Hungary - Gödöllő: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-372002:2017-372002
Date
2017-09-22
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Hungary - Gödöllő: Laboratory, optical and precision equipments (excl. glasses)
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (80)
- Quality: Jótállás időtartama (15)
- Quality: Hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazása (5)

Award criteria for item 2:
- Price (80)
- Quality: Jótállás időtartama (15)
- Quality: Hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazása (5)

Award criteria for item 3:
- Price (80)
- Quality: Jótállás időtartama (15)
- Quality: Hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazása (5)

Award criteria for item 4:
- Price (80)
- Quality: Jótállás időtartama (15)
- Quality: Hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazása (5)

Award criteria for item 5:
- Price (80)
- Quality: Jótállás időtartama (15)
- Quality: Hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazása (5)

Award criteria for item 6:
- Price (80)
- Quality: Jótállás időtartama (15)
- Quality: Hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazása (5)
Award period
2017-10-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Értendőek.
Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1) -(2) bekezdésében foglalt kizáró okok bármelyike fennáll. A Kbt. 74. § (1) bekezdése alapján az ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt, alvállalkozót vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet, aki a kizáró okok hatálya alá tartozik vagy részéről a kizáró ok az eljárás során következett be.
Igazolási mód:
A kizáró okok fenn nem állását a közbeszerzési eljárásokban az alkalmasság és a kizáró okok igazolásának, valamint a közbeszerzési műszaki leírás meghatározásának módjáról szóló 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kr.) 1.§ (1) bekezdése alapján, figyelemmel annak 4.§ (1) bekezdésében foglaltakra az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolni.
A Kr. 15. § (1) bekezdése alapján az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot köteles benyújtani a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdésében foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében. Azon alvállalkozók tekintetében, melyek nem vesznek részt az alkalmasság igazolásában Ajánlattevőnek a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot kell benyújtania. (Kr. 15.§ (2) bekezdés)
Az igazolások benyújtására felhívott gazdasági szereplőknek a Rendelet 8; 10; 12-14. § és 16. § szakasza szerint kell igazolnia, hogy nem tartozik a kizáró okok hatálya alá.
A Kr. 1. § (2) bekezdése alapján az ajánlatkérő által a Kbt. 69. § (4)-(8) bekezdése alapján a kizáró okokra és az alkalmassági követelményekre vonatkozó igazolások benyújtására felhívott gazdasági szereplőnek a III. és IV. Fejezetnek megfelelően kell igazolnia, hogy nem tartozik az eljárásban előírt kizáró okok hatálya alá és megfelel az ajánlatkérő által meghatározott alkalmassági követelményeknek. A Kr. 1. § (4) bekezdése alapján a III. Fejezetben említett igazolási módok az V. Fejezetnek megfelelőn kiválthatók, ha az érintett gazdasági szereplő minősített ajánlattevői jegyzéken való szerepléssel bizonyítja, hogy megfelel a közbeszerzési eljárásban előírt követelményeknek. A Kr. 1. § (5) bekezdése alapján a nem Magyarországon letelepedett gazdasági szereplő esetén az ajánlatkérő az igazolások hitelességét a VI. Fejezetnek megfelelően jogosult ellenőrizni. A kizáró okok tekintetében a felhívás feladásánál nem régebbi keltezésű nyilatkozatokat, igazolásokat kell csatolni.
Öntisztázás:
A Kbt 64. § (1)-(2) bekezdése alapján a 62. § (1) bekezdés b) és f) pontjában említett kizáró okok kivételével bármely egyéb kizáró ok fennállása ellenére az ajánlattevő, alvállalkozó vagy alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő nem zárható ki a közbeszerzési eljárásból, amennyiben a Közbeszerzési Hatóság a 188. § (4) bekezdése szerinti – vagy bírósági felülvizsgálata esetén a bíróság a 188. § (5) bekezdése szerinti – jogerős határozata kimondta, hogy az érintett gazdasági szereplő az ajánlat benyújtását megelőzően olyan intézkedéseket hozott, amelyek a kizáró ok fennállásának ellenére kellőképpen igazolják a megbízhatóságát. Ha a Közbeszerzési Hatóság a 188. § (4) bekezdése szerinti – vagy bírósági felülvizsgálata esetén a bíróság a 188. § (5) bekezdése szerinti – jogerős határozata kimondja az adott kizáró ok hatálya alatt álló gazdasági szereplő megbízhatóságát, az ajánlatkérő mérlegelés nélkül köteles azt elfogadni. A jogerős határozatot a gazdasági szereplő az egységes európai közbeszerzési dokumentummal egyidejűleg köteles benyújtani.

