Bulgaria - Sofia: Engineering design services

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-350582:2017-350582
Date
2017-09-07
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-350582

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Engineering design services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2017-11-06 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

За настоящата обществена поръчка, Възложителят не поставя изисквания по чл. 60 от ЗОП.

Economic/financial eligibility:

За настоящата обществена поръчка, Възложителят не поставя изисквания по чл. 61 от ЗОП.

Technical/professional eligibility:

1. За всяка обособена позиция: През последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата, участник в процедурата трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката.
2. За всяка обособена позиция: изисква се участникът в процедурата да разполага с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
3. За всяка обособена позиция: Изисква се участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 / (ISO 9001:2008) или еквивалентни сертификати, включващ в обхвата си проектиране на пътища, и/или инфраструктурни обекти. При подаване на оферта, информацията относно изискванията се посочва от участника в ЕЕДОП, в съответствие с указанията за попълването му, приложени към документацията за обществената поръчка. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: по т. 1 Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка или услуга. по т. 2 Списък на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата. по т.3 Валидни сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието на стоките със съответния стандарт.
Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.

Technical/professional minimum level:

1. За всяка обособена позиция: През последните 3 /три/ години, считано от датата на подаване на офертата, участник в процедурата трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката, както следва:
а) проектиране на път с обща дължина минимум 100 м.
б) проектиране на укрепителна система с обща дължина минимум 50 м.
*Забележка 1: Под „дейности сходни с този на поръчката“ Възложителят счита дейност по изготвяне на технически проект/и за основен ремонт (рехабилитация), ново строителство и/или реконструкция на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ) и/или на улици, и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната!
*Забележка 2: Не се приема изпълнение на Прединвестиционни проучвания!
*Забележка 3: За изпълнена ще се счита дейност, за която има документ, издаден от получателя или от компетентен орган, или посочена в публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението на дейността.
*Забележка 4: В случай, че участник в процедурата участва за повече от една обособена позиция, Възложителят ще приеме, че той покрива изискването за всяка отделна обособена позиция с набор от едни и същи обекти, чиито дължини сумарно покриват изискванията за обем за всяка обособена позиция поотделно, без да покриват сумата от изискуемите обеми на всички обособени позиции, за които се участва, но при условие, че са спазени изискванията за обем. 2. Изисква се участникът в процедурата да разполага с ръководен състав за всяка обособена позиция с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко:
А.) Проектант по част „Пътна“ — 1 (един) брой:
Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност „Пътно строителство“ или „Транспортно строителство“, или еквивалентна специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности), с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалентен документ за чуждестранните лица;
Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на проектантски дейности по част „Пътна“ в най-малко 1 (един) изпълнен технически проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици, и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.
Б.) Проектант по част „Конструктивна“ — 1 (един) брой:
Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност „Промишлено и гражданско строителство“ или „Строителство на сгради и съоръжения“, или „Пътно строителство“, или „Транспортно строителство“, или еквивалентна специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности), с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалентен документ за чуждестранните лица;
Специфичен опит: участие в екип свързано с извършване на проектантски дейности по част „Конструктивна“ в най-малко 1 (един) изпълнен технически проект за изпълнение на ново строителство на най-малко 1 (едно) укрепително съоръжение.
В.) Проектант по част „Геодезия“ — 1 (един) брой:
Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност „Геодезия, фотограметрия и картография“ или „Земеустройство“, или „Геодезия“, или „Маркшайдерство“, или „Геодезия и Маркшайдерство“, или еквивалентна специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности), с пълна проектантска правоспособност по специалността или еквивалентен документ за чуждестранните лица;
Специфичен опит: участие в екип свързано с извършване на полско — измервателни работи в най-малко 1 (един) изпълнен технически проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или
Продължава в поле VI.3).
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-09-07 - 2017-11-06
Value
166 666.67 BGN
Minimum value
166 666.67 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-350582:obj:1
Classification
CPV / 71320000
Description
Предметът на настоящата обществена поръчка за всяка обособена позиция включва изпълнението на следните дейности:
— Извършване на необходимите проучвателно — проектантски работи и изготвяне на Технически проект, съгласно изискванията на Възложителя и изискванията на действащите към момента нормативни документи, в обем и съдържание, определени в утвърденото Задание за проектиране, Приложения за съответната обособена позиция и
— Упражняване на авторски надзор по време на строителството, съгласно Закона за устройство на територията и действащите подзаконови нормативни актове. Предметът на обществената поръчка включва и задължението на проектанта да изпълнява следните дейности, които са свързани с изработването на проекта и представляват условие, следствие или допълнение към него:
— Извършване на всички съгласувания на Техническите проекти и Подробните устройствени планове — Парцеларни планове за съответната обособена позиция от 1 до 2, с всички органи и лица, чието разрешение, съдействие или становище е необходимо за изпълнението на предмета на обществената поръчка и последващо издаване на Разрешение за строеж.
— Изпълнение на задълженията си като проектант по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа, в съответствие с действащото българско законодателство (Наредба № 3 от 31.7.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и Наредба № 2 от 31.7.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти).
— Отстраняване за своя сметка на недостатъците, пропуските и грешките на проекта, установени в хода на извършване на проверките от Възложителя и/или Консултанта, извършващ оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите и Технически контрол по част „Конструктивна“ съгласно ЗУТ, включително и по време на извършване на строителството.
— Поемане на отговорност за качеството на проекта по време на извършване на строителството, която Изпълнителят ще обезпечи, като при сключване на договора за проектиране предостави на Възложителя Гаранция за изпълнение на договора.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-350582:obj:2
Classification
CPV / 71320000
Description
Предметът на настоящата обществена поръчка за всяка обособена позиция включва изпълнението на следните дейности:
— Извършване на необходимите проучвателно — проектантски работи и изготвяне на Технически проект, съгласно изискванията на Възложителя и изискванията на действащите към момента нормативни документи, в обем и съдържание, определени в утвърденото Задание за проектиране, Приложения за съответната обособена позиция и
— Упражняване на авторски надзор по време на строителството, съгласно Закона за устройство на територията и действащите подзаконови нормативни актове. Предметът на обществената поръчка включва и задължението на проектанта да изпълнява следните дейности, които са свързани с изработването на проекта и представляват условие, следствие или допълнение към него:
— Извършване на всички съгласувания на Техническите проекти и Подробните устройствени планове — Парцеларни планове за съответната обособена позиция от 1 до 2, с всички органи и лица, чието разрешение, съдействие или становище е необходимо за изпълнението на предмета на обществената поръчка и последващо издаване на Разрешение за строеж.
— Изпълнение на задълженията си като проектант по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа, в съответствие с действащото българско законодателство (Наредба № 3 от 31.7.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и Наредба № 2 от 31.7.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти).
— Отстраняване за своя сметка на недостатъците, пропуските и грешките на проекта, установени в хода на извършване на проверките от Възложителя и/или Консултанта, извършващ оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите и Технически контрол по част „Конструктивна“ съгласно ЗУТ, включително и по време на извършване на строителството.
— Поемане на отговорност за качеството на проекта по време на извършване на строителството, която Изпълнителят ще обезпечи, като при сключване на договора за проектиране предостави на Възложителя Гаранция за изпълнение на договора.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Patna infrastruktura“
Street address
bul. „Makedoniya“ No. 3
Locality
Sofiya
Postal code
1606
Country
BG
Contact name
Biserka Borisova / inzh. Boryana Borisova
E-mail
b.s.borisova@api.bg
Phone
+359 9173219
Fax
+359 9522563
Website
Link

Organization data Organization in JSON