Slovakia - Banská Bystrica: Winter-maintenance vehicles

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-239125:2017-248937
Date
2017-06-30
Language
SK
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-239125

Releases in JSON

Tender

Title
Slovakia - Banská Bystrica: Winter-maintenance vehicles
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Cost: Spotreba PHM (6)
- Cost: Emisie CO (2)
- Cost: Emisie NOx (2)
- Cost: Systém samostatne výkyvných polonáprav (10)
- Cost: Cena (80)
Award period
2017-08-03 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ,,zákon"). Ich splnenie preukáže predložením dokladov podľa § 32 ods. 2 alebo podľa § 152 zákona.
§ 32 ods.1 písm. a) – záujemca/uchádzač nebol on, ani jeho štatutárny orgán, ani člen štatutárneho orgánu, ani člen dozorného orgánu, ani prokurista právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin založenia, zosnovania alebo podporovania teroristickej skupiny, trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme, trestný čin obchodovania s ľuďmi, trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním alebo trestný čin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.
Záujemca/Uchádzač preukazuje splnenie doloženým výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace, Uchádzač musí spĺňať aj podmienku ustanovenia zákona č. 91/2016 Z. z. o trestnej zodpovednosti právnických osôb a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudol účinnosť dňa 1.7.2016. V dôsledku tejto legislatívnej úpravy vznikla hospodárskym subjektom so statusom právnickej osoby na účely preukazovania osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní povinnosť predložiť aj výpis z registra trestov za právnickú osobu.
§ 32 ods. 1 písm. b) – záujemca/uchádzač nemá nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Záujemca/Uchádzač preukazuje splnenie doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne nie starším ako 3 mesiace.
§ 32 ods. 1 písm. c) – záujemca/uchádzač nemá daňové nedoplatky v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Záujemca/Uchádzač preukazuje splnenie doloženým potvrdením miestne príslušného daňového úradu nie starším ako 3 mesiace.
§ 32 ods. 1 písm. d) – záujemca/uchádzač nebol na jeho majetok vyhlásený konkurz, nie je v reštrukturalizácii, nie je v likvidácii, ani nebolo proti nemu zastavené konkurzné konanie pre nedostatok majetku alebo zrušený konkurz pre nedostatok majetku.
Záujemca/Uchádzač preukazuje splnenie doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako 3 mesiace.
§ 32 ods. 1 písm. e) – záujemca/uchádzač je oprávnený dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu.
Záujemca/Uchádzač preukazuje splnenie doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky.
§ 32 ods. 1 písm. f) – záujemca/uchádzač nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.
Záujemca/Uchádzač preukazuje splnenie doloženým čestným vyhlásením.
§ 32 ods. 1 písm. g) – záujemca/uchádzač sa nedopustil v predchádzajúcich 3 rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia povinností v oblasti ochrany životného prostredia, sociálneho práva alebo pracovného práva podľa osobitných predpisov, za ktoré mu bola právoplatne uložená sankcia, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať.
Záujemca/Uchádzač nepredkladá verejnému obstarávateľovi žiadne potvrdenie.
§ 32 ods.1 písm. h) – záujemca/uchádzač sa nedopustil v predchádzajúcich 3 rokoch od vyhlásenia alebo preukázateľného začatia verejného obstarávania závažného porušenia profesijných povinností, ktoré dokáže verejný obstarávateľ a obstarávateľ preukázať.
Záujemca/Uchádzač nepredkladá verejnému obstarávateľovi žiadne potvrdenie.

Economic/financial eligibility:

§ 33 ods. 1 písm. a), § 33 ods.1 písm. d) – záujemca/uchádzač preukáže svoje finančné a ekonomické postavenie:

Economic/financial minimum level:

§ 33 ods. 1 písm. a).
Záujemca/Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má záujemca vedený účet o schopnosti záujemcu plniť si finančné záväzky. V predmetnom vyjadrení
banka/banky, pobočka zahraničnej banky, potvrdí/ potvrdia, že Záujemca/Uchádzač za predchádzajúce tri roky až ku dňu vystavenia vyjadrenia banky resp. len za tie roky, za ktoré je dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti:
— nebol v nepovolenom debete,
— jeho účet nebol predmetom exekúcie,
— v prípade splácania úveru/úverov, si plní záväzky, vyplývajúce z úverových vzťahov.
Predložené vyjadrenie banky/ vyjadrenia bánk nesmie/nesmú byť staršie ako 3 mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Výpis z účtu sa nepovažuje za potvrdenie z banky/bánk a verejný obstarávateľ ho neuzná.
Zároveň s vyjadrením/vyjadreniami banky/bánk záujemca predloží Čestné vyhlásenie podpísané štatutárnym zástupcom záujemcu alebo osobou oprávnenou konať za záujemcu opatrené dátumom a pečiatkou záujemcu, že predložil vyjadrenia všetkých bánk alebo pobočiek zahraničných bánk, v ktorých má vedený/é účet/účty a že v iných bankách nemá záväzky.
Odôvodnenie primeranosti podmienky v zmysle § 38 ods. 5:
Vyjadrenie banky je potrebné na preukázanie solventnosti záujemcu/uchádzača prefinancovať zákazku vlastnými prostriedkami alebo poskytnutým úverom banky, pretože verejný obstarávateľ zálohové platby ani platbu vopred nebude umožňovať.
§ 33 ods.1 písm. d)
Uchádzač predloží prehľad o celkovom obrate alebo prehľad o dosiahnutom obrate v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka.
Uchádzač musí preukázať celkový obrat vo výške minimálne 6 000 000 EUR (bez DPH) alebo v ekvivalentnej výške v cudzej mene spolu za posledné 3 hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Uchádzač predloží obrat ako čestné prehlásenie a musí byť podporne dokladované formou predloženia účtovnej uzávierky – výkazy ziskov a strát alebo výkazy o príjmoch a výdavkoch za posledné tri hospodárske roky, resp. za roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. V prípade, že uchádzač prevádzkuje svoju činnosť v niektorom roku kratšie obdobie, preukáže výšku obratu pomerne k dĺžke prevádzkovania činnosti. V prípade, že ide o uchádzača so sídlom mimo územia Slovenskej republiky, takýto uchádzač predkladá predmetné výkazy podľa platných právnych predpisov v krajine svojho sídla.
Ak má uchádzač účtovné závierky a ďalšie dokumenty zverejnené v Registri účtovných závierok, nie je povinný ich predložiť v rámci ponuky/môže namiesto úradne overených dokumentov predložiť scan výstupy z Registra účtovných závierok. V prípade, že výkazy ziskov a strát alebo výkazy o príjmoch a výdavkoch uchádzača sú uložené v neverejnej časti Registra účtovných závierok, je potrebné ich v ponuke predložiť spolu s originálom alebo osvedčenou fotokópiou osvedčovacej doložky DataCentra prevádzkovateľa Registra účtovných závierok.
Budeme posudzovať splnenie požadovanej výšky obratu v riadku 01 Čistý obrat Výkazu ziskov a strát (pozostávajúci z riadkov 03 Tržby z predaja tovaru, 04 Tržby z predaja vlastných výrobkov a riadku 05 Tržby z predaja služieb). Verejný obstarávateľ bude akceptovať aj iný dôkaz, napr. výkaz o príjmoch a výdavkoch a výkaz o majetku a záväzkoch, alebo iný ekvivalentný dôkaz.
Odôvodnenie primeranosti a potreby podmienky účasti podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní: Podmienka účasti je primeraná a jej potreba vyplynula z dôvodu overenia si skutočnosti, či uchádzači disponujú nie len odbornými skúsenosťami z oblasti predmetu zákazky a sú oprávnení a schopní ho plniť, ale či vedia preukázať aj ekonomickú stabilitu a schopnosť bezproblémovo plniť požadovaný predmet zákazky vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky, rozsah predmetu zákazky a dĺžku trvania zákazky. Výškou obratu uchádzač preukazuje svoju pozíciu na trhu.

Technical/professional eligibility:

§ 34 ods.1 písm. a), § 34 ods. 1 písm. m) – uchádzač preukáže technickú alebo odbornú spôsobilosť predložením uvedených dokladov alebo dokumentov:

Technical/professional minimum level:

§ 34 ods.1 písm. a)
Zoznamom dodávok tovaru za predchádzajúce 3 roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona.
Zoznamom dodávok tovaru za predchádzajúce 3 roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona.
Verejný obstarávateľ požaduje dokladovať zoznam dodávok tovarov rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov, ktorý musí obsahovať dodávky tovaru rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky, ktorých cena kumulatívne (spolu) za všetky 3 predchádzajúce roky od vyhlásenia verejného obstarávania je minimálne 2 000 000 EUR bez DPH, z toho minimálne polovica (1 000 000 EUR bez DPH) za dodávku vozidiel na zimnú údržbu.
Dodávka tovaru rovnakého alebo podobného charakteru ako predmet zákazky je dodávka vozidiel kategórie N3, určených na zimnú a letnú údržbu ciest, pričom za vozidlá určené na zimnú údržbu považujeme vozidlá so sypacou nadstavbou a čelnou snehovou radlicou.
Odôvodnenie primeranosti a potreby podmienky účasti podľa § 38 ods. 5 ZVO:
Účelom požiadavky na predloženie zoznamu dodaných tovarov v predchádzajúcom období, ako jednej z podmienok účasti týkajúcej sa technickej a odbornej spôsobilosti, ako minimálnej požadovanej úrovne štandardov, je najmä preukázanie skutočnosti, či mal uchádzač v tomto období dostatočnú materiálnu vybavenosť, či je spoľahlivý a technicky spôsobilý zrealizovať predmet zákazky.
§ 34 ods. 1 písm. m)
1. Obchodné zastúpenie uchádzača – priložiť overené kópie osvedčenia o autorizácii obchodného zástupcu pre ponúkaný typ podvozku a nadstavby nie staršie ako 3 mesiace
2. Aktuálny prospektový materiál ponúkaného typu podvozku, všetkých pevných a výmenných nadstavieb spolu s technickými údajmi.
3. Legalizácia pohybu po pozemných komunikáciách v Slovenskej republike
— vyžaduje sa typové schválenie ponúkaného typu podvozku vydané Ministerstvom dopravy a výstavby SR – k návrhu priložiť overenú kópiu rozhodnutia o udelení typového schválenia ponúkaného typu podvozku nie staršiu ako 3 mesiace Ministerstva dopravy a výstavby SR (štátny dopravný úrad) v zmysle zákona č. 725/2004 Z. z. v platnom znení, na základe ktorého je uchádzač oprávnený schopný vydať pre verejného obstarávateľa (kupujúceho) kompletné osvedčenie o evidencii vozidla najneskoršie v deň prevzatia predmetu zmluvy.
— vyžaduje sa typové schválenie a ZTO ponúkaných výmenných nadstavieb vydané Ministerstvom dopravy a výstavby SR – k návrhu priložiť overené kópie rozhodnutí o udelení typového schválenia ponúkaných výmenných nadstavieb nie staršie ako 3 mesiace Ministerstva dopravy a výstavby SR
4. Rozmerový výkres vozidla v kombinácii:
a) zostavený výkres s nosičom výmenných nadstavieb, s upínacou doskou, rezervným kolesom, olejovou nádržou, sklápačom a podrťovačom,
b) zostavený výkres s nosičom výmenných nadstavieb, s upínacou doskou, rezervným kolesom, olejovou nádržou a sypačovou nadstavbou. V rozmerovom výkrese uviesť celkové kóty (dĺžka, šírka, výška),
c) celkový výkres šípového pluhu so zakótovaním stúpania a zakrivenia základného telesa pluhu.
Odôvodnenie primeranosti a potreby podmienky účasti podľa § 38 ods. 5 ZVO:
Podmienka účasti je potrebná a primeraná vo vzťahu k predmetu zákazky, pretože uchádzač musí preukázať, že ním ponúkaný predmet zákazky spĺňa všetky technické požiadavky verejného obstarávateľa na predmet zákazky, pre porovnanie technických parametrov ponúknutého stroja s technickými parametrami požadovanými verejným obstarávateľom. Prospektom si verejný obstarávateľ overuje, že uchádzačom ponúknuté parametre zariadenia sú zhodné s parametrami v prospekte.
Main procurement category
goods
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-06-30 - 2017-08-03
Value
4 252 285.00 EUR
Minimum value
4 252 285.00 EUR

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-239125:obj:1
Classification
CPV / 34143000
Description
Predpokladané množstvo 20 ks nákladných automobilov v priebehu 48 mesiacov.
Podrobnejšia špecifikácia je uvedená v súťažných podkladoch.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik
Street address
Námestie SNP 8
Locality
Banská Bystrica
Postal code
975 66
Country
SK
Contact name
Ing. Marián Donoval
E-mail
marian.donoval@lesy.sk
Phone
+421 484344156
Fax
+421 484344191
Website
Link

Organization data Organization in JSON