Slovakia - Bratislava: Geology services

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:2017-198576
Date
2017-05-26
Language
SK
Tags
tender

Release in JSON

Tender

Title
Slovakia - Bratislava: Geology services
Award criteria
priceOnly
Award criteria details
Lowest price

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Price

Award criteria for item 7:
- Price
Award period
2017-07-06 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

1.1 Uchádzač musí spĺňať podmienky účasti uvedené v § 32 ods. 1 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 438/2015 Z. z. (ďalej len „zákon“). Ich splnenie preukáže podľa § 32 ods. 2, ods. 4, ods. 5, § 152 ods. 1 (zápis do zoznamu hospodárskych subjektov) alebo § 152 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní.
1.2 Uchádzač v zmysle podmienky účasti podľa § 32 ods. 1 písm. e) preukáže, že je oprávnený poskytovať službu dokladom, v ktorom budú uvedené nasledovné činnosti podnikania:
— geologický prieskum životného prostredia,
— hydrogeologický prieskum,
— vykonávanie geofyzikálnych prác,
— vykonávanie geochemických prác,
— sanácia environmentálnej záťaže,
— vykonávanie terénnych meračských prác,
— monitorovanie geologických faktorov životného prostredia,
— odborný geologický dohľad.
1.3 Zápis do zoznamu hospodárskych subjektov je účinný voči každému verejnému obstarávateľovi a údaje v ňom uvedené nie je potrebné v postupoch verejného obstarávania overovať. Verejný obstarávateľ pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti osobného postavenia overí zapísanie hospodárskeho subjektu v zozname hospodárskych subjektov, ak uchádzač nepredložil doklady podľa § 32 ods. 2, 4 a 5 alebo iný rovnocenný zápis alebo potvrdenie o zápise podľa § 152 ods. 3 zákona o verejnom obstarávaní.
1.4 Zápis v zozname podnikateľov vykonaný podľa zákona o verejnom obstarávaní účinného do 17.4.2016 (zákon č. 25/2006 Z. z.) je zápisom do zoznamu hospodárskych subjektov v rozsahu zapísaných skutočností.
1.5 Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom jednotným európskym dokumentom v zmysle § 39 zákona o verejnom obstarávaní.
1.6 Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa osobného postavenia za každého člena skupiny osobitne.
1.7 Uchádzač preukáže osobné postavenie za každú inú osobu podľa § 33 ods. 2 zákona a podľa § 34 ods. 3 zákona.

Economic/financial eligibility:

Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje svoje finančné a ekonomické postavenie v zmysle § 33 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní:
2.1 podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona – vyjadrením banky alebo pobočky zahraničnej banky,
2.2 podľa § 33 ods. 1 písm. d) zákona – prehľadom o celkovom obrate za posledné 3 hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti,
2.3 podľa § 33 ods. 1 písm. d) zákona – prehľadom o dosiahnutom obrate v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka za posledné 3 hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti.
Všeobecné informácie
Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom jednotným európskym dokumentom v zmysle § 39 zákona o verejnom obstarávaní.
Uchádzač môže na preukázanie finančného a ekonomického postavenia využiť finančné zdroje inej osoby v zmysle § 33 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia spoločne.
Na prepočet ostatnej meny sa prepočítajú ceny na EUR podľa priemerného ročného kurzu ECB (Európskej centrálnej banky) za príslušný kalendárny rok. Za rok 2017 kurzom ECB ku dňu vyhlásenia oznámenia v Úradnom vestníku EÚ.

Economic/financial minimum level:

K bodu 2.1
2.1 Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, o solventnosti a schopnosti plniť finančné záväzky – nie staršie ako 3 mesiace od vyhlásenia verejného obstarávania v Úradnom vestníku EÚ. Vyjadrenie banky musí obsahovať informáciu o schopnosti uchádzača plniť finančné záväzky. V prípade, že uchádzač má vedené účty vo viacerých bankách, predloží informáciu od každej z nich. Uchádzač zároveň predloží aj čestné vyhlásenie v originálnom vyhotovení podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankových inštitúciách nemá vedené peňažné účty.
Odôvodnenie primeranosti použitia k bodu 2.1
Vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky, spôsob úhrad faktúr a stanovenú lehotu splatnosti faktúry je potrebné, aby uchádzač preukázal svoju schopnosť bezproblémovo plniť predmet zákazky.
K bodu 2.2
2.2 Uchádzač predloží čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača, v ktorom uvedie celkový obrat za posledné 3 hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Uchádzač zároveň predloží z účtovnej závierky kópiu výkazov ziskov a strát, alebo kópiu výkazov príjmov a výdavkov, za požadované roky. Verejný obstarávateľ akceptuje aj predloženie informácie, že dokument bol zverejnený v Registri účtovných závierok, ktorého správcom je Ministerstvo financií SR (http://www.registeruz.sk/). Minimálny celkový obrat za posledné 3 hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začiatku prevádzkovania činnosti (kumulatívne) musí byť vo výške predpokladanej ceny časti alebo súčtu častí, o ktoré sa uchádzač uchádza.
K bodu 2.3
2.3 Uchádzač predloží čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača, v ktorom uvedie dosiahnutý obrat za činnosti v oblasti, ktorej sa predmetu zákazky týka za predchádzajúce 3 hospodárske roky, resp. roky, za ktoré je dostupný v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Minimálny obrat v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka musí byť (kumulatívne) vo výške predpokladanej ceny časti alebo súčtu častí, o ktoré sa uchádzač uchádza.
K bodu 2.2
2.2 Uchádzač predloží čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača, v ktorom uvedie celkový obrat za posledné 3 hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Uchádzač zároveň predloží z účtovnej závierky kópiu výkazov ziskov a strát, alebo kópiu výkazov príjmov a výdavkov, za požadované roky. Verejný obstarávateľ akceptuje aj predloženie informácie, že dokument bol zverejnený v Registri účtovných závierok, ktorého správcom je Ministerstvo financií SR (http://www.registeruz.sk/). Minimálny celkový obrat za posledné tri hospodárske roky, za ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začiatku prevádzkovania činnosti (kumulatívne) musí byť vo výške predpokladanej hodnoty časti zákazky alebo súčtu častí zákaziek, o ktoré sa uchádzač uchádza.
K bodu 2.3
2.3 Uchádzač predloží čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača, v ktorom uvedie dosiahnutý obrat za činnosti v oblasti, ktorej sa predmetu zákazky týka za predchádzajúce 3 hospodárske roky, resp. roky, za ktoré je dostupný v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Minimálny obrat v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka musí byť (kumulatívne) vo výške predpokladanej hodnoty časti zákazky alebo súčtu častí zákaziek, o ktoré sa uchádzač uchádza.
Odôvodnenie primeranosti použitia k bodu 2.2 a 2.3
Požiadavka na predloženie prehľadu o dosiahnutom obrate vyplýva zo spôsobu realizácie predmetu zákazky, kedy uchádzač musí mať počas celej doby realizácie predmetu zákazky potrebný objem finančných zdrojov. Verejný obstarávateľ potrebuje preveriť stav ekonomickej situácie uchádzača a jeho finančnú stabilitu. Verejný obstarávateľ stanovil danú podmienku v súlade so zákonom.

Technical/professional eligibility:

Uchádzač v ponuke predloží nasledovné doklady, ktorými preukazuje svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť vo verejnom obstarávaní (originál alebo úradne osvedčená kópia dokladov):
3.1 podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona – zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce 3 roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona,
3.2 podľa § 34 ods. 1 písm. c) zákona údajmi o technikoch alebo technických orgánoch, najmä tých, ktorí sú zodpovední za kontrolu kvality bez ohľadu na to, v akom zmluvnom vzťahu sú k uchádzačovi; tých, na ktorých sa môže uchádzač obrátiť so žiadosťou o vykonanie týchto prác,
3.3 podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona – v nadväznosti na § 35 zákona uvedením opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality,
3.4 podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona – údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov,
3.5 podľa § 34 ods. 1 písm. h) zákona – v nadväznosti na § 36 uvedením opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy,
3.6 podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona údajmi o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač k dispozícií na uskutočnenie stavebných prác alebo na poskytnutie služby.
Všeobecné informácie
Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené verejným obstarávateľom jednotným európskym dokumentom v zmysle § 39 zákona o verejnom obstarávaní.
Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby v zmysle § 34 ods. 2 zákona o verejnom obstarávaní.
Skupina dodávateľov preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní týkajúcich sa technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti spoločne.
Na prepočet ostatnej meny sa prepočítajú ceny na EUR podľa priemerného ročného kurzu ECB (Európskej centrálnej banky) za príslušný kalendárny rok. Za rok 2017 kurzom ECB ku dňu vyhlásenia oznámenia v Úradnom vestníku EÚ.

