Bulgaria - Sofia: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:2017-379035
Date
2017-09-27
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Construction supervision services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: Показател Т е оценка на техническото предложение на организацията за изпълнение на поръчката (60)

Award criteria for item 2:
- Price (40)
- Quality: Показател Т е оценка на техническото предложение на организацията за изпълнение на поръчката (60)

Award criteria for item 3:
- Price (40)
- Quality: Показател Т е оценка на техническото предложение на организацията за изпълнение на поръчката (60)

Award criteria for item 4:
- Price (40)
- Quality: Показател Т е оценка на техническото предложение на организацията за изпълнение на поръчката (60)

Award criteria for item 5:
- Price (40)
- Quality: Показател Т е оценка на техническото приложение на организацията за изпълнение на поръчката (60)

Award criteria for item 6:
- Price (40)
- Quality: Показател Т е оценка на техническото предложение на организацията за изпълнение на поръчката (60)

Award criteria for item 7:
- Price (40)
- Quality: Показател Т е оценка на техническото предложение на организацията за изпълнение на поръчката (60)
Award period
2017-11-01 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1. Участникът следва да разполага с валидно удостоверение, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) или валиден лиценз (в съответствие с § 128 от Преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на ЗУТ, обн. ДВ. бр.82 от 26.10.2012 г.) за извършване на оценка на съответствието и упражняване на строителен надзор, а за чуждестранните лица — еквивалентен документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Забележка: В случай че участникът е обединение, такъв лиценз трябва да има всяко лице — член на обединението, което ще извършва дейностите по строителен надзор, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Изискването се прилага и за подизпълнителите, които ще извършват дейности по строителен надзор.
2. Участникът следва да е вписан в поддържания от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) публичен регистър по чл. 44, ал. 1 от Закона за енергийната ефективност (ЗЕЕ), а ако е чуждестранно лице — в аналогичен регистър на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Забележка: В случай че участникът е обединение, такъв лиценз трябва да има всяко лице — член на обединението, което ще извършва дейности по оценка за съответствие на инвестиционните проекти по смисъла на чл. 43, ал. 1 от ЗЕЕ, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Изискването се прилага и за подизпълнителите, които ще извършват такава дейност.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с тези критерии за подбор като попълват съответния раздел в Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) — част ІV, раздел А „Годност“ на ЕЕДОП.
Доказване на посочените изисквания.
1. Заверено копие на валидно удостоверение, издадено от началника на ДНСК или валиден лиценз (в съответствие с § 128 от Преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на ЗУТ, обн. ДВ. бр. 82/26.10.2012 г.) за извършване на оценка на съответствието и упражняване на строителен контрол, а за чуждестранните лица — еквивалентен документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
2. Доколкото поддържания от АУЕР регистър по чл. 44, ал. 1 от Закона за енергийната ефективност е публично достъпен, вписаните в него лица не е необходимо да представят документи за удостоверяване на регистрацията си. Такива следва да представят чуждестранните лица, в случай че аналогичният регистър, в който са вписани, не е общодостъпен.
Документите за удостоверяване съответствието с изискванията за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност се представят от участника, определен за изпълнител или при поискване в хода на процедурата — в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

Участниците следва да удостоверят съответствието си с минималните изисквания към икономическото и финансово състояние с представяне на следния документ:
1. Заверени копия от застрахователни полици за валидна застраховка за „Професионална отговорност“ за дейността по строителен надзор и за дейността по оценка за съответствието на инвестиционните проекти.
Забележка: При участие на обединение, което не е юридическо лице, застраховките по т. 1. следва да бъдат представени от всеки от членовете, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с изпълнението на дейностите по строителния надзор, съответно по оценка за съответствието на инвестиционните проекти.
Документите за удостоверяване съответствието с изискванията към икономическото и финансово състояние се представят от участника, определен за изпълнител или при поискване в хода на процедурата — в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът следва да притежава валидни застраховки „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за имуществена отговорност за вреди, причинени на другите участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията му, както за дейността по строителен надзор, така и за оценката за съответствието на инвестиционните проекти. Минималните застрахователни суми по застрахователните полици на участника и неговите подизпълнители /когато се ползват/ за дейността, която извършват, трябва да бъдат съгласно Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за строежи III категория.
