Bulgaria - Novi pazar: Construction supervision services

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:2017-124381
Date
2017-04-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-124381
Releases
2017-04-04 (ocds-pyfy63:2017-124381:2017-124381)
2017-10-14 (ocds-pyfy63:2017-124381:2017-407748)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Novi pazar: Construction supervision services
Award criteria details
Mixed

Award criteria for item 1:
- Price

Award criteria for item 2:
- Price

Award criteria for item 3:
- Price

Award criteria for item 4:
- Price

Award criteria for item 5:
- Price

Award criteria for item 6:
- Procurement documentation criteria

Award criteria for item 7:
- Price

Award criteria for item 8:
- Price
Award period
2017-05-09 - ?
Eligibility criteria
Suitability:

3.1.1. Участниците трябва да притежават валиден Лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно Удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ — оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор или за чуждестранните участници в процедурата — валиден еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на ЕС или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ.
Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на данните, посочващи уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа или за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или удостоверение от компетентен орган на държава — членка на ЕС или на друга държава-страна по Споразумението за ЕИО, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ или декларация за наличието на такава регистрация, допускаща съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си извършване на дейностите обект на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи валидно към датата на сключване на договора Удостоверение съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ, респ. Лиценз за упражняване на дейността съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ, а за чуждестранните лица еквивалентен документ, доказващ правото му да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава — членка на ЕС или на друга държава — страна по Споразумението за ЕИО.
3.1.2. Участниците следва да са вписани в публичния регистър по чл. 44, ал. 1 от ЗЕЕ или еквивалентен и трябва да притежават валидно Удостоверение за вписване в регистъра на Агенция за устойчиво енергийно развитие или еквивалентен регистър. Когато участникът е чуждестранно лице, се представя копие от документ, удостоверяващ регистрацията му в някой от професионалните или търговски регистри на държавата, в която е установен или да представи декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентните органи съгласно националния му закон.
Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на данните, посочващи уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа или за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или удостоверение от компетентен орган на държава — членка на ЕС или на друга държава- страна по Споразумението за ЕИО.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи валидно към датата на сключване на договора Удостоверение за вписване в регистъра на Агенция за устойчиво енергийно развитие или еквивалентен регистър. Когато участникът е чуждестранно лице, се представя копие от документ, удостоверяващ регистрацията му в някой от професионалните или търговски регистри на държавата, в която е установен, или да представи декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентните органи съгласно националния му закон.

Economic/financial eligibility:

Участниците в обществената поръчка следва да имат валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията. За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171. ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Застрахователното покритие следва да съответства на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е трета категория).

Economic/financial minimum level:

Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, т. 5 с посочване на застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл. 171 ал. 1 от ЗУТ, при лимит на отговорността, съгласно чл. 5, ал. 3 и ал.4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката обектът, предмет на поръчката е обектът, предмет на поръчката е трета категория).
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи заверено копие на валидна застрахователна полица или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в ЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора — и заверено копие на новата застрахователна полица.
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

Technical/professional eligibility:

3.3.1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил поне 1 (една) услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката.
Забележка: За „услуги, сходни с предмета на поръчката“, следва да се разбира консултантски услуги по оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на независим строителен надзор при изпълнение на строителство.
3.3.2. Участникът трябва да разполага със следния екип за изпълнение на поръчката:
Участникът трябва да разполага с екип специалисти, които ще отговарят за изпълнението на обществената поръчка, трябва да притежават необходимото образование, квалификация, в състав минимум както следва:
1.3.3.1. Експерт — част „Архитектура“ — образование — Архитект, специалност „Архитектура“;
1.3.3.2. Експерт — част „Конструкции“ — строителен инженер (магистър) — специалност ПГС/ССС;
1.3.3.3. Експерт — част „ВиК“ строителен инженер — специалност ВиК или еквивалент;
1.3.3.4. Експерт — част „Електроинсталации“ образование — техническо, степен (магистър), електроинженер или еквивалент;
1.3.3.5. Експерт — част Отопление и вентилация — техническо образование — степен (магистър) инженер по топлотехника или еквивалент;
1.3.3.6. Експерт — Координатор/специалист по безопасност и здраве, — да има валидно удостоверение за „Координатор по безопасност и здраве в строителството“ или „Специалист по безопасност и здраве“ или еквивалентен документ.

Technical/professional minimum level:

Удостоверяване на т. 3.3.1.: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в съответната част от ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, В. Технически и професионални способности, т. 1б) с посочване на стойностите, датите и получателите.
Доказване на т. 3.3.1.: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка съобразно декларираното в ЕЕДОП, заедно с доказателство за извършената услуга.
Удостоверяване на т. 3.3.2.: Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като представи Списък на експертите, които са ангажирани за изпълнението на обществената поръчка, в който е посочена образователната квалификация. Информацията се посочва в Част ІV. „Критерий за подбор“, буква „В“, „Технически и професионални способности“, т. 6) от ЕЕДОП.
Доказване на т. 3.3.2.: Документите, с които се удостоверява съответствието с изискванията по т. 3.3.2 се представят преди сключването на договора от избрания за изпълнител участник.
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-04-04 - 2017-05-09
Value
143 236.35 BGN
Minimum value
143 236.35 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:1
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по 8 обособени позиции на обект:
1. Сграда, находяща се на ул. „Бачо Киро“ № 2: Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Нови Пазар, ул. „Бачо Киро“ № 2. Сградата се състои от три секции, съответно вх. А, вх. Б и вх. В. Сградата е със застроената площ от 697 м221. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в един Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:2
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по 8 обособени позиции на обект:
2. Жилищен блок, ул. „Патриарх Евтимий“ № 11, гр. Нови Пазар: Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Нови Пазар, ул. „Патриарх Евтимий“ № 11. Сградата се състои от пет секции, съответно вх. 1, вх. 2, вх. 3, вх. 4 и вх. 5. Сградата е със застроената площ от 1 037 м221. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в 1 Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:3
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по осем обособени позиции на обект:
3. Жилищен блок, ул. „Плиска“ № 5 и ул. „Цар Петър“ № 16“, град Нови пазар“: Многофамилната жилищна сграда, се намира в гр. Нови Пазар, област Шумен. Сградата се състои от 3 секции, съответно вх. А, вх. Б и вх. В. Със застроена площ от 637 м221. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в един Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:4
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по 8 обособени позиции на обект:
4. Жилищен блок, ул. „Стефан Караджа“ № 39 и ул. „Дунав“ № 36, гр. Нови Пазар: Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Нови Пазар, ул. „Стефан Караджа“ № 39 и ул. „Дунав“ № 36. Сградата се състои от четири секции, съответно вх. 1, вх. 2, вх. 3 и вх. 4. Сградата е със застроената площ от 914 м221. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в 1 Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:5
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по 8 обособени позиции на обект:
5. Жилищен блок, ул. „Стефан Караджа“ № 48, гр. Нови пазар бл. 3: Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Нови пазар, ул. „Стефан Караджа“ № 48. Сградата се състои от пет секции, съответно вх. 1, вх. 2, вх. 3, вх. 4 и вх. 5. Сградата е със застроената площ от 1 168 м221. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в 1 Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:6
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по 8 обособени позиции на обект:
6. Жилищен блок, ул. „Цар Освободител“ №16, гр. Нови Пазар: Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Нови Пазар, ул. „Цар Освободител“ №16. Сградата се състои от две секции, съответно вх. 1 и вх. 2. Сградата е със застроената площ от 466 м2 и разгъната застроена площ (РЗП) от 3 971 м21. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в един Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:7
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по 8 обособени позиции на обект:
7. Жилищен блок, ул. „Чавдар Войвода“ № 1, гр. Нови пазар: Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Нови пазар, ул. „Чавдар Войвода“ № 1. Сградата се състои от три жилищни секции, съответно вх. 1, вх. 2 и вх. 3. Сградата е със застроената площ от 709 м221. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в 1 Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-124381:obj:8
Classification
CPV / 71520000
Description
Оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор на 8 жилищни сгради в гр. Нови пазар, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) по 8 обособени позиции на обект:
8. Жилищен блок ул. „Чавдар войвода“ № 2, град Нови пазар: Многофамилната жилищна сграда, се намира в гр. Нови пазар, област Шумен. Сградата се състои от 3 секции, съответно вх. А, вх. Б и вх. В. Със застроена площ от 691,20 м221. В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват следните дейности:
1.1. Изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието на предстоящите за изработване проекти в съответствие с чл. 142, ал. 6, ал. 10 и ал. 11 от ЗУТ.
Инвестиционните проекти подлежат на съгласуване и одобряване и са основание за издаване на разрешение за строеж. Всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите.
Оценката на съответствието следва да бъде в обхвата съгласно разпоредбата на чл. 142, ал. 5 на ЗУТ, като оценката на съответствието по част „Конструктивна“ следва да се извърши от физическо лице, упражняващо технически контрол по тази част и вписано в съответния регистър на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране или еквивалентен регистър — за чуждестранните лица. Оценката за съответствие по част „Енергийна ефективност“ съгласно чл. 169, ал. 1, т. 6 от ЗУТ се извършва от юридически лица, отговарящи на изискванията на Закона за енергийната ефективност и са вписани в публичния регистър по 44, ал. 1 от същия закон.
Всички становища на експертите по отделните части на оценката следва да се оформят в един Комплексен доклад, в рамките на който се прави заключение, дали инвестиционният проект отговаря на съществените изисквания към строежите. Накрая се предлага одобрението му по реда на чл. 145 от ЗУТ от главния архитект на общината и издаване на разрешение за строеж.
1.2. Упражняването на строителен надзор по време на СМР.
Строителният надзор се упражнява съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и приложимата нормативна уредба.
Лицето, упражняващо строителен надзор, подписва всички актове и протоколи по време на строителството, съгласно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Предписанията и заповедите на лицето, упражняващо строителен надзор, вписани в заповедната книга, са задължителни за строителя, предприемача и техническия ръководител на строежа.
При нарушаване на техническите правила и нормативи лицето, упражняващо строителен надзор, е длъжно да уведоми регионалната дирекция за национален строителен контрол в 3-дневен срок от установяване на нарушението.
След приключване на строително-монтажните работи лицето, упражняващо строителен надзор, изготвя окончателен доклад до възложителя.
Лицата, които упражняват строителен надзор, носят отговорност за щети, които са нанесли на възложителя и на другите участници в строителството, и солидарна отговорност със строителя за щети, причинени от неспазване на техническите правила и нормативи и одобрените проекти.
Отговорността по договора за строителен надзор е със срокове не по-малки от гаранционните срокове в строителството.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Obshtina Novi pazar
Street address
ul. „Vasil Levski“ No. 3
Locality
Novi pazar
Postal code
9900
Country
BG
Contact name
Katerina Georgieva
E-mail
npazar@icon.bg
Phone
+359 53723311
Fax
+359 53795530
Website
Link

Organization data Organization in JSON