Bulgaria - Sofia: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-404123:2017-404123
Date
2017-10-13
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-404123

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Оценка по технически показатели (40)

Award criteria for item 2:
- Cost: Най-ниска цена (100)

Award criteria for item 3:
- Cost: Най-ниска цена (100)
Award period
2017-11-15 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. За обособени позиции 1: Участникът трябва да е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за първа група, трета категория строежи или да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата в която е установен за посочения обхват на дейности.
2. За обособена позиция 2: Участникът да притежава валидно Удостоверение/Лиценз съгласно чл. 167 от ЗУТ за извършването на консултантски услуги по чл. 166 от ЗУТ. В случай, че участникът е чуждестранно лице съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ тази дейност може да се извършва и от лица, притежаващи документ, издаден от компетентен орган на държава членка на ЕС, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, удостоверяващ правото да извършват такава дейност.
3. За обособена позиция 3 не се поставят изисквания към участниците относно годността (правоспособността) за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 9.1 и годишния финансов отчет (ГФО) или някоя от съставните му части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен.
Забележка: Когато по обективни причини участникът не може да представи исканите от възложителя документи, той може да докаже икономическото и финансовото си състояние с всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

1. За обособена позиция 1 — минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 313 892.40 (триста и тринадесет хиляди осемстотин деветдесет и два лева и четиридесет стотинки) лева, от който 156 946.00 (сто петдесет и шест хиляди деветстотин четиридесет и шест) лева в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
2. За обособена позиция 2 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.
3. За обособена позиция 3 няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т.1 за услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга (референции, публични регистри, удостоверения и др. по преценка на участниците).
2. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т.2 за строителството изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, придружено с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;
3. За изпълнение на проектирането:
Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата за екипа от проектанти с пълна проектанска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, в който посочва професионалната компетентност на лицата.
За изпълнение на строителството:
Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата за инженерно-техническият персонал.
4.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 4 за разполагаемото техническо оборудване, което ще ползва.
5.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 5 за прилагане на:
— Сертификат за внедрена система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалент с обхват включващ строително-монтажни работи;
— Система за управление по отношение на околната среда ISO 14001:2004 или еквивалент;
6. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 6 за услугите, за упражняване на строителен надзор, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга (референции, публични регистри, удостоверения и др. по преценка на участиците).
7. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 7 за услугите, осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.
8. Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 8 за екипа от проектанти с пълна проектанска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, в който посочва професионалната компетентност на лицата.

Technical/professional minimum level:

І. За обособена позиция 1:
1. За изпълнение на проектирането: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 3 години, считано от датата, на подаване на офертата да е изпълнил поне една дейност с предмет и обем идентична или сходна с тази на поръчката.
*Под дейност, сходна с предмета на поръчката следва да се разбира проектиране на средно и високо застрояване жилищни и/или обществени сгради.
2. За изпълнение на строителството: Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 5 години считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне две дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката.
*Под дейност, сходна с предмета на поръчката следва да се разбират СМР за преустройство и/или реконструкция и/или основен ремонт на сгради и/или строителство на нови сгради по смисъла на § 5, т. 38, т. 40, т. 42 и т. 44 от ЗУТ, включващи комбинация от следните дейности: — поставяне на топлоизолация на покриви и стени; — поставяне на хидроизолация; — подмяна на съществуваща дограма; — подмяна или монтаж на отоплителна, В и К и електрическа инсталация.
3.Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката.
4.Участникът трябва да разполага с техническо оборудване, което включва минимум 2 000 (две хиляди) м25.Участникът да прилага:
— Система за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалентна с обхват включващ строително-монтажни работи;
— Система за управление по отношение на околната среда ISO 14001:2004 или еквивалентна.
6. За обособена позиция 2:
Участникът да има опит в извършването на строителен надзор. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне една услуга по упражняване строителен надзор на най-малко 1 обекта за преустройство и/или реконструкция и/или основен ремонт на сгради и/или строителство на нови сгради по смисъла на § 5, т. 38, т. 40, т. 42 и т. 44 от ЗУТ.
7. За обособена позиция 3:
Участникът да има опит в осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил поне една услуга по осъществяване на инвеститорски контрол самостоятелно или като част от строителен надзор.
8. Участникът трябва да разполага с инженерно-технически персонал за изпълнение на поръчката.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-10-13 - 2017-11-15
Value
322 916.80 BGN
Minimum value
322 916.80 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-404123:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71300000
CPV / 71315000
CPV / 71500000
Description
Инженеринг (проектиране и строителство) за Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Лагера“, ул. „Плиска“ № 1, вх. А и вх. Б.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-404123:obj:2
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71500000
CPV / 71520000
CPV / 71521000
Description
Изготвяне оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор по време на строителството на „Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Лагера“, ул. „Плиска“ № 1, вх. А и вх. Б.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-404123:obj:3
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 71500000
Description
Инвеститорски контрол по време на проектирането и строителството на „Сграда с административен адрес гр. София, ж.к. „Лагера“, ул. „Плиска“ № 1, вх. А и вх. Б.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Stolichna obshtina — rayon Krasno selo
Street address
bul. „Tsar Boris III“ No. 124
Locality
Sofiya
Postal code
1612
Country
BG
Contact name
Lyubomir Miladinov
E-mail
office@krasnoselo.net
Phone
+359 028951-156
Fax
+359 028951-172
Website
Link

Organization data Organization in JSON