За участник, установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл. 171а, ал. 1 от ЗУТ.
Участникът следва да посочи информацията по т. 1. в Част IV: Критерии за подбор, буква Б: икономическо и финансово състояние, т. 5 от ЕЕДОП.

Technical/professional eligibility:

Участниците следва да удостоверят съответствието си с минималните изисквания към техническите и професионалните способности с представяне на следните документи:
1. Списък на услугите, идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка, реализирани от участника през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата. В списъка следва да се опише накратко съдържанието на всяка услуга, по начин, който да позволи на комисията да установи налице ли е сходство с предмета на поръчката. В списъка следва да се посочат и стойност, дата на възлагане и на приключване на изпълнението на услугата, както и информация за получателите им. Към списъка трябва да се приложат доказателства за извършените услуги.
При подаване на офертата Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV, Раздел В, т. 1б) от ЕЕДОП за дейности с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката.
2. Списък на специалистите, които ще изпълняват обществената поръчка, в който е посочена професионалната компетентност на лицата, в това число:
— Специалист/експерт (трите имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка);
— Образование (специалност/професионална квалификация, № на диплома/ № на издадения документ, учебно заведение);
— Опит (месторабота, период, длъжност, основни функции, посочване на конкретен изпълнен обект).
Информацията се посочва в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 6) от ЕЕДОП.
За времето на изпълнение на договора, съобразно предвидените срокове за изпълнение на поръчката в договора, изпълнителят е длъжен да осигури участието на експертите до приключването на дейностите, включени в предмета на поръчката.
3. Заверено копие от валиден сертификат за внедрена система за управление на качеството в областта на строителния надзор, съгласно стандарта EN ISO 9001:2008 или EN ISO 9001:2015, или еквивалентен, или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.
В съответствие с чл. 64, ал. 6 от ЗОП възложителят ще приеме еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.
Информацията се посочва в Част IV: Критерии за подбор, буква Г: стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление от ЕЕДОП.
4. В съответствие с чл. 67, ал. 6 от ЗОП документите, доказващи съответствието с поставените от възложителя минимални изисквания към техническите и професионалните способности се представят от определения за изпълнител преди сключване на договора.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
В случай, че участникът предвижда участието на подизпълнители при изпълнение на поръчката, подизпълнителите да отговарят на критериите за подбор съобразно вида и дела от поръчката, които ще изпълняват и за тях трябва да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да е изпълнил поне две дейности с предмет и обем, идентични и/или сходни с тези на поръчката, за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
Забележка: Под „дейности с предмет и обем, идентични и/или сходни с тези на поръчката“ се имат предвид услуги, свързани с изготвянето на оценки на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор на обекти, представляващи сгради трета категория, съгласно чл.137, ал.1, т.3, б.„в“ от ЗУТ, включващи и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. За една изпълнена дейност се приема извършването на посочените услуги по отношение на една сграда, поради което минималното изискване може да бъде доказано като част от изпълнението на един договор/обект/проект, включващ повече от една отделни сгради–трета категория, съгласно чл.137,ал.1,т.3, б.„в“ от ЗУТ.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването по т.1. се прилага за обединението като цяло. При посочване на участие с използване на подизпълнител, изискването по т.1. се отнася и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
2. Участникът трябва да разполага с екип от ключови експерти, притежаващи необходимата професионална квалификация и опит, съответстващи на спецификата на поръчката, пряко ангажирани за изпълнението на услугата. Участникът следва да докаже, че има на свое разположение за целия срок на изпълнение на поръчката следните ключови експерти:
2.1. Ръководител на екипа–1 брой, който да отговаря на следните минимални изисквания на Възложителя: Проф. област (квалификация): стр.инженер по промишлено и гражданско строителство, или строителство на сгради и съоръжения, или архитект, или еквивалент за всяка от изброените квалификации; Спец.опит: участие като р-л на екип за упражняване на стр. надзор на най-малко един обект, представляващ сграда трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „в“ от ЗУТ, включващ и изпълнение на мерки за енерг. ефективност.
