Hungary - Sopron: Engineering design services

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-187437:2017-187437
Date
2017-05-18
Language
HU
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-187437
Releases
2017-05-18 (ocds-pyfy63:2017-187437:2017-187437)
2017-11-30 (ocds-pyfy63:2017-187437:2017-480346)

Releases in JSON

Tender

Title
Hungary - Sopron: Engineering design services
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (50)
- Quality: 1.A szerződés teljesítésében részt vevő III.1.3 M2.1-2.4 pont szerinti szakemberek műszaki alkalmasságban meghatározott szakmai tapasztalata (gyakorlati idő) feletti többlettapasztalat értékelése. (50)
- Quality: 1.1. M2.1. szakember többlettapasztalata hónapokban 0-100 pont (12,5)
- Quality: 1.2. M2.2. szakember többlettapasztalata hónapokban 0-100 pont (12,5)
- Quality: 1.3. M2.3. szakember többlettapasztalata hónapokban 0-100 pont (12,5)
- Quality: 1.4. M2.4. szakember többlettapasztalata hónapokban 0-100 pont (12,5)
Award period
2017-06-29 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

Az eljárásban nem lehet AT, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, aki a Kbt. 62. § (1)-(2) bek. hatálya alá tartozik.
A Kbt. 74. § (1) bek b) pontja értelmében az AK-nek ki kell zárnia az eljárásból azt az AT-t, alvállalkozót vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetet,aki vagy amely részéről a kizáró ok az eljárás során következett be.
AT-nek a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet [a továbbiakban: Kr.] 1. § (1) bek. értelmében az EEKD benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt.62. § (1)-(2) bek. hatálya alá.
AT vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő a Kr. 4. § (1) bek. szerint igazolja előzetesen a Kbt. 62. § (1)-(2) bek.-ben említett kizáró okok hiányát (figyelemmel a Kr. 4. § (3)-(4), valamint a 6. § (1)-(2) is.) A Kr. 15. § (2) bekezdése értelmében azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában az AT-nek a Kbt. 67. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot kell benyújtania. A Kr. 3. § (2)-(3) bek alapján:
(2) Ha egy AT az előírt alkalmassági követelményeknek más szervezet vagy személy kapacitásaira támaszkodva kíván megfelelni, az érintett szervezetek vagy személyek mindegyike által kitöltött és aláírt külön formanyomtatványokat is benyújtja. Ilyen esetben a kapacitásaikat rendelkezésre bocsátó szervezetek vagy személyek az alkalmassági feltételek vonatkozásában csak azokról nyilatkoznak, amelyeket az AT igénybe kíván venni alkalmasságának igazolásához.
(3) Közös ajánlattétel esetén a közös AT-k mindegyike külön formanyomtatványt nyújt be.
AK a Kbt. 69. § (6) bek értelmében az eljárást lezáró döntés meghozatalát megelőzően az értékelési szempontokra figyelemmel a legkedvezőbbnek tekinthető AT-t felhívja azon dokumentumok benyújtására, amelyek igazolják, hogy az AT nem tartozik az előírt kizáró okok hatálya alá. A Kr. 8. és 10. §-a szerint kell az AT-nek igazolnia, illetve az AK-nek ellenőriznie, hogy az AT nem tartozik a Kbt. 62. § (1)-(2) bek hatálya alá (figyelemmel a Kr. 14. és 16. §-ra is.) A Kr. 15. § (1) bek értelmében az AT az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó vagy más szervezet vonatkozásában csak az EEKD-t köteles benyújtani a Kbt. 62. § (1)-(2) bek.-ben foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében. Az igazolások benyújtása tekintetében AK felhívja a figyelmet a Kr. 12-13.§-aira. A benyújtandó igazolásoknak a jelen felhívás feladásánál nem régebbi keltezésűnek kell lenniük. Szakmai és cégnyilvántartásokba történő bejegyzésre vonatkozó előírások: A Kbt. 65. § (1) bek. c) pontja alapján AK előírja az építési beruházáshoz kapcsolódó tervezői szolgáltatás tárgya szerint illetékes országos szakmai kamara névjegyzékében szereplés követelményét, illetve a nem Magyarországon letelepedett gazdasági szereplők esetén a letelepedés szerinti ország nyilvántartásában szereplés vagy a letelepedés szerinti országban előírt engedéllyel, jogosítvánnyal vagy szervezeti, kamarai tagsággal való rendelkezés követelményét.
Igazolási mód:
Magyarországon letelepedett gazdasági szereplő esetén a nyilvántartásban szereplés tényét AK ellenőrzi; nem Magyarországon letelepedett gazdasági szereplő esetén a letelepedés szerinti ország nyilvántartásában való szereplésre vonatkozó igazolást, vagy a letelepedés szerinti országban előírt engedéllyel, jogosítvánnyal vagy szervezeti, kamarai tagsággal való rendelkezésre vonatkozó igazolást kell benyújtani, figyelemmel a Kr. 1.§ (2)-(5) bekezdésére is.
Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65.§ (7),(9) és (11) bekezdései és a Kbt. 69.§ (11) bekezdése is irányadó.
Folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás esetén az AT az ajánlathoz köteles csatolni a cégbírósághoz benyújtott változásbejegyzési kérelmet (valamennyi mellékletével együtt) és az annak érkeztetéséről a cégbíróság által megküldött igazolást, egyszerű másolati példányban [Kr. 13.§)amennyiben ilyen eljárás nincs folyamatban, az arról szóló nyilatkozatot.

