Hungary - Sopron: Railway-track construction materials and supplies

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-279727:2017-279727
Date
2017-07-19
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Hungary - Sopron: Railway-track construction materials and supplies
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price
Award period
2017-08-23 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok bármelyike fennáll. Ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt az ajánlattevőt, alvállalkozót vagy alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szervezetet, aki részéről a Kbt. 62. § (1)-(2) szerinti kizáró ok az eljárás során következik be (Kbt. 74. § (1)b) pont).
Igazolási mód:
A) Előzetesen (ajánlatban):
Ajánlattevőnek az ajánlatában a 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm.r.) 1.§(1), 4. §-a szerint, az egységes európai dokumentum formanyomtatványának (továbbiakban: ESPD) benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben meghatározott kizáró okok hatálya alá. Az ESPD-t a Korm.r. 1. § (1), 4. § és 6-7. §-i alapján kell kitölteni. Ajánlatkérő az ESPD kitöltésének elősegítése érdekében a Közbeszerzési Dokumentumokban Útmutatót bocsát ajánlattevők rendelkezésére. Közös ajánlattétel esetén irányadó:Korm.r. 3. § (3).
Az ajánlattevő az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában az ESPD-t köteles benyújtani a Kbt. 62. § (1)-(2) bekezdéseiben foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében a Korm.r. 15. § (1)szerint.
A Korm.r. 15. § (2) bekezdése szerint, azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt az alkalmasság igazolásában az ajánlattevő a Kbt. 67. § (4) bekezdés szerinti nyilatkozatot köteles benyújtani. A nyilatkozatot akkor is be kell nyújtani, ha ajánlatkérő az eljárásban nem írta elő a már ismert alvállalkozók megnevezését.
Amennyiben ajánlattevő az alkalmassági követelmények tekintetében kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezetet vesz igénybe, irányadó: a Korm.r. 3. § (2).
Az adatbázisok tekintetében irányadó: Kbt.69. § (11), Korm.r.6.§.
B) Igazolási mód (ajánlatkérő Kbt. 69.§(4)-(6) szerinti felhívásra, eljárás későbbi szakaszában):
Ajánlatkérő az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően a legkedvezőbbnek tekinthető ajánlattevőt – adott esetben, ajánlatkérő döntésének megfelelően további ajánlattevőket – megfelelő határidő kitűzésével fogja felhívni a felhívásban előírt kizáró okok hiányának a Korm.r III. fejezete szerinti igazolására:
a) Magyarországon letelepedett ajánlattevőnek a Korm.r. 8.§ szerint.
b) nem Magyarországon letelepedett ajánlattevőnek a Korm.r. 10.§ szerint.
Az ajánlattevők, illetve adott esetben az eljárásban megjelölt alvállalkozók, valamint az alkalmasság igazolására igénybe vett más szervezetek által a kizáró okok tekintetében csatolt nyilatkozatok, igazolások (ideértve az ESPD-t), nem lehetnek korábbi keltezésűek, mint a jelen felhívás Európai Unió Hivatalos Lapja kiegészítésében (TED) való közzétételének napja.

Economic/financial eligibility:

A) Előzetes igazolási mód (ajánlatban):
Ajánlattevő az előírt gazdasági és pénzügyi alkalmassági feltételeknek való megfelelését ajánlatában a Korm. r. 1. § (1) és 5. § (1) bekezdése alapján az ESPD benyújtásával igazolja előzetesen. Ajánlatkérő a Korm.r. 2. § (5) bek. alapján gazdasági, ill. pénzügyi alkalmasság igazolására elfogadja ajánlattevő egyszerű nyilatkozatát (ESPD IV. rész α szakasz kitöltése anélkül, hogy a IV. rész bármely további szakaszát kitöltené).
A Kbt. 65. § (6) bek. alapján a gazdasági, ill. pénzügyi alkalmassági követelményeknek közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek. A Kbt. 65. § (7) bek. alapján a gazdasági, ill. pénzügyi alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ajánlatkérő felhívja ajánlattevők figyelmét a Kbt. 65. § (8) bek.-re, miszerint az a szervezet, amelynek adatait az ajánlattevő a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolásához felhasználja, a Ptk. 6:419. §-ában foglaltak szerint kezesként felel az ajánlattevő teljesítésének elmaradásával vagy hibás teljesítésével összefüggésében ért kár megtérítéséért.
A Kbt. 65. § (6)-(7) bek. alkalmazása esetén felhívjuk ajánlattevők figyelmét a Korm. r. 3. § (2)-(3) bek. megfelelő alkalmazására.
B) Felhívásra: Igazolási mód (Kbt.69.§(4)-(6) szerinti felhívásra, eljárás későbbi szakaszában):
Ajánlatkérő az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően a legkedvezőbbnek tekinthető ajánlattevő(ke)t megfelelő határidő kitűzésével fogja felhívni a felhívásban előírt gazdasági és pénzügyi alkalmasságának a Korm.r. IV. fejezete szerinti igazolására, az alábbiak szerint:
Valamennyi rész tekintetében:
P.1.) Ajánlattevő a Korm.r. 19. § (1) bek. c) pontja alapján nyújtsa be az ajánlati felhívás feladását megelőző három mérlegforduló-nappal lezárt üzleti évre vonatkozóan a közbeszerzés tárgyából származó árbevételéről szóló nyilatkozatát attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg a tevékenységét, ha ezek az adatok rendelkezésre állnak.
Ha az ajánlattevő a Korm.r. 19. § (1) bek. c) pontja szerinti irattal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az e ponttal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az ajánlatkérő által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát. Az érintett ajánlattevő kiegészítő tájékoztatás kérése során köteles alátámasztani, hogy olyan jogi formában működik, amely tekintetében az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges és tájékoztatást kérni az e ponttal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett az alkalmasság igazolásának ajánlatkérő által elfogadott módjáról. (Korm.rend.19. § (3) bek.)
A nem Forintban rendelkezésre álló adatokat eredeti devizanemben kell megadni. Devizáról forintra történő átváltás esetén ajánlattevőnek az adott év számviteli jogszabályok szerinti beszámoló fordulónapján érvényes hivatalos (MNB) árfolyamot kell alapul vennie. A nem magyar forintban megadott összegek tekintetében az átszámítást tartalmazó iratot közvetlenül kell a kérdéses dokumentum mögé csatolni.

Economic/financial minimum level:

Az 1. rész tekintetében:
P.1.) Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben az ajánlati felhívás feladását megelőző 3 mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összességében nem rendelkezik legalább nettó 300 000 000 HUF közbeszerzés tárgyából (vasúti kitérő gyártása és/vagy szállítása) származó árbevétellel.
A 2. rész tekintetében:
P.1.) Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben az ajánlati felhívás feladását megelőző 3 mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összességében nem rendelkezik legalább nettó 494 000 000 HUF közbeszerzés tárgyából (vasúti kitérő alkatrészek gyártása és/vagy szállítása) származó árbevétellel.

Technical/professional eligibility:

A) Előzetes igazolási mód: (ajánlatban):
Ajánlattevő az előírt műszaki, ill. szakmai alkalmasságát ajánlatában a Korm.r. 1.§(1) és 5.§(1)bek. alapján az ESPD dokumentum benyújtásával igazolja előzetesen. Ajánlatkérő a Korm.r. 2.§(5)bek.alapján a műszaki, ill. szakmai alkalmasság igazolására elfogadja ajánlattevő egyszerű nyilatkozatát (ESPD IV. rész α szakasz kitöltése anélkül, hogy a IV. rész bármely további szakaszát kitöltené).
— A Kbt.65.§(6)bek.alapján az előírt alkalmassági követelményeknek közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek a Korm.r.3.§(3)szerint.
— A Kbt. 65.§(7)bek. alapján az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevők bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ez esetben felhívjuk ajánlattevők figyelmét a Kbt.65.§(9) és 67.§(3)bek-ire, valamint a Korm.r. 3.§(2)bek.-re.
B) Felhívásra: Igazolási mód (Kbt.69.§(4)-(6)bek. szerinti felhívásra, az eljárás későbbi szakaszában):
Ajánlatkérő az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalát megelőzően a legkedvezőbbnek tekinthető ajánlattevő(ke)t megfelelő határidő kitűzésével fogja felhívni az előírt alkalmassági követelmények a Korm. r. IV. fejezete szerinti igazolására, az alábbiak szerint:
1.rész tekintetében:
M.1.) Ajánlattevő a Korm.r. 21.§ (1) bek. a) pontja alapján nyújtsa be a felhívás feladásától visszafelé számított 3 év (36 hónap) legjelentősebb szállításainak ismertetését. A referenciát a Korm. r. 22. § (1)-(2) bek. szerint kell igazolni.
Az igazolás, vagy nyilatkozat minimális tartalma:
— szerződést kötő másik fél megnevezése és címe/székhelye, kapcsolattartó neve, elérhetősége,
— szállítás tárgya az alkalmasság (vasúti kitérők szállítása) megállapításához szükséges tartalommal,
— a szállított vasúti kitérők mennyiségének (szállított vasúti kitérők száma) megjelölése,
— teljesítés ideje (teljesítés kezdete és befejezése év,hó,nap megjelölésével),
— nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.
2.rész tekintetében:
M.1.) Ajánlattevő a Korm.r. 21.§ (1) bek. a) pontja alapján nyújtsa be a felhívás feladásától visszafelé számított 3 év (36 hónap) legjelentősebb szállításainak ismertetését. A referenciát a Korm. r. 22. § (1)-(2) bek. szerint kell igazolni.
Az igazolás, vagy nyilatkozat minimális tartalma:
— szerződést kötő másik fél megnevezése és címe/székhelye, kapcsolattartó neve, elérhetősége,
— szállítás tárgya (vasúti kitérő alkatrészek szállítása) az alkalmasság megállapításához szükséges tartalommal,
— a szállítás mennyiségének megjelölése
— teljesítés ideje (teljesítés kezdete és befejezése év, hó,nap megjelölésével),
— nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e
M.1) alkalmassággal kapcsolatos, valamennyi részre vonatkozó előírás:
Amennyiben ajánlattevő a referencia alapjául szolgáló szerződést közös ajánlattevőként teljesítette, úgy a referenciaigazolásból egyértelműen ki kell derülnie, hogy ajánlattevő a szerződés mely részeit és mikor teljesítette.
Ajánlatkérő az alkalmassági követelménynek több referenciával is megfelelhet.
Felhívjuk ajánlattevők figyelmét a Korm.rendelet 1.6.2017-től módosult, referenciaigazolásokkal kapcsolatos rendelkezéseire/különösen:21.§(1a),21/A§ előírások.
Valamennyi rész tekintetében:
M.2) A Korm.r. 21. § (1) e) pontja szerint csatolja az ajánlattevőnél működő minőségirányítási, minőségbiztosítási rendszer alkalmazását igazoló elismert (bármely nemzeti rendszerben akkreditált) tanúsító szervezettől származó ISO 9001 vagy azzal egyenértékű tanúsítvány másolatát, vagy a minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékait. Amennyiben az ajánlattevő a minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékaival kívánja az alkalmassági követelményeknek való megfelelőségét igazolni, akkor az egyenértékűséget az ajánlattevőtől független szakértő által kiállított igazolással kell alátámasztania.

Technical/professional minimum level:

1. rész tekintetében:
M.1.) Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben nem rendelkezik az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 évben (36 hónapban) az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített, legalább 10 db vasúti kitérő szállítását tartalmazó referenciával, illetve referenciákkal.
2. rész tekintetében:
M.1.) Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben nem rendelkezik az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított 3 évben (36 hónapban) az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített, legalább 86 db különféle típusú félváltó, és legalább 59 db különféle típusú keresztezések, valamint legalább 99 db különféle típusú vezetősín és legalább 153 db különféle típusú ragasztott kötés szállítását tartalmazó referenciával, illetve referenciákkal.
Az alkalmassági követelmény több referenciával is igazolható.
Valamennyi rész tekintetében:
M.2.) Korm.r. 21. § (1) e) pontja alapján: Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben nem rendelkezik bármely nemzeti rendszerben akkreditált tanúsító szervezet által tanúsított ISO 9001 vagy azzal egyenértékű minőségbiztosítási, minőségirányítási rendszerrel, illetve ezekkel egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékaival. A Korm.r. 24. § (3) bek. alapján ajánlatkérő elfogadja az Európai Unió más tagállamában bejegyzett szervezettől származó egyenértékű tanúsítványt, továbbá az egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékait.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-07-19 - 2017-08-23
Value
2 670 000 000.00 HUF
Minimum value
2 670 000 000.00 HUF