2.2. Специалист по част архитектура–2 броя: Проф. квалификация: архитект или еквивалентна професионална квалификация; Спец. опит: участие като специалист със съответната квалификация в екип за упражняване на стр. надзор на най-малко един обект, представляващ сграда трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „в“ от ЗУТ, включващ и изпълнение на мерки за енерг. ефективност.
2.3. Специалист по част конструкции–2 броя: Проф. квалификация: стр. инженер по промишлено и гражданско строителство, или строителство на сгради и съоръжения, или еквивалентна професионална квалификация; Спец. опит: участие като специалист със съответната квалификация в екип за упражняване на стр.надзор на най-малко един обект, представляващ сграда трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „в“ от ЗУТ, включващ и изпълнение на мерки за енерг. ефективност.
2.4. Специалист по част ВиК–2 броя: Проф. квалификация: стр. инженер по ВиК, или еквивалентна проф. квалификация; Спец.опит: участие като специалист със съответната квалификация в екип за упражняване на стр.надзор на най-малко един обект, представляващ сграда трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „в“ от ЗУТ.
2.5. Специалист по част ОВК–2 броя: Проф. квалификация: инженер по топлотехника, или инженер по отопление, вентилация и климатизация, или еквивалент за всяка от изброените квалификации; Спец. опит: участие като специалист със съответната квалификация в екип за упражняване на стр. надзор на най-малко един обект, представляващ сграда трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „в“ от ЗУТ, включващ и изпълнение на мерки за енерг. ефективност.
2.6. Специалист по част електро–2 броя: Проф. квалификация: ел. инженер или еквивалентна квалификация; Спец. опит: участие като специалист със съответната квалификация в екип за упражняване на стр. надзор на най-малко един обект, представляващ сграда трета категория, съгласно чл. 137, ал. 1,т. 3, б. „в“ от ЗУТ, включващ и изпълнение на мерки за енерг.ефективност.
...продължава в поле VI.3).
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-09-27 - 2017-11-01
Value
4 207 007.42 BGN
Minimum value
4 207 007.42 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Description
1. Основните консултантски услуги за изпълнение на поръчката по отношение на всеки обект, включен в обхвата на процедурата, са следните:
1.1. Контрол върху изготвянето на инвестиционни проекти на обектите във фаза технически проект:
Всеки Изпълнител на договор, сключен в резултат на Процедурата за възлагане на инженеринг, трябва да изработи под контрола на Консултанта на съответния обект, определен в резултат на настоящата процедура, инвестиционни проекти, във фаза технически проект, по всички проектни части, съгласно заданията за проектиране на обектите.
1.2. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти с основните изисквания към строежите съгласно изискванията на чл. 142, ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и одобряване на съгласуваните технически проекти, включително съдействие за издаване на разрешения за строеж на обектите от обособената позиция.
Когато към инвестиционните проекти има проекти по част „Конструктивна“, Консултантът трябва да осигури лице, отговарящо на изискванията на чл. 142, ал. 10 от ЗУТ, което да извърши оценка на съответствието по тази част. Лицето, упражняващо технически контрол, подписва всички документи — графични и текстови, по част „Конструктивна“ на инвестиционните проекти.
1.3. Координация и контрол на строителния процес и упражняване на строителен надзор съгласно изискванията на чл. 166 и сл. от ЗУТ по време на строителството, така че да се гарантира изпълнението на всички СМР в съответствие с одобрените инвестиционни проекти по всички части, с изискванията на българското законодателство и на Възложителя.
1.4. Упражняване на инвеститорски контрол, включително контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строително-монтажни работи с одобрените проекти и изискванията към строителните материали за влагане в строителството.