Economic/financial eligibility:

Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
A 321/2015. (X. 30.) Korm. rend 19. § (1) bekezdés c) pontja alapján az eljárást megindító felhívás feladását megelőző 3 mérlegfordulónappal lezárt üzleti év közbeszerzés tárgya szerinti (közlekedési létesítmény tervezése) – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről szóló, cégszerűen aláírt nyilatkozatot, attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak.
Az alkalmasság igazolására a Kbt. 65. § (6)-(8) bekezdésben és a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 19. § (3) bekezdésében és (5) bekezdésében foglaltak is irányadók.

Economic/financial minimum level:

Az alkalmasság minimumkövetelménye(i): 2 Az ajánlattevő alkalmas, amennyiben az eljárást megindító felhívás feladását megelőző 3 mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben a közbeszerzés tárgya szerinti (közlekedési létesítmény tervezése) – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele eléri összesen a nettó 70 000 000 HUF összeget.
A Kbt. 65. § (6) bekezdése alapján az előírt alkalmassági minimumkövetelménynek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek.

Technical/professional eligibility:

A közbeszerzési dokumentációban megadott kiválasztási szempontok.
A kiválasztási szempontok felsorolása és rövid ismertetése: Az ajánlattevőnek az EEKD benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy megfelel az alkalmassági követelményeknek, az EEKD IV. α kitöltésével. Az ajánlatkérő az eljárást lezáró döntés meghozatalát megelőzően az értékelési szempontokra figyelemmel a legkedvezőbbnek tekinthető 2 ajánlattevőt felhívja azon dokumentumok benyújtására, amelyek igazolják, hogy az ajánlattevő megfelel az alkalmassági követelményeknek:
M1) az ajánlattevőnek, illetve a közös ajánlattevőknek csatolnia kell a felhívás feladásától visszafelé számított 6 évben végzett tervezési szolgáltatásainak ismertetését a 321/2015 (X.30.) Kr. 21.§ (3) a) és 22. § (1) és (2) bekezdése szerinti és az alkalmassági követelmény szerinti tartalommal.
Amennyiben a referenciát közös ajánlattevőként teljesítette, a Kr. 22. § (5) bekezdése irányadó.
M2) A teljesítésbe bevonni kívánt szakemberek szakmai tapasztalatának és képzettségének ismertetésére csatolni kell a szakemberek képzettségét igazoló iratot, saját kezűleg aláírt szakmai önéletrajzot az alkalmassági követelmény szerint részletezett tartalommal, és a szakember rendelkezésre állási nyilatkozatát. A szakmai önéletrajz tartalmazza a szakember által a hivatkozott tervezési szolgáltatás keretében ellátott tevékenység ismertetését, a tevékenység kezdő és befejező idejét (év, hónap), valamint az ajánlattétel időpontjában annak a természetes vagy jogi személynek a megjelölését, akivel a szakember munkaviszonyban vagy foglalkoztatásra irányuló egyéb jogviszonyban áll. (Kr. 21.§ (3) b))
Az időben párhuzamos gyakorlati idők csak egyszer számítanak bele az adott szakember gyakorlati idejébe.

Technical/professional minimum level:

Alkalmatlan az ajánlattevő, ha:
M.1. az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított 6 évben (72 hónap) nem rendelkezik az alábbi feladatok elvégzését tartalmazó, befejezett, szerződésszerűen teljesített munkára vonatkozó igazolt referenciával:
M.1.0 legalább 1 db, legalább 70 000 000 HUF értékű, Országos Jelentőségű Vasúti Pálya részét képező vonalon végzett referencia, mely a következő feladatok elvégzését tartalmazta: vasúti pálya és 5 m alatti műtárgy és állomási biztosítóberendezés átalakítására és/vagy létesítésére vonatkozó engedélyezési- és/vagy tender és/vagy kiviteli terv elkészítése; valamint vasúti pálya átépítéséhez és/vagy építéséhez kapcsolódó Megvalósíthatósági Tanulmány (MT) és környezeti hatásvizsgálat (KHV) elkészítése és jogerős környezetvédelmi és jogerős vasúthatósági engedély (NKH) megszerzése
vagy
M.1.1Országos Jelentőségű Vasúti Pálya részét képező vonalon:
a.) legalább 1 db, legalább 2000 m vasúti pálya átépítésére és/vagy építésére vonatkozó engedélyezési- és/vagy tender és/vagy kiviteli terv elkészítés tárgyú referenciával;
b.) legalább 1 db, 5 m nyílás alatti műtárgy átépítésére és/vagy új építésére vonatkozó tervezési referenciával;
c.) 1 db állomási biztosítóberendezés átalakítására és/vagy létesítésére vonatkozó engedélyezési- és/vagy tender és/vagy kiviteli terv elkészítése tárgyú referenciával;
d.) 1 db vasúti pálya átépítéséhez és/vagy építéséhez kapcsolódó Megvalósíthatósági Tanulmány (MT) elkészítése és/vagy átdolgozása és/vagy aktualizálása tárgyú referenciával, amely tartalmazta az alábbiakat: műszaki dokumentumok összefoglalása és/vagy szakmai értékelése; pénzügyi- gazdasági és költség-haszon elemzés (CBA), forgalmi modellezés és forgalmi vizsgálat készítése;
e.) 1 db vasúti pálya átépítéséhez és/vagy építéséhez kapcsolódó környezeti hatástanulmány (KHV) elkészítése és jogerős környezetvédelmi és/vagy jogerős vasúthatósági engedély (NKH) megszerzése tárgyú referenciával;Az „országos jelentőségű vasúti pálya” fogalmát a 2005. évi CLXXXIII. tv a vasúti közlekedésről 2 §. 2.13. pontja határozza meg. Külföldi referencia esetében az országos jelentőségű vasúti pálya alatt a 2008/57/EK irányelv kritériumainak megfelelő vasúti pálya értendő.Az alkalmassági feltétel egy, vagy több referenciával is teljesíthető, de az alszempontok nem bonthatóak részekre.M.2. nem rendelkezik az alábbi szakemberekkel:2.1. legalább 1 fő vasúti pálya general tervezésére (alépítmény, felépítmény), aki rendelkezik a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerinti KÉ-VA (vagy azzal egyenértékű) tervezői jogosultság megszerzéséhez szükséges, a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 7.§. szerinti szakirányú, vagy azzal egyenértékű végzettséggel és a 9.§ szerinti szakmai gyakorlattal. 2.2. legalább 1 fő a vasúti műtárgy tervezésére (híd, aluljáró, áteresz), aki a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerinti HT (vagy azzal egyenértékű) érvényes tervezői jogosultság megszerzéséhez szükséges, a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 7.§. szerinti szakirányú, vagy azzal egyenértékű végzettséggel és a 9.§ szerinti szakmai gyakorlattal. 2.3. legalább 1 fő biztosítóberendezések tervezésére, aki rendelkezik a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerinti KÉ-VV (vagy azzal egyenértékű) tervezői jogosultság megszerzéséhez szükséges, a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 7.§. szerinti szakirányú, vagy azzal egyenértékű végzettséggel és a 9.§ szerinti szakmai gyakorlattal.2.4. legalább 1 fő közút tervezésére, aki rendelkezik a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet szerinti KÉ-K (vagy azzal egyenértékű) tervezői jogosultság megszerzéséhez szükséges, a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rend. 7.§. szerinti szakirányú, vagy azzal egyenértékű végzettséggel és a 9.§ szerinti szakmai gyakorlattal.
1 szakember több pozícióra is megajánlható. Ajánlatkérő felhívja ajánlattevők figyelmét, hogy az időben párhuzamos tervezési szolgáltatások vonatkozásában szerzett gyakorlati idők csak egyszer számítanak bele az adott szakember gyakorlati idejébe.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-05-18 - 2017-06-29

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-187437:obj:1
Classification
CPV / 71320000
Additional classifications
CPV / 71250000
CPV / 71251000
CPV / 71300000
CPV / 71311230
CPV / 71313000
CPV / 71322300
CPV / 71322000
CPV / 71322500
CPV / 71323100
CPV / 71330000
CPV / 71351500
Description
1. Országos Jelentőségű Vasútvonal részét képező nyíltvonal és állomás engedélyezési/tender/kiviteli tervei az alábbiak vonatkozásában:
a. 15 km vasúti pálya, 6 db kitérő, 8 db peron;
b. 20 db 5 m-nél kisebb nyílásméretű műtárgy;
c. térvilágítási rendszer 8 helyszínen;
d. vasúti távközlés, utastájékoztatás;
e. állomási biztosítóberendezés;
f. magasépítmények korszerűsítése/bontása.
2. Országos II. rendű főútvonalhoz csatlakozó új autóbusz közlekedésre szánt útpálya és kapcsolódó vízi létesítmények engedélyezési/tender/kiviteli tervei az alábbiak vonatkozásában:
a. kb. 300 m útpálya, vasúti területen;
b. 1 db 100 m hosszú peron;
c. P+R parkoló.
3. Aktualizált, átdolgozott MT és CBA készítése IKOP útmutató alapján.
4. Méret- és mennyiség-kimutatás, tervezői költségbecslés, kivitelezési ütemterv.
5. Engedélyek, hozzájárulások megszerzése, beleértve vasúthatósági (NKH), NOBO, környezetvédelmi (KHV) hatásvizsgálat.
Részletes feladat-meghatározást a dokumentáció tartalmazza.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.
Street address
Mátyás király utca 19.
Locality
Sopron
Postal code
9400
Country
HU
Contact name
dr. Vas Erzsébet, GYSEV Zrt. Projektiroda
E-mail
evas@gysev.hu
Phone
+36 12245805
Fax
+36 12245878
Website
Link

Organization data Organization in JSON