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-279727:obj:1
Classification
CPV / 34946000
Additional classifications
CPV / 34946100
CPV / 34946110
CPV / 34946120
CPV / 34946121
CPV / 34946122
CPV / 34946200
Description
Keretmegállapodás vasúti kitérők beszerzésére.
10 db meghatározott vasúti kitérő és 6 féle típusú – eltérő A-B illetve C-D típusú szigeteléssel rendelkező – vasúti kitérő beszerzése keretmegállapodás keretében a Kbt. 105. § (1) bekezdés a) pontja szerint közvetlen megrendeléssel.
A keretmegállapodás alapján megrendelhető (villamos hajtómű nélküli) konkrét vasúti kitérők:
1. Sopron 10. sz. kitérő.
2. Sopron, 17. sz. kitérő.
3. Sopron E/1.sz. kitérő.
4. Vép 8. sz. kitérő.
5. Vép 9. sz. kitérő.
6. Vép 10.sz. kitérő.
7. Vép 12. sz.kitérő.
8. Sopron 18. kitérő.
9. Csorna 3. sz. kitérő.
10. Csorna 16. sz. kitérő.
Kitérő típusok: (műszaki specifikációban részletezettek szerint: A-B illetve C-D típusú szigeteléssel):
— B.54.XIV rendszerű kitérő,
— B.60-800 rendszerű kitérő,
— B.54. XII. rendszerű kitérő,
— B.60.XI. rendszerű kitérő,
— B.54.XI. rendszerű kitérő,
— B.54.XIII. rendszerű kitérő.
A kitérők részletes műszaki paramétereit a Közbeszerzési Dokumentumok részét képező műszaki leírás tartalmazza. A kitérők beépítése nem képezi nyertes ajánlattevő feladatát, azonban a kitérők tekintetében megajánlott ellenszolgáltatásnak tartalmaznia kell a kitérők első karbantartásának elvégzését is.
A Kbt. 105. § (1) bekezdésének a) pontja szerint a műszaki specifikációban szereplő kitérők megrendelésére: a Keretmegállapodás hatálya alatt Ajánlatkérő által megküldött Közvetlen Megrendeléssel történő lehívásával kerül sor. A Keretmegállapodás a közbeszerzés megvalósítására irányuló szerződések minden feltételét tartalmazza.
A Keretmegállapodás alapján Vevőnek nincsen lehívási kötelezettsége. Eladót terhelő teljesítési kötelezettség kizárólag a Vevő által megküldött Közvetlen Megrendelés megküldését követően keletkezik. Ajánlatkérő a műszaki specifikációban megadott ártáblázat mellett tájékoztató jelleggel mennyiségeket tüntetett fel annak érdekében, hogy a közbeszerzési eljárásban a fedezet mértékét megállapíthassa. Ajánlatkérő felhívja t. Ajánlattevők figyelmét arra, hogy a mennyiségi adatokat tájékoztató jelleggel adta meg. A Keretmegállapodás megkötését követően a ténylegesen megrendelésre kerülő kitérők mennyisége a Közbeszerzési Dokumentumokban közölt várható mennyiség mértékétől eltérhet.
II.2.7) ponthoz: A keretmegállapodás hatályos a 48 hónapos időtartam lejártáig, vagy a keretösszeg kimerüléséig. A keretmegállapodás alapján kötött szerződés (közvetlen megrendelés) tekintetében irányadó a Kbt. 104. § (8) bekezdése.
II.2.5) ponthoz: Az ár értékelésénél ajánlatkérő a valamennyi kitérőre megajánlott mindösszesen árat értékeli. Ajánlattevő feladata a közbeszerzési dokumentáció részét képező táblázatban szereplő tételeket (kitérőket és kapcsolódó karbantartási szolgáltatásokat) beárazni úgy, hogy a megadott kitérőre és karbantartási szolgáltatásra vonatkozó egységár mellett, az ajánlatkérő által feltüntetett, várható mennyiséggel szorozza be a kitérők egységárának és karbantartási költségének összegét. Ajánlatkérő a mennyiségek és egységár szorzata alapján kiszámolt mindösszesen árat értékeli. (A táblázatban szereplő várható mennyiségek nem keletkeztetnek ajánlatkérő számára lehívási kötelezettséget.).

