Bulgaria - Varna: Construction work

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-333593:2017-333593
Date
2017-08-25
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-333593
Releases
2017-08-25 (ocds-pyfy63:2017-333593:2017-333593)
2017-11-21 (ocds-pyfy63:2017-333593:2017-463031)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Varna: Construction work
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price
Award period
2017-09-28 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя „Първа група: строежи от високото строителство (жилищно, общественообслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения“– строежи от „Четвърта категория“ : строежи по чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „б“ — жилищни и смесени сгради с средно застрояване; сгради и съоръжения за обществено обслужване с разгъната застроена площ от 1 000 м22* Мотиви: Това изискване е наложено от вида на работите, които се налага да се извръшват: Предвид това е необходимо потенциалните изпълнители — строители да имат регистрация в КСБ за изпълнение на строежи от трета категория съгласно Наредба №1 за номенклатурата на видовете строежи. Липсата на такъв документ у строителя ще постави възложителя в невъзможност да изпълни задълженията си съгласно чл. 157, ал. 2 ЗУТ — изречение второ.
Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „А“, точка 1 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.
Документите за доказване съответствието с поставеното изискване се представят от участника, определен за изпълнител или при поискване в хода на процедурата — в случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП се представя: копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара- „Първа група: строежи от високото строителство (жилищно, общественообслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения“– строежи от „Четвърта категория“. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
В случай, че участникът участва като обединение/консорциум, такава регистрация трябва да има всеки член на обединението/консорциума, който ще извършва строителни дейности.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителство.

Economic/financial eligibility:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството “ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ за чуждестранните участници.
Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „Б“, точка 5 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП се представя: копие на валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството“ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
Забележка
В случай, че участникът участва като обединение/консорциум, такава застраховка трябва да има всеки член на обединението/консорциума, който ще извършва строителство.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителство.
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Economic/financial minimum level:

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална застраховка в строителството “ по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в строителството, или съответен валиден аналогичен документ за чуждестранните участници.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум едно строителство, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.
Участникът следва да предостави (декларира) в част ІV., буква „В“, буква 1а от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) тези изисквания.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП се представя: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
2. Участниците следва да разполагат с екип за изпълнение на строителството:
2.1 Ръководни технически лица и Общи работници
Участникът попълва (декларира) в поле 6 от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: Критерии за подбор от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), в който подробно описва данните за образованието и за общия и специфичен професионален опит, наличието на съответните сертификати и удостоверения за всяко от лицата ангажирани с изпълнението на поръчката, така че да се удостовери съответствие с минимално поставените изисквания за професионална компетентност.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, се представя: списък на техническите лица (за изпълнение на строителството и Общи работници), които ще отговарят за изпълнението на поръчката;
3. Участникът да разполага със собствено или наето оборудване /механизация/ минимум
Участникът попълва (декларира) в поле 9 от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: Критерии за подбор от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, се представя: списък на техническите средства и съоръжения необходими за изпълнение на поръчката;
4. Участникът да има въведена система за управление на качеството ISO 9001:2008 (или еквивалентна) с обхват строителство-сходно с предмета на поръчката.
Участникът попълва (декларира) в част ІV., буква „Г“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, се представя: Сертификат на участника за въведена система за управление на качеството ISO 9001-2008 (или еквивалентна) с обхват обхват строителство-сходно с предмета на поръчката, издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.
Забележка: Съгласно чл. 64, ал. 6 от ЗОП се дава възможност за представяне и на други доказателства за еквивалентни мерки за управление на качеството.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да докаже, че има опит в изпълнение на минимум едно строителство, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.
Забележка: Под строителство „идентично или сходно с предмет на поръчката“ следва да се разбира: СМР по въвеждане на енергоефективни мерки в сгради - новопостроени или съществуващи (работи по полагане на хидро и топло изолация и поставяне на дограма на сгради) с РЗП: минимум 700 м2*Мотиви: Това изискване е наложено от вида на работите, които се налага да се извършват. Необходимо е участника да притежава опит за изпълнение на СМР, доставка и монтаж на специфични за поръчката материали и елементи.
2. Участниците следва да разполагат със следния екип за изпълнение на строителството:
2.1 Ръководни технически лица:
— Технически ръководител -1 бр.
— Да има квалификация „строителен инженер“ или „строителен техник“, съгласно чл. 163а от ЗУТ или еквивалентна;
професионален опит:
— 3 (три) години професионален опит като технически ръководител по смисъла на чл. 163а, ал. 4 от ЗУТ.
— Експерт Контрол по качеството — 1 бр. Висше образование с професионална квалификация „строителен инженер“ или еквивалентна.
— Правоспособност за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент.
— 1 (една) години опит на длъжност, свързана с контрол по качеството при изпълнение на СМР.
— Специалист по здравословни и безопасни условия на труд- притежаващ съответната правоспособност за това.
2.2. Общи работници
1. Работници топлоизолация — мин. 8 бр.
2. Работници хидроизолация — мин. 2 бр.
3. Ел. работници — мин. 2 бр.
4. ВиК работници –мин. 2 бр.
5. Работници монтаж дограма — мин. 5 бр.
6. Бояджии — мин. 2 бр,
7. Общи работници –мин. 4 бр.
3. Участникът да разполага със собствено или наето оборудване /механизация/ минимум, както следва:
1. Оградни пана — мин. 200 м.л.
2. Тръбно скеле — мин. 1 000 м23. Товарни автомобили — мин. 2 бр.
4. Участникът да има въведена система за управление на качеството ISO 9001:2008 (или еквивалентна) с обхват строителство-сходно с предмета на поръчката.
Main procurement category
works
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-08-25 - 2017-09-28
Value
89 162.95 BGN
Minimum value
89 162.95 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-333593:obj:1
Classification
CPV / 45000000
Additional classifications
CPV / 45100000
CPV / 45300000
CPV / 45200000
Description
При изпълнение на поръчката следва да се извърши СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на сграда с административен адрес: гр. Варна, ул. „Иларион Макариополски“ № 15, а именно: ЕСМ 1 — Топлинно изолиране на външни стени, ЕСМ 2 — Подмяна на фасадна дограма, ЕСМ 3 – Топлинно изолиране на покриви, ЕСМ 4 — Топлинно изолиране на подове, ЕСМ 5 — Подмяна на осветителни тела в общи части.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Varna
Street address
bul. „General Kolev“ No. 92, et. 5
Locality
Varna
Postal code
9000
Country
BG
Contact name
Mariela Cherkezova
E-mail
op@varna.bg
Phone
+359 52820830
Fax
+359 52820848
Website
Link

Organization data Organization in JSON