Economic/financial eligibility:

Valamennyi részre vonatkozóan:
P.1) A ajánlattételi határidő lejártát megelőző utolsó 3 üzleti év saját vagy jogelődje számviteli jogszabályok szerinti beszámolója egy részének benyújtása (eredmény kimutatás), ha a gazdasági szereplő letelepedés szerinti ország joga előírja közzétételét. Amennyiben az ajánlatkérő által kért beszámoló a céginformációs szolgálat honlapján megismerhető, a beszámoló adatait az ajánlatkérő ellenőrzi, a céginformációs szolgálat honlapján megtalálható beszámoló csatolása az ajánlatban, nem szükséges. (Kbt. 55. § (1) bekezdés d) pont és a 321/2015. (X. 10.) Korm. rendelet (továbbiakban Kr.) 19. § (1) bekezdés b) pont
Ajánlatkérő a 321/2015. (X. 10.) Korm. rendelet 19. § (2) bekezdésével összhangban közli, hogy a (2) bekezdésében foglalt körülmények fennállása esetén a később létrejött gazdasági szereplőknek a (2) bekezdésben meghatározottak szerint a közbeszerzés tárgyából származó árbevételt kell nyilatkozat formában igazolniuk.
P/2. A 321/2015. (X. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kr.) 19. § (1) bekezdés c) pont alapján ajánlattevő cégszerűen aláírt nyilatkozata az ajánlati felhívás feladását megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évre vonatkozó – általános forgalmi adó nélkül számított – a közbeszerzés tárgya szerinti (beszerzés mennyiségeként meghatározott közbeszerzés tárgyával egyező vagy azzal egyenértékű: funkciója és rendeltetése alapján azonos feladatok ellátására alkalmas eszközök eladásából) származó – általános forgalmi adó nélkül számított árbevételéről, attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak.
Ajánlattevőnek az ajánlata benyújtása során, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia a P.1. és P.2. pont szerint előírt alkalmassági követelményeknek való megfelelést. Ajánlatkérő a Kr. 2. § (5) bekezdése alapján ajánlatkérő előírja, hogy a formanyomtatványban elegendő az alkalmassági feltételeknek való megfelelőségről nyilatkozni a formanyomtatvány IV. pont a szakaszában.
Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kr. 3. § (2) bekezdésére, mely szerint ha egy ajánlattevő vagy részvételre jelentkező az előírt alkalmassági követelményeknek más szervezet vagy személy kapacitásaira támaszkodva kíván megfelelni, az érintett szervezetek vagy személyek mindegyike által kitöltött és aláírt külön formanyomtatványokat is benyújtja. Ilyen esetben a kapacitásaikat rendelkezésre bocsátó szervezetek vagy személyek az alkalmassági feltételek vonatkozásában csak azokról nyilatkoznak, amelyeket az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező igénybe kíván venni alkalmasságának igazolásához. Közös ajánlattétel vagy részvételi jelentkezés esetén a közös ajánlattevők vagy részvételre jelentkezők mindegyike külön formanyomtatványt nyújt be. (Kr. 3. § (3) bekezdés)
A Kbt. 69.§ (4)-(6) bekezdése szerint Ajánlatkérő felhívja az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető Ajánlattevőt – illetve a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó ajánlattevőt követő ajánlattevőt – megfelelő határidő kitűzésével az előírt alkalmassági követelmények igazolására szolgáló dokumentumok benyújtására. A 321/2015. (X. 10.) Korm. rendelet 19. § (3) bekezdése szerint, ha az ajánlattevő a fenti iratokkal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében a beszámoló, illetve az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az e pontokkal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az ajánlatkérő által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát. A további előírásokat a dokumentáció tartalmazza.