1.5. Проверка на доставяните на обектите материали и оборудване, свързани с изпълнението на СМР, за съответствие с нормативните изисквания и разрешаване влагането им в строежите.
1.6. Контрол, отчетност и текущо приемане на строително-монтажните работи в съответствие с одобрените проекти и оформяне на всички актове и протоколи, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
1.7. Контрол на дейностите по безопасност и здраве по време на строителството, предвиден в чл. 11 от Наредба № 2/2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
1.8. Контрол на дейностите по пожарна безопасност на обектите и по опазване на околната среда.
1.9. Осигуряване издаването на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на проектирането, строителството и въвеждането на обектите в експлоатация и организиране предаването им на Възложителя, съгласно ЗУТ.
1.10. Актуализация/изготвяне на технически паспорти, съгласно Наредба № 6/2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:obj:2
Classification
CPV / 71520000
Description
1. Основните консултантски услуги за изпълнение на поръчката по отношене на всеки обект, включен в обхвата на процедурата, са следните:
1.1. Контрол върху изготвянето на инвестиционни проекти на обектите във фаза технически проект:
Всеки Изпълнител на договор, сключен в резултат на Процедурата за възлагане на инженеринг, трябва да изработи под контрола на Консултанта на съответния обект, определен в резултат на настоящата процедура, инвестиционни проекти, във фаза технически проект, по всички проектни части, съгласно заданията за проектиране на обектите.
1.2. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти с основните изисквания към строежите съгласно изискванията на чл. 142, ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и одобряване на съгласуваните технически проекти, включително съдействие за издаване на разрешения за строеж на обектите от обособената позиция.
Когато към инвестиционните проекти има проекти по част „Конструктивна“, Консултантът трябва да осигури лице, отговарящо на изискванията на чл. 142, ал. 10 от ЗУТ, което да извърши оценка на съответствието по тази част. Лицето, упражняващо технически контрол, подписва всички документи — графични и текстови, по част „Конструктивна“ на инвестиционните проекти.
1.3. Координация и контрол на строителния процес и упражняване на строителен надзор съгласно изискванията на чл. 166 и сл. от ЗУТ по време на строителството, така че да се гарантира изпълнението на всички СМР в съответствие с одобрените инвестиционни проекти по всички части, с изискванията на българското законодателство и на Възложителя.
1.4. Упражняване на инвеститорски контрол, включително контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строително-монтажни работи с одобрените проекти и изискванията към строителните материали за влагане в строителството.
1.5. Проверка на доставяните на обектите материали и оборудване, свързани с изпълнението на СМР, за съответствие с нормативните изисквания и разрешаване влагането им в строежите.
1.6. Контрол, отчетност и текущо приемане на строително-монтажните работи в съответствие с одобрените проекти и оформяне на всички актове и протоколи, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
1.7. Контрол на дейностите по безопасност и здраве по време на строителството, предвиден в чл. 11 от Наредба № 2/2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
1.8. Контрол на дейностите по пожарна безопасност на обектите и по опазване на околната среда.
1.9. Осигуряване издаването на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на проектирането, строителството и въвеждането на обектите в експлоатация и организиране предаването им на Възложителя, съгласно ЗУТ.
1.10. Актуализация/изготвяне на технически паспорти, съгласно Наредба № 6/2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:obj:3
Classification
CPV / 71520000
Description
1. Основните консултантски услуги за изпълнение на поръчката по отношене на всеки обект, включен в обхвата на процедурата, са следните:
1.1. Контрол върху изготвянето на инвестиционни проекти на обектите във фаза технически проект:
Всеки Изпълнител на договор, сключен в резултат на Процедурата за възлагане на инженеринг, трябва да изработи под контрола на Консултанта на съответния обект, определен в резултат на настоящата процедура, инвестиционни проекти, във фаза технически проект, по всички проектни части, съгласно заданията за проектиране на обектите.
1.2. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти с основните изисквания към строежите съгласно изискванията на чл. 142, ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и одобряване на съгласуваните технически проекти, включително съдействие за издаване на разрешения за строеж на обектите от обособената позиция.
