Bulgaria - Sofia: Medical consumables

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-368309:2017-368309
Date
2017-09-20
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-368309
Releases
2017-09-20 (ocds-pyfy63:2017-368309:2017-368309)
2018-01-11 (ocds-pyfy63:2017-368309:2018-011071)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Medical consumables
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2017-10-27 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да притежава разрешение за търговия на едро с медицински изделия по чл. 79, ал. 2 от ЗМИ, издадено от ИАЛ.
Когато участник в процедурата е чуждестранно лице той трябва да притежава аналогично разрешение съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен. (чл. 60, ал. 2 от ЗОП).
Участникът попълва съответната част и раздел от ЕЕДОП, относими към това изискване.
Участникът попълва съответната част и раздел от ЕЕДОП, относими към това изискване, като при провеждане на процедурата ще бъдат спазвани условията и изискванията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
При подписване на договор за обществена поръчка избраният за изпълнител следва да докаже, че има право да извършва дейността на територията, на която ще се изпълнява договорът, вкл. че е извършил регистрация, ако това е необходимо (вж. чл. 112, ал. 1, т. 4 ЗОП).

Economic/financial eligibility:

Като изискуеми документи за доказване на икономическото и финансово състояние на участниците следва да се вземат под внимание:
— Годишен финансов отчет (счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите, отчет за паричните потоци, отчет за собствения капитал) за 2014, 2015 и 2016 г., заверен от регистриран одитор в случаите, когато това се изисква по закон и когато публикуването на съставните части на годишния отчет се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен;
Когато по основателна причина кандидат или участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
— Справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за 2014, 2015 и 2016 г.
Участникът следва да предостави информацията в Част ІV, Раздел Б, т. 1 а) от ЕЕДОП за годишния си оборот за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е учреден или е започнал дейността си. При провеждане на процедурата ще бъдат спазвани условията и изискванията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
Прогнозната стойност е максимално допустимата стойност и оферти над посочената максимална прогнозна стойност ще бъдат отстранявани от процедурата.

Economic/financial minimum level:

Участникът трябва да е реализирал общ оборот от продажба на медицинското изделие/изделия за 2014, 2015 и 2016 г., в двукратен размер на посочената от Възложителя максимална прогнозна стойност на обществената поръчка.
Участникът следва да предостави информацията в Част ІV, Раздел Б, т. 2 а) от ЕЕДОП за размера на: оборота, реализиран от дейности, свързани с дейностите на обществената поръчка за последните три години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, като при провеждане на процедурата ще бъдат спазвани условията и изискванията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
Прогнозната стойност е максимално допустимата стойност и оферти над посочената за максимална прогнозна стойност ще бъдат отстранявани от процедурата.

Technical/professional eligibility:

Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) и/или в списък на доставките и услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка.
Списъкът се попълва в приложения към документацията за обществената поръчка образец — ЕЕДОП (част IV, буква В, т. 1 б), като при провеждане на процедурата ще бъдат спазвани условията и изискванията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
Участникът трябва да е изпълнил дейности, идентични или сходни с предмета на поръчката, като под дейност, идентична или сходна с предмета на поръчката, следва да се разбира — "доставка на медицински изделия/с изключение на медицинско оборудване/, за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
Участникът трябва да осигурява и поддържа документирана система, съгласно изискванията на чл. 82, ал. 4 от ЗМИ, като при провеждане на процедурата ще бъдат спазвани условията и изискванията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.
На името на участника следва да има издадено оторизационно писмо, удостоверяващо правата за представителство и търговия на територията на цялата страна или оторизационно писмо, издадено за конкретната процедура, със срок на валидност срока на договора.
Участникът следва да представи документ за писменото упълномощаване на представител, по смисъла на чл.10, ал. 2 от ЗМИ, когато производителят на медицинските изделия не е установен на територията на държава членка на ЕС или на държава от Европейското икономическо пространство. При представени ЕС сертификати, в които производителят и упълномощения представител са вписани, не е необходимо да се представя документа за упълномощаване.
Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 2, ал. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
Участниците декларират съответствието си с поставените от Възложителя критерии за подбор, отнасящи се до техническите и професионални способности чрез попълване на част IV, буква В и Г от ЕЕДОП — образец № 1 от документацията за участие. Участниците посочват доказателство за всяка извършена доставка, описана от тях в ЕЕДОП. Доказателствата следва да бъдат издадени от получателя или от друг компетентен орган или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за доставката, като при провеждане на процедурата ще бъдат спазвани условията и изискванията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП.

Technical/professional minimum level:

— Участникът трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката Възложителят ще приеме дейности, свързани с „доставка на медицински изделия/с изключение на медицинско оборудване/, за последните три години, считано от датата на подаване на офертата“.
— Участникът трябва да осигурява и поддържа документирана система, съгласно изискванията на чл. 82, ал. 4 от ЗМИ;
— На името на участника следва да има издадено оторизационно писмо, удостоверяващо правата за представителство и търговия на територията на цялата страна или оторизационно писмо, издадено за конкретната процедура, със срок на валидност срока на договора.
— Участникът следва да представи документ за писменото упълномощаване на представител, по смисъла на чл. 10, ал. 2 от ЗМИ, когато производителят на медицинските изделия не е установен на територията на държава членка на ЕС или на държава от Европейското икономическо пространство. При представени ЕС сертификати, в които производителят и упълномощения представител са вписани, не е необходимо да се представя документа за упълномощаване.
— Участникът следва да представи документи за доказване на съответствието на оферираното/те медицинско/и изделие/я и принадлежности по смисъла на ЗМИ с изискванията на ЗМИ, на съответната наредба по чл. 18 от ЗМИ и минималните задължителни технически изисквания, посочени в решението за откриване на процедурата и в Техническата спецификация от документацията за участие.
Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 2, ал. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
При изпълнение на посочените изисквания участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица, като декларират съответствието си с критериите за подбор в представения от тях ЕЕДОП.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-09-20 - 2017-10-27
Value
288 040.00 BGN
Minimum value
288 040.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-368309:obj:1
Classification
CPV / 33140000
Description
Доставка на резорбируем хемостатик — медицинско изделие по смисъла на ЗМИ за сърдечно-съдова хирургия и анестезия и интензивно лечение за нуждите на УМБАЛ „Света Екатерина“ ЕАД.

Parties

Roles
buyer
Organization name
UMBAL „Sveta Ekaterina“ EAD
Street address
bul. „Pencho Slaveykov“ No. 52A
Locality
Sofiya
Postal code
1431
Country
BG
Contact name
Vesela Simidchieva — ekspert v otdel PPD
E-mail
vsimidchieva@uhsek.com
Phone
+359 29159-452
Fax
+359 29159-443
Website
Link

Organization data Organization in JSON