Economic/financial minimum level:

Az alkalmassági feltételek az 1. 2. 3. 4. és 5. részre vonatkozóan.
P/1.Alkalmatlan az ajánlattevő, ha az adózott szerinti eredménye a ajánlattételi határidő lejártát megelőző utolsó 3 lezárt üzleti évben egy évnél többször negatív. Ajánlatkérő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 19. § (2) bekezdésével összhangban közli, hogy a később létrejött gazdasági szereplőknek a működésének ideje alatt a közbeszerzés tárgyából (közbeszerzés tárgyával egyező vagy azzal egyenértékű: funkciója és rendeltetése alapján azonos feladatok ellátására alkalmas eszközök értékesítéséből) származó nettó árbevételének megkövetelt mértéke 10 000 000 HUF.
P/2. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha a közbeszerzés tárgyából, a beszerzés mennyiségeként meghatározott közbeszerzés tárgyával egyező vagy azzal egyenértékű: funkciója és rendeltetése alapján azonos feladatok ellátására alkalmas eszközök eladásából származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele az ajánlati felhívás feladását megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összesen nem érte el a nettó 10 000 000 HUF-ot.
Az alkalmassági feltételek 6. részre vonatkozóan
P/1.Alkalmatlan az ajánlattevő, ha az adózott eredménye az ajánlattételi határidő lejártát megelőző utolsó 3 lezárt üzleti évben egy évnél többször negatív. Ajánlatkérő a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 19. § (2) bekezdésével összhangban közli, hogy a később létrejött gazdasági szereplőknek a működésének ideje alatt a közbeszerzés tárgyából (közbeszerzés tárgyával egyező vagy azzal egyenértékű: funkciója és rendeltetése alapján azonos feladatok ellátására alkalmas eszközök értékesítéséből) származó nettó árbevételének megkövetelt mértéke 7 000 000 HUF.
P/2. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha a közbeszerzés tárgyából, a beszerzés mennyiségeként meghatározott közbeszerzés tárgyával egyező vagy azzal egyenértékű: funkciója és rendeltetése alapján azonos feladatok ellátására alkalmas eszközök eladásából származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele a felhívás feladását megelőző három mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összesen nem érte el a nettó 7 000 000 HUF-ot.
Az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
A Kbt. 65. § (7) bekezdés alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt vagy követelményeket, amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására támaszkodik. A kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést (Kbt. 67. § (3) bekezdés).
Az a szervezet, amelynek adatait az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolásához felhasználja, a Ptk. 6:419. §-ában foglaltak szerint kezesként felel az ajánlatkérőt az ajánlattevő teljesítésének elmaradásával vagy hibás teljesítésével összefüggésben ért kár megtérítéséért.

Technical/professional eligibility:

Valamennyi, mind a hat részre vonatkozóan értendő:
A kiválasztási szempontok felsorolása és rövid ismertetése: M1. Ajánlattevő a 321/2015. (X. 30.) Kormányrendelet 21. § (1) bekezdés a) pontja alapján mutassa be a jelen felhívás feladásától visszafelé számított 36 hónap beszerzés tárgya szerinti szállításait.
Az igazolás, illetve nyilatkozat tartalmazza legalább a következő adatokat:
— a szerződést kötő másik fél neve és címe,
— a korábbi szállítások ismertetése (olyan részletezettséggel, hogy abból megállapítható legyen az alkalmassági szempontnak való megfelelés),
— az ellenszolgáltatás összege,
— teljesítés ideje, kezdő és befejező időpontja év és hónap pontossággal,
— nyilatkozatot arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e,
— ha a teljesítést nem önállóan végezte, annak feltüntetése, hogy a referenciát bemutató szervezet a teljesítésben milyen ellenértékkel vett részt.
Ajánlattevőnek az ajánlata benyújtása során, az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia az M.1. pont szerint előírt alkalmassági követelményeknek való megfelelést. Ajánlatkérő a Kr. 2. § (5) bekezdése alapján ajánlatkérő előírja, hogy a formanyomtatványban elegendő az alkalmassági feltételeknek való megfelelőségről nyilatkozni a formanyomtatvány IV. pont a szakaszában.
Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kr. 3. § (2) bekezdésére, mely szerint ha egy ajánlattevő vagy részvételre jelentkező az előírt alkalmassági követelményeknek más szervezet vagy személy kapacitásaira támaszkodva kíván megfelelni, az érintett szervezetek vagy személyek mindegyike által kitöltött és aláírt külön formanyomtatványokat is benyújtja. Ilyen esetben a kapacitásaikat rendelkezésre bocsátó szervezetek vagy személyek az alkalmassági feltételek vonatkozásában csak azokról nyilatkoznak, amelyeket az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező igénybe kíván venni alkalmasságának igazolásához. Közös ajánlattétel vagy részvételi jelentkezés esetén a közös ajánlattevők vagy részvételre jelentkezők mindegyike külön formanyomtatványt nyújt be. (Kr. 3. § (3) bekezdés)
A Kbt. 69.§ (4)-(6) bekezdése szerint Ajánlatkérő felhívja az értékelési szempontokra figyelemmel legkedvezőbbnek tekinthető Ajánlattevőt – illetve a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó ajánlattevőt követő ajánlattevőt – megfelelő határidő kitűzésével az előírt alkalmassági követelmények igazolására szolgáló dokumentumok benyújtására.

Technical/professional minimum level:

Az alkalmassági feltételek az 1. 2. 3. 4. és 5. részre vonatkozóan.
M/1. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az eljárást indító felhívás feladásának napjától visszafelé számított 3 évben olyan -1 vagy több szerződésen alapuló – teljesített, a beszerzés mennyiségeként meghatározott közbeszerzés tárgyával egyező vagy azzal egyenértékű: funkciója és rendeltetése alapján azonos feladatok ellátására alkalmas eszközök eladására vonatkozó szerződéssel, amelyek keretében legalább összesen nettó 10 000 000 HUF értékű eszköz eladására került sor.
Az alkalmassági feltételek a 6. részre vonatkozóan
M/1. Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik az eljárást indító felhívás feladásának napjától visszafelé számított 3 évben olyan -1 vagy több szerződésen alapuló – teljesített, a beszerzés mennyiségeként meghatározott közbeszerzés tárgyával egyező vagy azzal egyenértékű: funkciója és rendeltetése alapján azonos feladatok ellátására alkalmas eszközök eladására vonatkozó szerződéssel, amelyek keretében legalább összesen nettó 7 000 000 HUF értékű eszköz eladására került sor.
A Kbt. 65. § (7) bekezdés alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az ajánlati felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt vagy követelményeket, amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására támaszkodik. A kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést (Kbt. 67. § (3) bekezdés). Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy a Kbt. 65. § (8) bekezdésben foglalt eset kivételével Ajánlattevőnek csatolnia kell az ajánlatában a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet olyan szerződéses vagy előszerződésben vállalt kötelezettségvállalását tartalmazó okiratot, amely alátámasztja, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
A Kbt. 65. § (9) bekezdése alapján a külön jogszabályban foglaltak szerint előírt, szakemberek – azok végzettségére, képzettségére – rendelkezésre állására vonatkozó követelmény, valamint a releváns szakmai tapasztalatot igazoló referenciákra vonatkozó követelmény teljesítésének igazolására a gazdasági szereplő csak akkor veheti igénybe más szervezet kapacitásait, ha az adott szervezet valósítja meg azt a szállítást, amelyhez e kapacitásokra szükség van. Az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-09-22 - 2017-10-25