Когато към инвестиционните проекти има проекти по част „Конструктивна“, Консултантът трябва да осигури лице, отговарящо на изискванията на чл. 142, ал. 10 от ЗУТ, което да извърши оценка на съответствието по тази част. Лицето, упражняващо технически контрол, подписва всички документи — графични и текстови, по част „Конструктивна“ на инвестиционните проекти.
1.3. Координация и контрол на строителния процес и упражняване на строителен надзор съгласно изискванията на чл. 166 и сл. от ЗУТ по време на строителството, така че да се гарантира изпълнението на всички СМР в съответствие с одобрените инвестиционни проекти по всички части, с изискванията на българското законодателство и на Възложителя.
1.4. Упражняване на инвеститорски контрол, включително контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строително-монтажни работи с одобрените проекти и изискванията към строителните материали за влагане в строителството.
1.5. Проверка на доставяните на обектите материали и оборудване, свързани с изпълнението на СМР, за съответствие с нормативните изисквания и разрешаване влагането им в строежите.
1.6. Контрол, отчетност и текущо приемане на строително-монтажните работи в съответствие с одобрените проекти и оформяне на всички актове и протоколи, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
1.7. Контрол на дейностите по безопасност и здраве по време на строителството, предвиден в чл. 11 от Наредба № 2/2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
1.8. Контрол на дейностите по пожарна безопасност на обектите и по опазване на околната среда.
1.9. Осигуряване издаването на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на проектирането, строителството и въвеждането на обектите в експлоатация и организиране предаването им на Възложителя, съгласно ЗУТ.
1.10. Актуализация/изготвяне на технически паспорти, съгласно Наредба № 6/2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:obj:4
Classification
CPV / 71520000
Description
1. Основните консултантски услуги за изпълнение на поръчката по отношение на всеки обект, включен в обхвата на процедурата, са следните:
1.1. Контрол върху изготвянето на инвестиционни проекти на обектите във фаза технически проект:
Всеки Изпълнител на договор, сключен в резултат на Процедурата за възлагане на инженеринг, трябва да изработи под контрола на Консултанта на съответния обект, определен в резултат на настоящата процедура, инвестиционни проекти, във фаза технически проект, по всички проектни части, съгласно заданията за проектиране на обектите.
1.2. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти с основните изисквания към строежите съгласно изискванията на чл. 142, ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и одобряване на съгласуваните технически проекти, включително съдействие за издаване на разрешения за строеж на обектите от обособената позиция.
Когато към инвестиционните проекти има проекти по част „Конструктивна“, Консултантът трябва да осигури лице, отговарящо на изискванията на чл. 142, ал. 10 от ЗУТ, което да извърши оценка на съответствието по тази част. Лицето, упражняващо технически контрол, подписва всички документи — графични и текстови, по част „Конструктивна“ на инвестиционните проекти.
1.3. Координация и контрол на строителния процес и упражняване на строителен надзор съгласно изискванията на чл. 166 и сл. от ЗУТ по време на строителството, така че да се гарантира изпълнението на всички СМР в съответствие с одобрените инвестиционни проекти по всички части, с изискванията на българското законодателство и на Възложителя.
1.4. Упражняване на инвеститорски контрол, включително контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строително-монтажни работи с одобрените проекти и изискванията към строителните материали за влагане в строителството.
1.5. Проверка на доставяните на обектите материали и оборудване, свързани с изпълнението на СМР, за съответствие с нормативните изисквания и разрешаване влагането им в строежите.
1.6. Контрол, отчетност и текущо приемане на строително-монтажните работи в съответствие с одобрените проекти и оформяне на всички актове и протоколи, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
1.7. Контрол на дейностите по безопасност и здраве по време на строителството, предвиден в чл. 11 от Наредба № 2/2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
1.8. Контрол на дейностите по пожарна безопасност на обектите и по опазване на околната среда.
1.9. Осигуряване издаването на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на проектирането, строителството и въвеждането на обектите в експлоатация и организиране предаването им на Възложителя, съгласно ЗУТ.
