Bulgaria - Sofia: Programming services of application software

Release

ID
ocds-pyfy63:2017-082627:2017-082627
Date
2017-03-04
Language
BG
Tags
tender

Release in JSON

Process

ID (OCID)
ocds-pyfy63:2017-082627
Releases
2017-03-04 (ocds-pyfy63:2017-082627:2017-082627)

Releases in JSON

Tender

Title
Bulgaria - Sofia: Programming services of application software
Award criteria
ratedCriteria
Award criteria details
The most economic tender

Award criteria for item 1:
- Price (40)
- Quality: Срок за изпълнение на етап І (9)
- Quality: Предложение за допълнителни обучения за крайните потребители на Системата (4)
- Quality: Наличен допълнителен ефективен капацитет за данни за всеки дисков масив (4)
- Quality: Надграждащи характеристики и решения, предложени с Предварителната концепция (24)
- Quality: Предложена разработка на определени функционалности от модул Електронна регистрация (e-Registration) (15)
- Quality: Съвместно обслужване на Call Center (4)
Award period
2017-04-19 - ?
Eligibility criteria
Economic/financial eligibility:

1. Участникът трябва да е реализирал минимален общ оборот за последните 3 приключили финансови години (2014 г., 2015 г. и 2016 г.), в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си.
2. Участникът трябва да е реализирал минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишни обороти за последните 3 приключили финансови години (2014 г., 2015 г. и 2016 г.), в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
Участникът следва да предостави съответната информация в Част ІV, раздел Б от ЕЕДОП.
Документи за доказване:
За изискването по т. 1 — заверени копия на годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, за последните 3 приключили финансови години (2014 г., 2015 г. и 2016 г.);
За изискването по т. 2 — справка за реализирания специализиран оборот, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
В случай че годишните финансови отчети или техни съставни части (от които да е виден общият оборот) са налични в електронен формат и са публикувани в публичен регистър, и участникът е посочил информация за органа, който поддържа този регистър, възложителят не изисква тяхното представяне под формата на заверени копия.

Economic/financial minimum level:

1. Участникът трябва да има минимален общ оборот в размер на 5 000 000 (пет милиона) BGN за последните 3 приключили финансови години (2014 г., 2015 г. и 2016 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
2. Участникът трябва да има минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, в размер на 3 000 000 (три милиона) BGN. В обхвата на поръчката попадат дейностите, свързани с разработване и внедряване на софтуер, изпълнени през последните 3 приключили финансови години (2014 г., 2015 г. и 2016 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Technical/professional eligibility:

1. Изпълнени дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата.
2. Съответствие със стандарти за управление на качеството.
3. Персонал и ръководен състав с професионална компетентност за изпълнение на поръчката — екип от експерти с определено образование и професионален опит.
Документи за доказване:
За изискването по т. 1 — списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга;
За изискването по т. 2 — валидни сертификати, издадени съгласно чл. 64, ал. 5 ЗОП. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Когато участникът не е имал достъп до съответния сертификат, или по независещи от него причини не е имал възможност да го получи в относимите срокове в настоящата процедура, той може да представи други доказателства за еквивалентни мерки. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните от съответния стандарт. Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валидни сертификати през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.
За изискването по т. 3 — списък на персонала и ръководния състав, в който е посочена информацията, необходима да се установи съответствие с изискванията на възложителя. Когато изискваното образование е придобито извън страната то трябва да е в област, еквивалентна на посочените в изискванията към съответното минимално ниво. Във връзка с изискванията за професионален опит, за успешно приключил проект се счита дейност или набор от дейности, резултатът от които е надлежно предаден и/или внедрен в срок и без възражения. 1 физическо лице може да изпълнява функциите само на 1 експерт.
На етап подаване на оферта изискваната информация се попълва в Част ІV, Раздели В и Г от ЕЕДОП.

Technical/professional minimum level:

1. Участникът трябва да е изпълнил успешно най-малко:
— 1 услуга, включваща разработка и внедряване на уеб базирана информационна система, с използване на система за управление на бази данни (СУБД) и поддържаща работа с квалифицирани електронни подписи за минимум 5 хиляди регистрирани потребители, и
— 1 услуга за изграждане на виртуализирана сървърна инфраструктура.
2-те изисквания могат да се докажат чрез изпълнението на 1 или повече договори.
2. Участникът да прилага:
— система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001 или еквивалентен, с обхват: разработване, внедряване и поддръжка на софтуерни продукти и информационни системи;
— система за управление на сигурността на информацията, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 27001 или еквивалентен, с обхват: разработване, внедряване и поддръжка на софтуерни продукти и информационни системи;
— система за управление на ИТ услуги, съответстваща на стандарт БДС EN ISO 20000-1 или еквивалентен.
3. Участникът да разполага с:
а) Ръководител на екип 1 бр, който: има висше образование в област „Технически науки“ или „Природни науки, математика и информатика“; е бил ръководител на най-малко 1 успешно приключил проект с предмет, включващ разработка и внедряване на уеб базирана информационна система.
б) Бизнес аналитик 1 бр, който: има висше образование в област „Технически науки“ или „Природни науки, математика и информатика“; е извършвал анализ на бизнес процеси в най-малко 1 успешно приключил проект с предмет, включващ разработка и внедряване на уеб базирана информационна система с използване на СУБД.
в) Системен архитект/проектант 1 бр, който: има висше образование в област „Технически науки“ или „Природни науки, математика и информатика“; е проектирал архитектурата на система в рамките на най-малко 1 успешно приключил проект с предмет, включващ разработка и внедряване на уеб базирана информационна система с използване на СУБД.
г) Софтуерен инженер 1 бр, който: има висше образование в област „Технически науки“ или „Природни науки, математика и информатика“; е участвал в разработването на програмния код в най-малко 1 успешно приключил проект с предмет, включващ разработка и внедряване на уеб базирана информационна система с използване на СУБД.
д) Администратор на бази данни 1 бр, който: има висше образование в област „Технически науки“ или „Природни науки, математика и информатика“; е администрирал бази данни чрез система за управление на бази данни, идентична по вид и версия с посочената в предложението за изпълнение на поръчката, в най-малко 1 успешно приключил проект с предмет, включващ разработка, внедряване и поддържане на информационна система с използване на система за управление на бази данни или притежава валиден сертификат за успешно издържан изпит за администриране на предложената от участника СУБД (вид и версия) на ЦАИС ЕОП.
е) Специалист по осигуряване качеството на софтуер 1 бр, който: има висше образование в област „Технически науки“ или „Природни науки, математика и информатика“; е отговарял за осигуряване на качеството на софтуер в най-малко 1 успешно приключил проект с предмет, включващ разработка и внедряване на информационна система с използване на СУБД; притежава валиден сертификат за издържан изпит за осигуряване на качеството на софтуер.
ж) Специалист компютърни мрежи 1 бр, който: има висше образование в област „Технически науки“ или „Природни науки, математика и информатика“; е участвал в изграждането на компютърни мрежи в най-малко 1 успешно приключил проект с предмет, включващ внедряване на интегрирани информационни и комуникационни системи; притежава валиден сертификат за издържан изпит по изграждане и поддържане на компютърни мрежи.
Изискванията продължават в поле VI.3).
Main procurement category
services
Procurement method
open
Procurement method details
Open procedure
Tender period
2017-03-04 - 2017-04-19
Value
5 600 000.00 BGN
Minimum value
5 600 000.00 BGN

Tender item

ID
ocds-pyfy63:2017-082627:obj:1
Classification
CPV / 72212000
Additional classifications
CPV / 48820000
CPV / 32420000
CPV / 31154000
CPV / 30200000
CPV / 32500000
CPV / 48000000
CPV / 51610000
CPV / 80511000
CPV / 72260000
CPV / 72250000
Description
В предмета на поръчката са включени следните основни видове дейности:
— разработване на ЦАИС ЕОП на модулен принцип, при което трябва да бъдат реализирани всички подготвителни и работни процеси на всички видове процедури, специфични техники, инструменти и начини за възлагане на обществени поръчки, предвидени в ЗОП;
— доставка на хардуерно и комуникационно оборудване и доставка на базов системен софтуер;
— инсталиране на хардуерно, комуникационно оборудване и базов системен софтуер;
— инсталиране и настройване на Системата върху доставеното хардуерно и софтуерно оборудване;
— тестване на Системата;
— изграждане и въвеждане в експлоатация на Call Center;
— обучение на потребители и администратори на Системата;
— пускане в експлоатация на Системата;
— гаранционна поддръжка на Системата.
ЦАИС ЕОП трябва да включва 32 модула и да позволява:
— обработване на минимум 100 000 документа на дневна база;
— минимум 2 000 конкурентни/едновременни операции, обработващи документи и/или оферти;
— минимум 10 000 едновременни конекции;
— минимум 100 000 регистрирани потребители.
ЦАИС ЕОП следва да бъде проектирана и изградена в съответствие с предварителните условия за допустимост на проекти по Оперативна програма „Добро управление“.
ЦАИС ЕОП трябва да бъде проектирана въз основа на принципите за отворени данни (open data), където е приложимо, и да е оперативно съвместима с действащите платформи за централизирано възлагане. Системата следва да позволява неограничен обмен на данни с официални регистри, да е мащабируема, както и лесна за адаптиране, така че да позволява въвеждане на промени, изисквани от националното или европейското законодателство. ЦАИС ЕОП следва да работи въз основа на принципа за „единна точка за достъп“, да бъде общодостъпна през интернет и да осигурява на всички потребители достъп с използване само на интернет браузър. В Системата трябва да могат да се използват квалифицирани електронни подписи, издадени от акредитирани доставчици на удостоверителни услуги в рамките на ЕС. ЦАИС ЕОП трябва да поддържа история за действия и събития. Системата следва да поддържа най-малко версии на български и английски език по отношение на общата информация, с пълна взаимозаменяемост между 2-та езика на интерфейса. Услугите на ЦАИС ЕОП ще се предоставят на потребителите 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Въвеждането в експлоатация на пълната функционалност на ЦАИС ЕОП следва да приключи не по-късно от 36 месеца, считано от датата на сключване на договора, като изпълнението е на 2 етапа. Първият етап трябва да приключи не по-късно от 12 месеца от сключване на договора. Гаранционната поддръжка е за 1 година, считано от датата на изпълнение на цялата поръчка, но не по-рано от 31.12.2020 г.

Parties

Roles
buyer
Organization name
Agentsiya po obshtestveni porachki
Street address
ul. „Lege“ No. 4
Locality
Sofiya
Postal code
1000
Country
BG
Contact name
Ana Mitkova, Sashka Ivanova
E-mail
aop@aop.bg
Phone
+359 298597160 / 298597169
Fax
+359 298597152
Website
Link

Organization data Organization in JSON