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-372002:obj:1
Classification
CPV / 38000000
Additional classifications
CPV / 38410000
Description
8 csatornás automata pipetta 1.
Minititrátor SO2 meghatározáshoz 1.
Biológiai sztereo mikroszkóp kamera és tartozékai 1.
Digitális asztali pH mérő és tartozékai 1.
Sztereo mikroszkóp 1.
Többcsatornás pipetta 1.
Hordozható kombinált pH-, EC-, TDS- és hőmérséklet-mérőműszer 1.
Digitális asztali refraktométer 1.
Kombinált laboratóriumi pH/EC/C mérőműszer + kalibráló oldatok 1.
Nedvesség meghatározó mérleg 1.
Vízfürdővel hűthető bepárlógép színezőanyag tartalom meghatározásához 1.
Mikrohullámú roncsoló 1.
HPLC pumpa 1.
Az eszközök üzembehelyezése a nyertes ajánlattevő feladata.
A pontos mennyiségeket és munkanem típusokat teljeskörűen a dokumentáció tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-372002:obj:2
Classification
CPV / 38000000
Additional classifications
CPV / 38430000
Description
Programozható inkubátor és tartozékai 1.
Szárítószekrény 1.
Szárítószekrény 1.
Szárítószekrény 1.
Inkubálható rázótermosztát 1.
Klímakamra 1.
Hűthető termosztát 1.
Az eszközök üzembehelyezése a nyertes ajánlattevő feladata.
A pontos mennyiségeket és munkanem típusokat teljeskörűen a dokumentáció tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-372002:obj:3
Classification
CPV / 38000000
Additional classifications
CPV / 38430000
Description
Atomabszorpciós spektrométer 1.
Spektrofotométer tartozékokkal 2.
Induktív csatolásúplazma optikai emissziós spektrométer 1.
Analizátor TOC/EC/TIC/TC meghatározására 1.
Ionkromatográfiás rendszer 1.
CNS elemanalizátor 1.
Az eszközök üzembehelyezése a nyertes ajánlattevő feladata.
A pontos mennyiségeket és munkanem típusokat teljeskörűen a dokumentáció tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-372002:obj:4
Classification
CPV / 38000000
Additional classifications
CPV / 38430000
CPV / 38600000
Description
Real-time PCR készülék és tartozékai 1.
Mikrotérfogatú spektrofotométer 1.
Géldokumentációs rendszer (UVP) 1.
ELISA Reader készülék tartozékokkal 1.
PCR készülék tartozékokkal 1.
Az eszközök üzembehelyezése a nyertes ajánlattevő feladata.
A pontos mennyiségeket és munkanem típusokat teljeskörűen a dokumentáció tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-372002:obj:5
Classification
CPV / 38000000
Additional classifications
CPV / 38430000
Description
Spektrofotométer tartozékokkal 1.
Spektrofotométer tartozékokal USDA Tomato score értékekkel 1.
NIR spektrométer 1.
3D szkenner 1.
Texture analyzer 1.
Az eszközök üzembehelyezése a nyertes ajánlattevő feladata.
A pontos mennyiségeket és munkanem típusokat teljeskörűen a dokumentáció tartalmazza.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-372002:obj:6
Classification
CPV / 38000000
Additional classifications
CPV / 38921000
Description
Gabona analizátor 1.
Lisztek mérésére alkalmas kiegészítő 1.
Napraforgó mérésre alkalmas kiegészítő 1.
Az eszközök üzembehelyezése a nyertes ajánlattevő feladata.
A pontos mennyiségeket és munkanem típusokat teljeskörűen a dokumentáció tartalmazza.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ
Street address
Szent-Györgyi Albert utca 4.
Locality
Gödöllő
Postal code
2101
Country
HU
E-mail
kiss.adrienn@naik.hu
Phone
+36 28526100
Fax
+36 23414627
Website
Link

Organization data Organization in JSON