1.10. Актуализация/изготвяне на технически паспорти, съгласно Наредба № 6/2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:obj:5
Classification
CPV / 71520000
Description
1. Основните консултантски услуги за изпълнение на поръчката по отношене на всеки обект, включен в обхвата на процедурата, са следните:
1.1. Контрол върху изготвянето на инвестиционни проекти на обектите във фаза технически проект:
Всеки Изпълнител на договор, сключен в резултат на Процедурата за възлагане на инженеринг, трябва да изработи под контрола на Консултанта на съответния обект, определен в резултат на настоящата процедура, инвестиционни проекти, във фаза технически проект, по всички проектни части, съгласно заданията за проектиране на обектите.
1.2. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти с основните изисквания към строежите съгласно изискванията на чл. 142, ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и одобряване на съгласуваните технически проекти, включително съдействие за издаване на разрешения за строеж на обектите от обособената позиция.
Когато към инвестиционните проекти има проекти по част „Конструктивна“, Консултантът трябва да осигури лице, отговарящо на изискванията на чл. 142, ал. 10 от ЗУТ, което да извърши оценка на съответствието по тази част. Лицето, упражняващо технически контрол, подписва всички документи — графични и текстови, по част „Конструктивна“ на инвестиционните проекти.
1.3. Координация и контрол на строителния процес и упражняване на строителен надзор съгласно изискванията на чл. 166 и сл. от ЗУТ по време на строителството, така че да се гарантира изпълнението на всички СМР в съответствие с одобрените инвестиционни проекти по всички части, с изискванията на българското законодателство и на Възложителя.
1.4. Упражняване на инвеститорски контрол, включително контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строително-монтажни работи с одобрените проекти и изискванията към строителните материали за влагане в строителството.
1.5. Проверка на доставяните на обектите материали и оборудване, свързани с изпълнението на СМР, за съответствие с нормативните изисквания и разрешаване влагането им в строежите.
1.6. Контрол, отчетност и текущо приемане на строително-монтажните работи в съответствие с одобрените проекти и оформяне на всички актове и протоколи, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
1.7. Контрол на дейностите по безопасност и здраве по време на строителството, предвиден в чл. 11 от Наредба № 2/2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
1.8. Контрол на дейностите по пожарна безопасност на обектите и по опазване на околната среда.
1.9. Осигуряване издаването на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на проектирането, строителството и въвеждането на обектите в експлоатация и организиране предаването им на Възложителя, съгласно ЗУТ.
1.10. Актуализация/изготвяне на технически паспорти, съгласно Наредба № 6/2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:obj:6
Classification
CPV / 71520000
Description
1. Основните консултантски услуги за изпълнение на поръчката по отношение на всеки обект, включен в обхвата на процедурата, са следните:
1.1. Контрол върху изготвянето на инвестиционни проекти на обектите във фаза технически проект:
Всеки Изпълнител на договор, сключен в резултат на Процедурата за възлагане на инженеринг, трябва да изработи под контрола на Консултанта на съответния обект, определен в резултат на настоящата процедура, инвестиционни проекти, във фаза технически проект, по всички проектни части, съгласно заданията за проектиране на обектите.
1.2. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти с основните изисквания към строежите съгласно изискванията на чл. 142, ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и одобряване на съгласуваните технически проекти, включително съдействие за издаване на разрешения за строеж на обектите от обособената позиция.
Когато към инвестиционните проекти има проекти по част „Конструктивна“, Консултантът трябва да осигури лице, отговарящо на изискванията на чл. 142, ал. 10 от ЗУТ, което да извърши оценка на съответствието по тази част. Лицето, упражняващо технически контрол, подписва всички документи — графични и текстови, по част „Конструктивна“ на инвестиционните проекти.
1.3. Координация и контрол на строителния процес и упражняване на строителен надзор съгласно изискванията на чл. 166 и сл. от ЗУТ по време на строителството, така че да се гарантира изпълнението на всички СМР в съответствие с одобрените инвестиционни проекти по всички части, с изискванията на българското законодателство и на Възложителя.
