritériumok teljesítésének igazolásait Ajánlatkérő az ajánlatok értékelése során, a Kbt. 69. § (4)-(7) bekezdéseire figyelemmel kérheti az ajánlattevőktől.

Technical/professional minimum level:

M.1.: Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 36 hónapban összesen:
1. rész legalább 1 db a közbeszerzés tárgya (liofilizátor) szerinti, vagy azzal műszakilag egyenértékű, legalább összesen nettó 2 000 000 HUF szerződésszerűen teljesített referenciával;
2. rész: legalább 1 db a közbeszerzés tárgya (Folyadékkromatográfiás készülék egyszeres tömegspektrométer) szerinti, vagy azzal műszakilag egyenértékű, legalább összesen nettó 22 500 000 HUF szerződésszerűen teljesített referenciával
3. rész: legalább 1 db a közbeszerzés tárgya (SPR-ITC Fehérje-kismolekula kölcsönhatás mérőállomás) szerinti, vagy azzal műszakilag egyenértékű, legalább összesen nettó 82 500 000; HUF szerződésszerűen teljesített referenciával.
Több részre történő ajánlat esetén az alkalmasságot részenként kell igazolni. Amennyiben az alkalmassági feltételt igazolni kívánó a teljesítést közös ajánlattevőként végezte, az ajánlatkérő csak és kizárólag a referenciamunkának az alkalmasságot igazolni kívánó személyre eső hányadát veszi figyelembe az alkalmassági követelménynek való megfelelés vizsgálata során. Az előírt érték több bemutatott referencia összértéke alapján is igazolható.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-10-19 - 2017-11-24
Value
1.00 HUF
Minimum value
1.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-413094:obj:1
Classification
CPV / 38432200
Additional classifications
CPV / 38420000
Description
1 db Biológiai minták fagyasztva szárítására alkalmas készülék – Liofilizátor, amely alkalmas biológiai (fehérjék, nukleinsavak, lipidek) és szerves oldószert is tartalmazó kémia minták fagyasztva szárítására. Alapkövetelmény a több párhuzamos minta egyidejű liofilizálásának a lehetősége különálló liofilizáló flaskákban (legalább 4db). Elvárás az olajgőz lecsapató, ami a készülékből kikerülő olajgáztól védi a környezetet. A szerződés része a készülék kiszállítása, üzembe helyezése és használatának betanítása (2 fő, minimum 2 óra). Részletes leírás a közbeszerzési dokumentumban (a továbbiakban: KD).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-413094:obj:2
Classification
CPV / 38432200
Description
1 db Folyadékkromatográfiás készülék egyszeres tömegspektrométer, amelynek alkalmasnak kell lennie kismolekulák illetve kisebb tömegű fehérjék, peptidek nagynyomású folyadékkromatográfiás elválasztásra és az eluálódó anyagok pontos tömegmeghatározására. A folyadékkromatográfnak rendelkeznie kell automata mintaadagolóval, fotodióda-soros detektorral, oszloptermosztáttal, oszlopváltóval, alacsony pulzálású dupla mikrodugattyús pumpával. A tömegspektrométernek rendelkeznie kell kombinált ionforrással a minél szélesebb körű molekula ionizálhatóság végett, illetve lehetőség legyen rugalmas és egyidejű paraméterbeállításra a molekulák optimális tömegmeghatározása érdekekében. Tartalmaznia kell a készülékeket vezérlő szoftvereket és informatikai eszközöket (pl. számítógép, monitor, nyomtató), illetve az egyes műszerek optimális üzemeltetéséhez szükséges kiegészítőket (pl. tömítések, összekötő kábelek, olaj, csövek) illetve a beüzemeléshez szükséges reagenseket, kalibráló eszközöket és anyagokat, valamint 2 db alapszoftver licencet (időkorlát nélkül). A szerződés része a készülék kiszállítása, üzembe helyezése és használatának betanítása (2 fő, minimum 2 nap). Részletes leírás a közbeszerzési dokumentumban. (a továbbiakban: KD).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-413094:obj:3
Classification
CPV / 38432200
Additional classifications
CPV / 38430000
Description
1 db SPR-ITC fehérje-kismolekula kölcsönhatás mérőállomás, amely alkalmas kismolekulák és fehérjék kölcsönhatásának jelölésmentes mérésére, ahol a kötődés egyensúlyi jellemzői (Kd), kinetikai (kon és koff) és termodinamikai aspektusai (ΔH,ΔS) illetve a stzöchiometria egyaránt fontos meghatározandó mennyiségek tartalmaznia kell a készülékeket vezérlő szoftvereket és informatikai eszközöket (pl. számítógép, monitor, nyomtató), illetve az egyes műszerek optimális üzemeltetéséhez szükséges kiegészítőket (pl. beüzemeléshez szükséges reagenseket, kalibráló eszközöket és anyagokat), valamint 2 db alapszoftver licencet (időkorlát nélkül). A szerződés része a készülék kiszállítása, üzembe helyezése és használatának betanítása (2 fő, minimum 3 nap). Részletes leírás a közbeszerzési dokumentumban (a továbbiakban: KD).

Parties

Roles
buyer
Organization name
MTA Természettudományi Kutatóközpont
Street address
Magyar tudósok körútja 2.
Locality
Budapest
Postal code
1117
Country
HU
Contact name
dr. Sarkadi Zsuzsanna
E-mail
kozbeszerzes@ttk.mta.hu
Phone
+36 13826957
Fax
+36 13826957
Website
Link

Organization data Organization in JSON