Bulgaria - Sofia: Engineering design services for mechanical and electrical installations for buildings

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-306546:2017-306546
Date
2017-08-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-306546
Releases
2017-08-04 (ocds-pyfy63:2017-306546:2017-306546)
2017-11-14 (ocds-pyfy63:2017-306546:2017-453595)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Engineering design services for mechanical and electrical installations for buildings
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Procurement documentation criteria

Award criteria for item 2:
- Procurement documentation criteria
Award period
2017-09-08 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Участникът в процедурата трябва да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи първа група, минимум четвърта категория, съгласно чл. 137 от ЗУТ или по-висока, в която попада обекта на поръчката, а за чуждестранните лица в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка в която са установени или на друга държава: страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Не могат да участват в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка участници, които са дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и свързаните с тях лица включително и чрез обединение/консорциум, в което участва дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим (чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮДРСЛТДС), освен когато не са налице условията по чл. 4 от ЗИФОДРЮДРСЛТДС. Свързани лица по смисъла на §1, т. 45 от ДР на ЗОП не могат да бъдат самостоятелни участници в тази процедура.

Economic/financial eligibility:

1.1. Да са реализирали минимален оборот изчислен на база годишните обороти за последните 3 приключили финансови години в зависимост от датата, на която кандидатът или участникът е създаден или е започнал дейността си в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
2. Да имат застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на обема и характера на обществената поръчка за обособената позиция. Застраховката е задължителна по българското законодателство — ЗУТ (чл. 171, ал. 1) и Наредбата за реда и условията за задължително застраховане в проектирането и строителството.

Economic/financial minimum level:

1. Да са реализирали минимален оборот изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която кандидатът или участникът е създаден или е започнал дейността си в сферата, попадаща в обхвата на поръчката в размер на минимум 2 500 000 BGN общо за обособена позиция № 1 и минимум 900 000 BGN общо за обособена позиция № 2.
Забележка: Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за Обособена позиция № 1 е оборот от договори с гарантиран резултат (ЕСКО договори по смисъла на актуалния ЗЕЕ) и съпътстващите ги мерки за постигане на енергийна ефективност, като например /неизчерпателно изброяване/: изпълнение на системи за топлоизолация, подмяна на дограма, интегриране на автоматично управление на топлоподаване, модернизация на ОВК инсталации, слънчеви колектори и др.. Посоченото описание и неговите реквизити да се тълкуват разделно, а не кумулативно.
Оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката изпълнение на ново строителство на сгради от четвърта и по-висока категория на строежа. 2. Да имат застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на обема и характера на обществената поръчка за обособената позиция. Застраховката е задължителна по българското законодателство — ЗУТ (чл. 171, ал. 1) и Наредбата за реда и условията за задължително застраховане в проектирането и строителството.

Technical/professional eligibility:

1. Участникът следва да е изпълнил най-малко 2 дейности с предмет и обем сходни с предмета на обществената поръчка през последните 3 (три) години за Обособена позиция № 1 и последните 5 (пет) години за Обособена позиция № 2 .2. Участникът да разполага с необходимия брой технически лица, включени или не в структурата на участника, включително такива, които отговарят за контрола на качеството.3.Всеки участник трябва да е сертифициран по стандарт:
EN:ISO 9001:2008 „Система за управление на качеството“ или еквивалент, издаден от акредитиран сертифициращ орган.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът следва да е изпълнил най-малко две дейности с предмет и обем сходни с предмета на обществената поръчка. Под, сходни с предмета на настоящата поръчката, Възложителят разбира: За Обособена позиция № 1 — през последните 3 (три) години през последните 3 (три) години дейности за изпълнение на мерки за енергийна ефективност по договори с гарантиран резултат (ЕСКО договори по смисъла на актуалния ЗЕЕ) и съпътстващите ги мерки за постигане на енергийна ефективност, като например /неизчерпателно изброяване/: изпълнение на системи за топлоизолация, подмяна на дограма, интегриране на автоматично управление на топлоподаване, модернизация на ОВК инсталации, слънчеви колектори и др.. Посоченото описание и неговите реквизити да се тълкуват разделно, а не кумулативно. За Обособена позиция № 2: през последните 5 (пет) години дейности по изпълнение на СМР, свързани с изпълнение на текущ ремонт, основен ремонт или изпълнение на ново строителство на сгради за обществено ползване от четвърта и по-висока категория на строежа, които да отговарят по вид на предвидените в настоящата поръчка. 2. Участникът да разполага с необходимия брой технически лица, включени или не в структурата на участника, включително такива, които отговарят за контрола на качеството, както следва: 2.1. За Обособена позиция № 1:
За изпълнение на проектните дейности: Проектански екип: притежаващи пълна проектантска правоспособност, съгласно изискванията на чл. 230 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалент. Проектантски екип, притежаващи пълна проектантска провоспособност по всички проектни части, предложените, проектанти да имат минимум 5 години професионален опит с ППП и минимум „бакалавър“, както, следва: 1. Архитект; 2. Инженер „Строителни конструкции”;
3. Инженери по част Електрическа и КИП и А; 4 .Инженер „Топлоснабдяване, отопление, вентилация и климатизация”; за Обособена позиция № 2: Проектански екип: притежаващи ППП, съгласно изискванията на чл. 230 от ЗУТ и ЗКАИИП или еквивалент. Проектантски екип, притежаващи пълна проектантска провоспособност по всички проектни части, предложените, проектанти да имат минимум 5 години професионален опит с ППП и минимум „бакалавър“, както следва: 1. Архитект; 2. Инженери по част Електрическа и КИП и А; 3 .Инженер „Пожарна безопасност. За изпълнение на строителството: За Обособена позиция № 1 и № 2: Ръководни служители: 1 (един) брой Ръководител на екипа за изпълнение на инженеринга — Професионална област /квалификация/: минимум „Бакалавър“, Строителен инженер, специалност ССС, ПГС или аналогична специалност (в случай, че образованието е придобито в друга държава). Опит: минимум 7 години стаж по специалността и опит като ръководител на минимум 1 проект за ремонт на обществено-обслужваща сграда. Горепосоченият ръководител следва да ръководи цялостното изпълнение на обекта, координира изработването на отделните части на проекта, подпомага и информира заинтересованите страни в договора, ръководи и координира всички дейности по изпълнението на строителството – 1 (един) брой Отговорник по контрола на качеството — Професионална област /квалификация/: минимум средно специално техническо образование и да притежава Удостоверение или Сертификат за система за управление на качеството в строителството или екв.; 1 (един) брой Координатор по безопасност и здраве — Професионална област /квалификация/: минимум средно образование в областта на строителството и да притежава валидно удостоверение за завършен курс за КБЗ в строителството или екв. 3. Всеки участник трябва да е сертифициран по стандарт: EN:ISO 9001:2008 „Система за управление на качеството” или екв., издаден от акредитиран сертифициращ орган — с обхват: за Обособена позиция № 1 - изпълнение на ЕСКО договори или еквивалент, а за обособена позиция № 2 — проектиране и строителство или екв., съгласно чл. 64, ал. 6, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-08-04 - 2017-09-08
Value
3 999 011.00 BGN
Minimum value
3 999 011.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-306546:obj:1
Classification
CPV / 71321000
Additional classifications
CPV / 45321000
CPV / 44622000
Description
Целта на настоящата обществена поръчка е привеждането на обекта във вид, който да позволи сертифициране за енергийна ефективност на обекта при получаване на клас на енергопотребление „B“, съгласно Наредба № РД-16-1058 от 10.12.2009 г. за показателите за разход на енергия и енергийните характеристики на сградите, издадена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма и министъра на регионалното развитие и благоустройството (обн., ДВ, бр. 103 от 29.12.2009 г., в сила от 29.12.2009 г.) и в изпълнение на изискванията на Наредба № 15 от 28.7.2005 г. за технически правила и нормативи за проектиране, изграждане и експлоатация на обектите и съоръженията за производство, пренос и разпределение на топлинна енергия, издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на енергетиката и енергийните ресурси (обн., ДВ, бр. 68 от 19.8.2005 г., попр., бр. 78 от 30.9.2005 г., изм., бр. 20 от 7.3.2006 г.) и Приложение № 12 към чл. 195, ал. 1, т. 1 и 2 от последната наредба; да осигури гарантирано намаляване на бъдещите енергийни и финансови разходи при експлоатацията, като Изпълнителят трябва да осигури икономия която е минимум 35 % (тридесет и пет процента), като едновременно с това се изпълнят описаните съпътстващи ремонтни работи, които да гарантират експлоатационната годност на реализираните енергоспестяващи мерки.
Предвидено е изпълнение на следните енергоспестяващи мерки:
1. Енергоспестяваща мярка № 1: Подмяна на съществуващата дограма с PVC стъклопакет.
2. Енергоспестяваща мярка № 2: Топлинно изолиране на външните стени.
3. Енергоспестяваща мярка № 3: Топлоизолация на покрив.
4. Енергоспестяваща мярка № 4: Модернизация на ОВК инсталации.
5. Енергоспестяваща мярка № 5: Подмяна на осветителната инсталация.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-306546:obj:2
Classification
CPV / 71321000
Additional classifications
CPV / 45000000
CPV / 71315000
Description
Изпълнение на инженеринг за извършване на строително монтажни работи за ремонт на „Зимен дворец на спорта“ гр. София — тренировъчна зала и основна зала. Целта е да се постигне подобряване на комфорта на ползване на сградата, увеличаване на жизнения цикъл на ползване чрез изпълнение на предвидените СМР — реновиране на залите и обслужващите помещения в малка и основна зала на Зимен дворец на спорта — съблекални, фоайе и коридори.
— Ремонт на съблекални и фоайе; Предвижда се освежителен ремонт на съблекалните и входното фоайе което включва:
— Ремонт на тени и подове.
— Ремонт на бани и тоалетни.
— Ремонт на тавани.
— Ремонт на подови настилки.
За Тренировъчна зала следва да се изпълнят:
— Ремонт на фасадни термопанели и обшивки и полагане на топлоизолация; Да се предвиди ремонт на всички стенни фасадни панели. Да се предвиди полагане на външна топлоизолация с експандиран пенополистирол (ЕPS) с дебелина 100 mm и коефициент на топлопроводност? = 0,030 W/mK, вкл полагане на силикатна мазилка с гранулометрия 1,5 мм
— Възстановяване и обработка на цокъла по фасадата;
— Ремонт на покрив и полагане на топлоизолация за на енергийната ефективност, Подмяна на хидроизолационните слоеве, подмяна на обшивки и елементите от отводнителната система.

Parties

Roles
buyer
Organization name
„Akademika 2011“ EAD
Street address
Obshtinski rayon Slatina, zh.k. Geo Milev, Studentsko obshtezhitie, bl. 3, vh. A, et. 1, Izpalnitelna direktsiya
Locality
Sofiya
Postal code
1111
Country
BG
Contact name
Tanya Todorova
E-mail
academica_sport@abv.bg
Phone
+359 24894473
Fax
+359 34894473
Website
Link

Organization data Organization in JSON