1.4. Упражняване на инвеститорски контрол, включително контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строително-монтажни работи с одобрените проекти и изискванията към строителните материали за влагане в строителството.
1.5. Проверка на доставяните на обектите материали и оборудване, свързани с изпълнението на СМР, за съответствие с нормативните изисквания и разрешаване влагането им в строежите.
1.6. Контрол, отчетност и текущо приемане на строително-монтажните работи в съответствие с одобрените проекти и оформяне на всички актове и протоколи, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
1.7. Контрол на дейностите по безопасност и здраве по време на строителството, предвиден в чл. 11 от Наредба № 2/2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
1.8. Контрол на дейностите по пожарна безопасност на обектите и по опазване на околната среда.
1.9. Осигуряване издаването на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на проектирането, строителството и въвеждането на обектите в експлоатация и организиране предаването им на Възложителя, съгласно ЗУТ.
1.10. Актуализация/изготвяне на технически паспорти, съгласно Наредба № 6/2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-379035:obj:7
Classification
CPV / 71520000
Description
1. Основните консултантски услуги за изпълнение на поръчката по отношение на всеки обект, включен в обхвата на процедурата, са следните:
1.1. Контрол върху изготвянето на инвестиционни проекти на обектите във фаза технически проект:
Всеки Изпълнител на договор, сключен в резултат на Процедурата за възлагане на инженеринг, трябва да изработи под контрола на Консултанта на съответния обект, определен в резултат на настоящата процедура, инвестиционни проекти, във фаза технически проект, по всички проектни части, съгласно заданията за проектиране на обектите.
1.2. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти с основните изисквания към строежите съгласно изискванията на чл. 142, ал. 5 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и одобряване на съгласуваните технически проекти, включително съдействие за издаване на разрешения за строеж на обектите от обособената позиция.
Когато към инвестиционните проекти има проекти по част „Конструктивна“, Консултантът трябва да осигури лице, отговарящо на изискванията на чл. 142, ал. 10 от ЗУТ, което да извърши оценка на съответствието по тази част. Лицето, упражняващо технически контрол, подписва всички документи — графични и текстови, по част „Конструктивна“ на инвестиционните проекти.
1.3. Координация и контрол на строителния процес и упражняване на строителен надзор съгласно изискванията на чл. 166 и сл. от ЗУТ по време на строителството, така че да се гарантира изпълнението на всички СМР в съответствие с одобрените инвестиционни проекти по всички части, с изискванията на българското законодателство и на Възложителя.
1.4. Упражняване на инвеститорски контрол, включително контрол на количествата, качеството и съответствието на изпълняваните строително-монтажни работи с одобрените проекти и изискванията към строителните материали за влагане в строителството.
1.5. Проверка на доставяните на обектите материали и оборудване, свързани с изпълнението на СМР, за съответствие с нормативните изисквания и разрешаване влагането им в строежите.
1.6. Контрол, отчетност и текущо приемане на строително-монтажните работи в съответствие с одобрените проекти и оформяне на всички актове и протоколи, съгласно Закона за устройство на територията и Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
1.7. Контрол на дейностите по безопасност и здраве по време на строителството, предвиден в чл. 11 от Наредба № 2/2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
1.8. Контрол на дейностите по пожарна безопасност на обектите и по опазване на околната среда.
1.9. Осигуряване издаването на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на проектирането, строителството и въвеждането на обектите в експлоатация и организиране предаването им на Възложителя, съгласно ЗУТ.
1.10. Актуализация/изготвяне на технически паспорти, съгласно Наредба № 6/2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Ministerstvo na obrazovanieto i naukata
Street address
bul. „Knyaz Al. Dondukov“ No. 2A
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Yovko Yovchev; Georgi Iliev
E-mail
i.iovchev@mon.bg
Phone
+359 29217601 / +359 29217496
Fax
+359 29217612
Website
Link

Organization data Organization in JSON