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-279727:obj:2
Classification
CPV / 34946000
Additional classifications
CPV / 34946100
CPV / 34946110
CPV / 34946120
CPV / 34946121
CPV / 34946122
CPV / 34946200
Description
Keretmegállapodás vasúti kitérőalkatrészek beszerzésére a közbeszerzési dokumentáció mellékletét képező műszaki leírásban megjelölt 405 féle kitérőalkatrész tekintetében.
A Közbeszerzési Dokumentumok mellékletét képező műszaki leírásban felsorolt vasúti kitérő alkatrészek beszerzése keretmegállapodás keretében a Kbt. 105. § (1) bekezdés a) pontja szerint közvetlen megrendeléssel.
A Kbt. 105. § (1) bekezdésének a) pontja szerint a műszaki specifikációban szereplő kitérők megrendelésére: a Keretmegállapodás hatálya alatt Ajánlatkérő által megküldött Közvetlen Megrendeléssel történő lehívásával kerül sor.
A Keretmegállapodás alapján Vevőnek nincsen lehívási kötelezettsége. Eladót terhelő teljesítési kötelezettség kizárólag a Vevő által megküldött Közvetlen Megrendelés megküldését követően keletkezik.
A Kbt. 73. § (6) bekezdés c) pontja alapján ajánlatkérő a Közbeszerzési Dokumentumok részét képező, kitérő alkatrészek tételes felsorolását tartalmazó táblázatban tételesen meghatározta valamennyi kitérő alkatrész tekintetében azt a maximális árat (maximált ár), melyet meghaladóan ajánlattevők nem tehetnek megajánlást. Amennyiben ajánlattevő valamely kitérő alkatrész tekintetében a maximált árat meghaladó megajánlást tesz, ajánlatkérő az ajánlatot a bírálat során érvénytelenné fogja nyilvánítani. Ajánlatkérő az ajánlati felhívás terjedelmére tekintettel a felhívásban közli, hogy a táblázatban megadott kitérőalkatrészek egységárának összértéke nem haladhatja meg a nettó 417 953 605 HUF-ot. Az egyes kitérőalkatrészek tekintetében megajánlható maximális árat a közbeszerzési Dokumentumok részét képező táblázat tartalmazza.
Ajánlatkérő a keretmegállapodás jellegére tekintettel nem határozza meg a beszerzés konkrét mennyiségét. A Kbt. 65. § (3) és (5) bekezdéseire figyelemmel az alkalmassági követelmények meghatározása során ajánlatkérő az előző évek megrendelt mennyiségét vette alapul.
II.2.7) ponthoz: A keretmegállapodás hatályos a 48 hónapos időtartam lejártáig, vagy a keretösszeg kimerüléséig. A keretmegállapodás alapján kötött szerződés (közvetlen megrendelés) tekintetében irányadó a Kbt. 104. § (8) bekezdése.
II.2.5) ponthoz: Az ár értékelésénél ajánlatkérő a valamennyi alkatrészre megajánlott mindösszesen árat értékeli. Ajánlattevő feladata a közbeszerzési dokumentáció részét képező táblázatban szereplő tételek (alkatrészek)egységárát beárazni úgy, hogy az egyes alkatrészek tekintetében tett ár-megajánlás ne haladja meg az ajánlatkérő által Kbt. 73. § (6) c) pontja szerint megadott árat (maximált ár).

Parties

Roles
buyer
Organization name
Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.
Street address
Mátyás király utca 19.
Locality
Sopron
Postal code
9400
Country
HU
Contact name
dr. Korényi Sarolta
E-mail
skorenyi@gysev.hu
Phone
+36 99577523
Fax
+36 99577681
Website
Link

Organization data Organization in JSON