Bulgaria - Sofia: Balances

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-350175:2017-350175
Date
2017-09-07
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-350175
Releases
2017-09-07 (ocds-pyfy63:2017-350175:2017-350175)
2017-11-29 (ocds-pyfy63:2017-350175:2017-476905)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Balances
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (100)
- Quality: Гаранционен срок на автомобилната везна (G) (50 точки)
- Quality: Срок за изпълнение на монтажни работи и калибриране на автомобилната везна на ГКПП „Дунав мост“, зона Запад (SDW) (10 точки)
- Quality: Срок за изпълнение на монтажни работи и калибриране на автомобилните везни на ГКПП „Дунав мост“, зона Изток (SDE) (40 точки)
Award period
2017-09-25 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

В настоящата обществена поръчка не се поставят изисквания към годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност.

Economic/financial eligibility:

В настоящата обществена поръчка не се поставят изисквания към икономическото и финансовото състояние на участниците.

Technical/professional eligibility:

1.Посочване на доставки, идентични или сходни с предмета на поръчката, чрез попълване на ЕЕДОП, част IV „Критерий за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, поле 1б), колона „Отговор“ като за всяка една от посочените доставки предостави следната информация: описание на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка; суми (стойност на предоставените доставки); дати на които са изпълнени доставките; получатели на доставките.
При условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП участникът, респективно изпълнителят представя списък по чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършената доставка. В случаите, в които Участникът е участвал в обединение или като подизпълнител се описва само тази част от доставките, които Участникът сам е изпълнил и за които може да представи съответните предвидени в чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП доказателства за това.
2.Посочване наличието на сертификат, който удостоверява съответствието на участника със стандарта за управление на качеството, издаден от акредитирано лице, чрез попълване в ЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, раздел „Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“.
При условията на чл. 67, ал. 5 и 6 от ЗОП участникът, респективно изпълнителят представя сертификат по чл. 64, ал. 3 от ЗОП, който удостоверява съответствието на участника със стандарт за управление на качеството БДС EN ISO 9001:20ХХ, или еквивалент с обхват предмета на поръчката.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът да е изпълнил най-малко 1 доставка с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, най-много за последните 3 години от датата на подаване на офертата.
Важно.
Под „доставки, които са сходни с предмета на обществената поръчка“ следва да се разбира доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на везни за мерене на товари.
Под „доставки, които са еднакви с предмета на обществената поръчка“ следва да се разбира доставка, монтаж, калибриране, въвеждане в експлоатация и обучение на служители за работа с монтираните и въведени в експлоатация осеви везни с автоматично действие.
„Изпълнена“ е тази доставка, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от Възложителя период.
2. Участникът да прилага система за управление на качеството БДС EN ISO 9001:20ХХ, или еквивалент с обхват предмета на поръчката.
Забележки: Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице, което е акредитирано по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговаря на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят ще приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изисканите.
Когато участник в процедурата е клон на чуждестранно лице, той може да докаже съответствие си с изискванията за технически и професионални способности като се позове на ресурсите на търговеца. В този случай клонът на чуждестранно лице трябва да представи доказателства, че при изпълнение на поръчката ще има на разположение тези ресурси.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с икономическото и финансово състояние се доказва от обединението-участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
За конкретната поръчка участникът може да се позове на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с техническите способности и професионална компетентност.
По отношение на критериите, свързани с професионална компетентност, участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица само ако лицата, с чиито образование, квалификация или опит се доказва изпълнение на изискванията на възложителя, ще участват в изпълнението на частта от поръчката, за която е необходим този капацитет.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-09-07 - 2017-09-25
Value
265 000.00 BGN
Minimum value
265 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-350175:obj:1
Classification
CPV / 42923110
Description
Обект на настоящата обществена поръчка е доставка на стоки, осъществяванa чрез покупка, както и всички необходими предварителни дейности по употребата на стоката, като инсталационни или монтажни работи, тестване на машини и съоръжения и други, по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 2 от ЗОП. Предмет на възлагане с настоящата поръчка е: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на автомобилни везни с автоматично действие“.
Поръчката се отнася за изпълнение на дейности по доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 5 броя автомобилни везни с автоматично действие за измерване в движение на обща маса и осево натоварване на моторни превозни средства (МПС) при преминаването им през линията за контрол по пътни такси и разрешителни режими (ПТРР) на гранично-контролно пропускателен пункт „Дунав мост“ — Русе (ГКПП „Дунав мост“ — Русе), заедно с необходимите за експлоатацията им кабини.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya „Mitnitsi“
Street address
ul. „G. S. Rakovski“ No. 47
Locality
Sofiya
Postal code
1202
Country
BG
Contact name
Miroslava Encheva
E-mail
Miroslava.Encheva@customs.bg
Phone
+359 298594408
Fax
+359 298594060
Website
Link

Organization data Organization in JSON