Bulgaria - Kyustendil: Snow-clearing services

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-340116:2017-340116
Date
2017-08-30
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-340116

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Kyustendil: Snow-clearing services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (60)
- Quality: Управление на риска (40)
Award period
2017-10-04 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Не се изисква.

Economic/financial eligibility:

Не се изисква.

Economic/financial minimum level:

Не се изисква.

Technical/professional eligibility:

През последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата участникът, да е изпълнил успешно дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката. Под дейности с предмет и обем „сходни“ с тези на поръчката следва да се разбират дейности по: разчистване на преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени или разтопени снежни пластове, обезопасяване на пътища против хлъзгане — опесъчаване, снегопочистване на улици от снежна покривка и опесъчаване, почистване на крайпътни и предпазни окопи (канавки), изсичане на храсти и окосяване на дребна растителност, кастрене на дървета и клони. Изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности, участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т. 1б) от ЕЕДОП, съгласно описаното в нея. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга. Участникът да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката както следва: а) Снегопочистваща и опесъчаваща техника: камион с гребло — 8 бр.; булдозер — 2 бр.; фадрома — 2 бр.;Бордови камион — 5 бр.; Колесен багер — 4 бр. ;Багер компак — 1 бр.; б) Опорни пункта и/или бази на територията на общината, необходими за изпълнението на дейностите по поддържане. Местоположението им да осигурява навременна реакция при зимно поддържане и снегопочистване — най-малко два броя.
Изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности, участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т. 9 от ЕЕДОП, съгласно описаното в нея.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. Съгласно чл. 67, ал. 5 ЗОП, възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

Technical/professional minimum level:

1. През последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата участникът, да е изпълнил успешно дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката.
2. Участникът да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката както следва: а) Снегопочистваща и опесъчаваща техника: камион с гребло — 8 бр.; булдозер — 2 бр.; фадрома — 2 бр.; Бордови камион — 5 бр.; Колесен багер — 4 бр. ; Багер компак — 1 бр.; б) Опорни пункта и/или бази на територията на общината, необходими за изпълнението на дейностите по поддържане. Местоположението им да осигурява навременна реакция при зимно поддържане и снегопочистване — най-малко 2 броя.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-08-30 - 2017-10-04
Value
379 600.00 BGN
Minimum value
379 600.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-340116:obj:1
Classification
CPV / 90620000
Description
Общата цел на настоящата обществена поръчка е да се осигури зимно поддържане и снегопочистване на 292 км общински пътища, а с подходите към гробищните паркове, отдалечените махали и трафопостове разстоянието е 372,30 км.
Общинските пътища се класифицират в нива на поддържане според характеристиките, посочени в Списък — Приложение № 1, като:
Първо ниво: Включва общинските пътища до следните населени места: Слокощица, Лозно, Скриняно, Николичевци, Дворище, Жиленци.
Второ ниво: Включва общинските пътища до следните населени места: Долна Гращица, Таваличево, Брестница, Радловци, Грамаждано.
Трето ниво: Включва всички останали направления в общината.
В предмета на поръчката са включени следните видове дейности:
а) Изпълнение на подготвителните работи предвидени в приложеният към Техническото предложение от участника Оперативен план.
— Подготовка, инструктаж и други предварителни работи по осигуряване на готовност на отговорниците за събиране и предаване на информация за състоянието на общинските пътища с оглед осигуряване на постоянно дежурство.
— Организирането, инструктаж на групите за зимното снегопочистване на ІV класната пътна мрежа и оборудването им с необходимите материали и инструменти.
б) Дейности, свързани с подготовката за зимното поддържане и пътищата:
— Подготовка на пътищата;
— Подготовка на машините и съоръженията;
в) Дейности, свързани с борбата със зимната хлъзгавост по пътищата:
— Осигуряване с минерални материали или на химически вещества за разпръскване.
Видът и обемът на работите по зимното поддържане се определят в зависимост от приетото за даден път ниво на зимно поддържане.
Основните дейности по зимното поддържане включват:
— подготвителни работи: технически прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, подготовка на пътищата за експлоатация при зимни условия, осигуряване на необходимите материали и др.
— снегозащита на пътищата: изграждане, поддържане и поставяне на снегозащитни устройства — постоянни / крайпътни зелени пояси, земни диги и др./, временни / огради от преносими инвентарни щитове/, както и окосяване на тревни площи, изсичане на храсти, отстраняване на материали и други предмети в обхвата на пътя, които могат да способстват за образуването на снегонавявания;
— снегочистене (патрулно и периодично) на пътищата до постигане на съответните степен и ниво на зимно поддържане, разчистване на преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно — ледени пластове;
— обезопасяване на пътищата против хлъзгане: разпръскване на минерални материали и химически вещества.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Kyustendil
Street address
pl. „Velbazhd“ No. 1
Locality
Kyustendil
Postal code
2500
Country
BG
Contact name
Desislava Alaykova-Stoeva
E-mail
ob_porachki@kustendil.bg
Phone
+359 78551026
Fax
+359 78550815
Website
Link

Organization data Organization in JSON