Bulgaria - Varna: Linear accelerators

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-391537:2017-391537
Date
2017-10-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-391537
Releases
2017-10-05 (ocds-pyfy63:2017-391537:2017-391537)
2017-12-16 (ocds-pyfy63:2017-391537:2017-503832)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Linear accelerators
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2017-11-09 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Съгласно чл. 77 от ЗМИ участникът следва да притежава разрешение за търговия на едро с медицински изделия на територията на Република България, издадено от ИАЛ или други документи, по преценка на участника, доказващи, че има право да извършва търговия на едро с медицински изделия на територията на Република България, издадени от компетентен орган на съответната държава;
2. Съгласно чл. 56 и сл. от Закон за безопасно използване на ядрената енергия (ЗБИЯЕ), участникът следва да притежава валидна лицензия за извършване на дейности с източници на йонизиращи лъчения, издадена от Агенция за ядрено регулиране или друг еквивалентен документ, доказващ правото на участника да извършва горепосочените дейности.
Информацията по т. 1. и т. 2 се посочва в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, Раздел А: Годност, т. 2. В случай че участникът, определен за изпълнител, е български икономически оператор, възложителят не изисква представянето на хартиен носител на документите, посочени в т. 1 и т. 2, с оглед факта, че регистрите са публични.
Чуждестранно лице доказва изпълнението на изискванията в случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП, като представя копия на притежаваните от него документи.

Economic/financial eligibility:

Възложителят няма поставени изисквания по отношение на икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

На основание чл. 63, ал. 1, т. 5 ЗОП възложителят поставя изискване участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката — техник медицинска апаратура или лице, притежаващо професионална компетентност, относима към предмета на поръчката, а именно:
1. Съгласно чл. 64 от ЗБИЯЕ дейностите с източници на йонизиращи лъчения могат да се извършват само от професионално квалифициран персонал, притежаващ удостоверение за правоспособност.
2. Участникът следва да разполага с технически лица, притежаващи сертификат за преминат курс на обучение или друг еквивалентен документ, доказващ професионалните им умения за поддръжка на притежаваните от възложителя Мултимодални линейни ускорители, Модел Clinac iX, производство на „Вариан Медикал Системс“ — САЩ.

Technical/professional minimum level:

1. Минималното изискване, поставено от възложителя, е участникът да разполага с поне 2 технически лица, притежаващи документите, посочени в т. 1 и т. 2 по- горе. Същите следва да са валидни за срока на действие на договора.
Участникът представя списък на лицата, които ще бъдат ангажирани с изпълнението на поръчката, с посочване на 3 имена и данни за притежаваните от тях документи.
Информацията се посочва в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, Раздел В: Технически и професионални способности, т. 6, буква „а“. В случай че някой от посочените документи е свободно достъпен и виден от публичен регистър, участникът в същото поле може да попълни и данни за съответния интернет адрес.
Участниците доказват декларираните обстоятелства при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 ЗОП, като представят копия на документите по т. 1 и. т. 2, освен в случаите, когато информацията е видна от публичен регистър, посочен при попълване на ЕЕДОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-10-05 - 2017-11-09
Value
400 000.00 BGN
Minimum value
400 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-391537:obj:1
Classification
CPV / 31643100
Description
В предмета на поръчката се включва пълно абон. сервиз. обслужване на извънгаран. апаратура-2 бр. мултимодални линейни ускорители, с многолистен колиматор CLINAC IX, производство на „Вариан Медикал Системс“, САЩ, ведно с Локална мрежа за обмен на лъчетерапевтична информация модел ARIA и Система за планиране на лъчелечението модел ECLIPSE.
Дейностите по сервизно обслужване са, както следва:
1. Профилактика, съобразена с изиск-ията на производителя на притежаваните от възложителя линейни ускорители, включващи предписанията на производителя, при спазване на разпоредбите на норм. уредба за работа с източници на йонизиращи лъчения. Профилактиката следва да се извършва най-малко веднъж на 3 месеца.
2. Диагностика и отстраняване на повреди,възникнали в хода на експлоатация на апаратурата;
3. Актуализация на софтуера и на необходимите лицензии на на ускорителя и на системата за планиране.
Доставката на резервни части не е предмет на обществената поръчка и не е включена в прогнозната стойност.
Допълнителни изисквания:
1. За изпълнение на дейностите по поръчката е необходимо участникът да разполага с поне 2 лица, включени или не в структурата му, с опред. проф. компетентност -техник мед. апаратура или подобна (сервиз. техник), притежаващи необходимите документи описани в Раздел III.1.3) Технически и професионални възможности.
След сключване на договор за възлагане на обществената поръчка възложителят следва да бъде уведомяван писмено в срок до 24 часа, ако сервизен техник бъде сменен с друго лице, което също следва да притежава съответните документи.
2. Възложителят изпраща писмена заявка за ремонт на Медицинската апаратура.
3. Макс. срок за диагностициране и отстраняване на възникнала повреда, следва да е до 3 раб. дни, считано от датата на явяване на сервизен специалист на място при възложителя,освен в случаите, к. е небходима подмяна на рез. част.
4. Всички дейности по предмета на общ. поръчка се извършват на място при възложителя, с изключение на тези, к. позволяват дистанц. им осъществяване. Когато е необходимо сервизният техник е длъжен в срок до 24 (двадесет и четири) часа от приемането на заявката да се яви на място при Медицинската апаратура.
5. В случаите,при които се налага да се подменят рез. части, изпълнителят следва да изготви подробна писм. оферта с точно описание, параметри, цени и срок за доставка на необх. рез. части и да я предостави на възложителя. Доставката на рез. части и необх. ремонтни дейности се извършват единствено след одобрение от възложителя на предложената оферта.
6. При сключване на договора, изпълнителят следва да представи цен. листа на най-често заменяните рез. части. Срокът на валидност на представената цен. листа е най-малко 6 месеца. Ако след изтичането на този период,изпълнителят не е представил нова ценова листа, в сила остава старата.
7. Повредата се счита за отстранена при постигане на указаните от производителя на Мед. апаратура параметри.
8. След всяка изпълнена заявка за профилактика или ремонт се съставя серв. протокол, в който се описват: а) дата и час на започване на профилактиката/ремонта; б) дата и час на приключване на профилактиката/ремонта;в) име на сервизния специалист, извършил профилактиката/ремонта; г) подробно описание на извършените дейности; д) подробно описание на вложените материали и резервни части по вид и количество.
9. Гаранц. срок на извършената профилактика/ремонт не може да бъде по-кратък от 3 месеца, считано от датата на протокола на извършената профилактика/ремонт.
10. В техн. си предложения участниците следва да представят документ за оторизация /оториз. писмо/ договор за дистрибуция или др. еквивалентен документ по преценка на участника, доказващ че участникът притежава правото да сервизира и да дистрибутира рез. части за Мед. апаратура, производство на „Вариан Медикъл Системс“ — САЩ.

Parties

Roles
buyer
Organization name
MBAL „Sveta Marina“ EAD
Street address
bul. „Hristo Smirnenski“ No. 1
Locality
Varna
Postal code
9010
Country
BG
Contact name
g-n Nikolay Nikolov — Rakovoditel Napravlenie „MDMTi IO“
E-mail
officeub@mail.bg
Phone
+359 52302932
Fax
+359 52302932
Website
Link

Organization data Organization in JSON