Technical/professional minimum level:

Je uvedená v súťažných podkladoch.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-05-26 - 2017-07-06
Value
1 057 492.15 EUR
Minimum value
1 057 492.15 EUR

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:obj:1
Classification
CPV / 71351910
Additional classifications
CPV / 79421100
Description
Predmetom zákazky je vypracovanie projektu geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy zameranej na odborný geologický dohľad pri sanácii vybraných environmentálnych záťaží. Cieľom odborného geologického dohľadu (OGD) je kontrola vykonávania geologických prác na vybraných lokalitách environmentálnych záťaží, na ktorých sa bude vykonávať sanácia.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:obj:2
Classification
CPV / 71351910
Additional classifications
CPV / 79421100
Description
Predmetom zákazky je vypracovanie projektu geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy zameranej na odborný geologický dohľad pri sanácii vybraných environmentálnych záťaží. Cieľom odborného geologického dohľadu (OGD) je kontrola vykonávania geologických prác na vybraných lokalitách environmentálnych záťaží, na ktorých sa bude vykonávať sanácia.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:obj:3
Classification
CPV / 71351910
Additional classifications
CPV / 79421100
Description
Predmetom zákazky je vypracovanie projektu geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy zameranej na odborný geologický dohľad pri sanácii vybraných environmentálnych záťaží. Cieľom odborného geologického dohľadu (OGD) je kontrola vykonávania geologických prác na vybraných lokalitách environmentálnych záťaží, na ktorých sa bude vykonávať sanácia.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:obj:4
Classification
CPV / 71351910
Additional classifications
CPV / 79421100
Description
Predmetom zákazky je vypracovanie projektu geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy zameranej na odborný geologický dohľad pri sanácii vybraných environmentálnych záťaží. Cieľom odborného geologického dohľadu (OGD) je kontrola vykonávania geologických prác na vybraných lokalitách environmentálnych záťaží, na ktorých sa bude vykonávať sanácia.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:obj:5
Classification
CPV / 71351910
Additional classifications
CPV / 79421100
Description
Predmetom zákazky je vypracovanie projektu geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy zameranej na odborný geologický dohľad pri sanácii vybraných environmentálnych záťaží. Cieľom odborného geologického dohľadu (OGD) je kontrola vykonávania geologických prác na vybraných lokalitách environmentálnych záťaží, na ktorých sa bude vykonávať sanácia.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:obj:6
Classification
CPV / 71351910
Additional classifications
CPV / 79421100
Description
Predmetom zákazky je vypracovanie projektu geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy zameranej na odborný geologický dohľad pri sanácii vybraných environmentálnych záťaží. Cieľom odborného geologického dohľadu (OGD) je kontrola vykonávania geologických prác na vybraných lokalitách environmentálnych záťaží, na ktorých sa bude vykonávať sanácia.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-198576:obj:7
Classification
CPV / 71351910
Additional classifications
CPV / 79421100
Description
Predmetom zákazky je vypracovanie projektu geologickej úlohy a realizácia geologickej úlohy zameranej na odborný geologický dohľad pri sanácii vybraných environmentálnych záťaží. Cieľom odborného geologického dohľadu (OGD) je kontrola vykonávania geologických prác na vybraných lokalitách environmentálnych záťaží, na ktorých sa bude vykonávať sanácia.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky
Street address
Námestie Ľudovíta Štúra 1
Locality
Bratislava-mestská časť Staré Mesto
Postal code
812 35
Country
SK
Contact name
Viera Medveďová
E-mail
verejne.obstaravanie@enviro.gov.sk
Phone
+421 259562478
Fax
+421 259562031
Website
Link

Organization data Organization in JSON