Bulgaria - Rakovski: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-390633:2017-390633
Date
2017-10-05
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-390633

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Rakovski: Construction work
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: Тп — Предложение за изпълнение на поръчката (50)
Award period
2017-11-08 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката — първа група строежи, трета категория, а за чуждестранните лица — регистрация в аналогичен регистър на държава — членка на Европейския съюз или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, в която са установени.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.
Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се посочва в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на данните за вписването в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа или за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си извършване на строителните работи — обект на настоящата обществена поръчка.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи документ за вписване в ЦПРС, валиден към датата на сключване на договора.

Economic/financial eligibility:

1. Участниците в обществената поръчка следва да са застраховани за застрахователен риск „Професионална отговорност на проектанта“ и „Професионална отговорност на строителя“ съгласно чл. 171 от ЗУТ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е първа група, трета категория строежи, а обхватът на поръчката е проектиране и изпълнение на строителство).

Economic/financial minimum level:

Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, т. 5 с посочване на застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ при лимит на отговорността, съгласно чл. 5, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката (Обектът предмет на поръчката е първа група строежи, трета категория, а обхватът на поръчката е проектиране и изпълнение на строителство).
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи заверено копие на валидни застрахователни полици или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в ЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора — и заверено копие на новата застрахователна полица.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът през последните три години, считано от датата на получаване на офертите следва да е изпълнил минимум 1 (една) услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката.
Забележка: За „услуга, сходна с предмета на поръчката“, следва да се разбира изготвяне на инвестиционен проект за изграждане и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт на сграда.
2. Участникът през последните 5 (пет) години, считано от датата на получаване на офертите следва да е изпълнил минимум 1 (едно) строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката.
Забележка: За „строителство, сходно с предмета на поръчката“, следва да се разбира изграждане и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт на сграда.

Technical/professional minimum level:

1. Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в съответната част от ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, В. Технически и професионални способности, т. 1б) с посочване на стойностите, датите и получателите.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка съобразно декларираното в ЕЕДОП, заедно с доказателство за извършената услуга.
2. Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в съответната част от ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, В. Технически и професионални способности, т. 1а) с посочване на стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи Списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка съобразно декларираното в ЕЕДОП, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема,както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-10-05 - 2017-11-08
Value
432 960.00 BGN
Minimum value
432 960.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-390633:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Description
Обект на настоящата поръчка е многофамилна жилищна сграда, одобрена за обновяване в рамките на Националната програма енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Обект на обществената поръчка представлява:
„Жилищен блок 102, находящ се на бул. „Г. С. Раковски“, бл. № 102 в Община Раковски, гр. Раковски“
Кратко описание на дейностите в обхвата на поръчката
1. Разработване на инвестиционен проект
При разработването на проекта следва да се спазват изискванията на Наредба № 4 от 21.5.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, като Изпълнителят се съобрази с изискванията на Възложителя, описани в Техническата спецификация, както и техническите правила и норми за проектиране, стандарти, технически указания, ЗУТ и др., на които следва да отговаря проектната документация.
Всички чертежи в „работен проект“ следва да бъдат изготвени на AutoCAD или еквивалентен софтуер, в подходящи мащаби. Към изготвения проект, следва да се представи и количествено-стойностна сметка.
Изискванията към съдържанието на отделните проектни части в състава на „работен проект“ са посочени в Техническите спецификации.
Съгласуването и одобряването на работния проект от Възложителя, Консултанта по чл. 166 от ЗУТ, специализираните държавни контролни органи и експлоатационни дружества, и получаване на разрешение за строеж е ангажимент на Възложителя.
2. Изпълнение на СМР
Изпълнението на СМР се извършва в съответствие с част трета „Строителство“ от ЗУТ и започва след влизане в сила на разрешението за строеж и след подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.
Обстоятелствата, свързани със започване, изпълнение и приемане на СМР, и въвеждане на обекта в експлоатация ще се удостоверяват със съставяне и подписване от участниците на съответните актове и протоколи съобразно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
Техническото изпълнение на строителството трябва да бъде изпълнено в съответствие с изискванията на българската нормативна уредба, техническите спецификации на вложените в строежа строителни продукти, материали и оборудване и добрите строителни практики в България и в Европа.
3. Авторски надзор
Обектът на обществената поръчка включва и задължението на проектанта да изпълнява задълженията си като проектант, осъществяващ авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа в съответствие с действащото българско законодателство.
Подробно описание се съдържа в техническата спецификация на поръчката, публикувана в Профила на купувача на Възложителя.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Rakovski
Street address
pl. „Balgariya“ No. 1
Locality
Rakovski
Postal code
4150
Country
BG
Contact name
Marieta Dimitrova — Gl. yuriskonsult na Obshtina Rakovski
E-mail
oa@rakovski.bg
Phone
+359 31512260/+359 31512369
Fax
+359 31512361
Website
Link

Organization data Organization in JSON